HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής».

Σ την κατάμεστη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών , το μεσημέρι του Σαββάτου εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτσ...

Στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, το μεσημέρι του Σαββάτου εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η έκθεση «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής» που συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 130 χρόνια της εφημερίδας. Η διοργάνωση απέσπασε θετικά σχόλια από τους παριστάμενους που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα σε μια έκθεση προσωπικά αντικείμενα αχαιών πρωθυπουργών, προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής.
«Η ελευθεροτυπία είναι αγκωνάρι της δημοκρατίας και της ελευθερίας», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στην ομιλία του και ανέφερε πως, «η ελευθερία και η δημοκρατία αφορούν αυτόν που έχει διαφορετική άποψη, αφορούν αυτόν που είναι μειοψηφία, αφορούν αυτόν που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν έχει την εκπροσώπηση και την δυνατότητα ο λόγος του να γίνει δημόσιος λόγος». Άρα, πρόσθεσε, «η υπεράσπιση αυτών των αξιών, που γίνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα και από την ελευθεροτυπία, πιστεύω πως αποτελεί καθήκον όλων μας σε πολύ δύσκολες εποχές».
Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από έντυπο μέσο, ανεξαρτήτως ιδεολογικής άποψης, παράδοσης και οπτικής, είναι ιδιαιτέρα χρήσιμη στην εποχή μας», διότι όπως συμπλήρωσε, «πέρασαν πολλά χρόνια που αυτά ήταν αυτονόητα, δηλαδή οι πολλές εφημερίδες, το μεγάλο βάρος που είχε ο έντυπος τύπος». Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «εδώ και χρόνια και όχι μόνο λόγω του διαδικτύου, αλλά λόγω και πολλών άλλων παραγόντων υπάρχει μία βαθύτατη κρίση και σε αυτόν τον τομέα». Ως εκ τούτου, συνέχισε ο κ. Βούτσης, «ό,τι μένει όρθιο θα πρέπει να στηρίζεται από όλους, θεσμούς και ανθρώπους και παράλληλα να στηρίζεται κάθε προσπάθεια, ώστε να υπάρξουν και καινούργιες εκδοτικές πρωτοβουλίες».
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τονίζοντας παράλληλα ότι «επιβιώνει δυναμικά, υπηρετώντας την ενημέρωση και κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών». Επίσης, για την ιστορία, αλλά και τις νέες δράσεις της εφημερίδας, μίλησε ο εκδότης της «Πελοποννήσου», Θεόδωρος Λουλούδης
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο τ. Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, ο τ. Νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος, βουλευτές και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρέθηκε ξανά στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, καθώς ήταν αυτός που το εγκαινίασε το 2009, ως υπουργός Πολιτισμού.
Σε ό,τι αφορά στην έκθεση είπε ότι περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα των Αχαιών πολιτικών, όπως η σημαία της Κρητικής Πολιτείας από το αρχείο Ζαΐμη, η δικηγορική τσάντα του Κωστή Στεφανόπουλου, τα κλειδιά της «Μαζεράτι» του Γεωργίου Παπανδρέου, τα γυαλιά πιλότου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, το μπλέιζερ του Ανδρέα Παπανδρέου κ.ά. καθώς και πολλά προσωπικά έγγραφα των «πρωταγωνιστών» της έκθεσης, που αφηγούνται στιγμές από την πολιτική ιστορία του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.