Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΡΚΑΔΙΑ: Μεγάλες διακρίσεις για μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Με αυξημένη επισκεψιμότητα κατά 12%, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση και εμπορικούς επισκέπτες από 14 χώρες, ολοκληρώθηκε ...

Με αυξημένη επισκεψιμότητα κατά 12%, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση και εμπορικούς επισκέπτες από 14 χώρες, ολοκληρώθηκε χθες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η πιο λαμπερή έκθεση, η 31η KOSMIMA.
Εμπορικοί επισκέπτες από την Αλβανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Fyrom, Γερμανία, Καζακστάν, Λίβανο, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία και ΗΠΑ, πέρασαν τις «πύλες» της ετήσιας φθινοπωρινής συνάντησης του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων.
Η φετινή έκθεση ήταν μεγαλύτερη τόσο σε αριθμό εκθετών (80 συμμετέχουσες επιχειρήσεις), όσο και στην επιφάνεια (3.700 τ.μ.), που κάλυψε, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση της.
Κατά τη διάρκεια της KOSMIMA πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές του 27ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ζητούσε από τους δημιουργούς να εμπνευστούν από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, που έγραψε το 1913 με τίτλο «του μαγαζιού».

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
Στην Α΄ κατηγορία, όπου συμμετείχαν σπουδαστές σχολών αργυροχρυσοχοΐας και σχολών σχεδιασμού το Ά Βραβείο απονεμήθηκε στην Άννα Λατουσάκη (Δήμος Ν. Σμύρνης-Τμήμα Αργυροχρυσοχοΐας & Μεταλλοπλαστικής), το Β΄ στην Χαραλαμπία Χίτου (ΙΕΚ Στεμνίτσας) και το Γ΄ στον Μηνά Μαρκάκη (ΙΙΕΚ Mokume).
Έπαινοι απονεμήθηκαν στην Άννα Φαρμακίδη (ΙΕΚ Στεμνίτσας), Μυρτώ Ιωαννίδη (ΙΕΚ Στεμνίτσας), Αρχοντία Βασίλα (ΙΕΚ Στεμνίτσας), Ευαγγελία Μπλιάτσιου (ΙΕΚ Στεμνίτσας) και Μαρία-Χριστίνα Αρβανίτη (Δήμος Ν. Σμύρνης-Τμήμα Αργυροχρυσοχοΐας & Μεταλλοπλαστικής).
Στη Β΄ κατηγορία, όπου συμμετείχαν επαγγελματίες σχεδιαστές και κατασκευαστές κοσμήματος, έπαινο απέσπασε η Ελπίδα Καμίτση.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.
Το ραντεβού του κλάδου του κοσμήματος ανανεώνεται πλέον για την έκθεση “Ελλήνων Κόσμημα”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 3-6 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.