HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σουαρέ στο Μαξίμου - Ποτάκι, κουβεντούλα και... υπομονή ως τον Δεκέμβρη

Η «Δραπετσώνα», το «Άσε με να φύγω» κι άλλα... τραγούδια που έφταναν ως την Ηρώδου Αττικού αποκαλύπτουν το καλό (τουλάχιστον) κλίμα που...

Η «Δραπετσώνα», το «Άσε με να φύγω» κι άλλα... τραγούδια που έφταναν ως την Ηρώδου Αττικού αποκαλύπτουν το καλό (τουλάχιστον) κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το βράδυ της Πέμπτης (07.10.2016) στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το θέμα είναι όμως τι είπε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ να κάνουν... υπομονή ως τον Δεκέμβριο, γιατί σε έναν δυο μήνες θα έρθουν σημαντικές εξελίξεις που θα «ξεκλειδώσουν» τη δυναμική της οικονομίας.
Τα θέματα που απασχόλησαν, πέρα από τα... τραγούδια που έπαιζε στο πιάνο ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Ζουράρις και τραγουδούσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (σ.σ. το Άσε με να φύγω της Αλέκας Κανελλίδου) ήταν επί της ουσίας τρία: η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των Θρησκευτικών, η οικονομία και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Αναφερόμενος στο θέμα της κρίσης στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία, ο πρωθυπουργός μιλώντας στους βουλευτές εξήρε τη συμβολή του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου στην αποκατάσταση της αλληλοκατανόησης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πως αν και δεν έκρυψε και δεν υποκρίθηκε για τις δικές του αντιλήψεις, δεν έκρυψε το σεβασμό του για τη συμβολή της Εκκλησίας στην ιστορία της χώρας. Τόνιδε δε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν προϊόν τριετούς διαλόγου και έχουν γίνει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει σημαντική εξέλιξη στο θέμα του χρέους και για να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που θα είναι πολύ χρήσιμο όπως είπε. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, θα είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τη δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.
Όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνήσει και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.
Για το θέμα των media και των τηλεοπτικών αδειών, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να κάνουν υπομονή έναν με δυο μήνες για να ολοκληρωθεί το νέο μοντέλο. «Παίζουν τα ρέστα τους» φέρεται να είπε και να σημείωσε ότι αυτό θα είναι το κύκνειο άσμα της διαπλοκής.
Υπήρξε δε η εκτίμηση πως ο κόσμος μπορεί να ταλαντεύεται αλλά δεν έχει τάσεις φυγής. «Ο λαός υπομένει και καταλαβαίνει» φέρεται να είπε βουλευτής, ενώ ελέχθη επίσης ότι «άλλα δύσκολα μέτρα δεν έχουμε μπροστά μας και γι’ αυτό η ΝΔ αγχώνεται τόσο πολύ για εκλογές εδώ και τώρα».
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.
Αίσθηση προκάλεσε η ατάκα ενός βουλευτή που... παραπονέθηκε στον πρωθυπουργό γιατί τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναγκάζονται να διαβάζουν... πολύ! "Έχουμε ξεσκιστεί, τόσο διάβασμα ούτε στο λύκειο, τι να κάνουμε;" είπε. Οι βουλευτές κάλεσαν τον πρωθυπουργό και ο οικονομικό επιτελείο να τους κάνουν το τραπέζι σε λαϊκή ταβέρνα!

με πληροφορίες από newsit.gr και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.