HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες για την προβολή των Δήμων της χώρας

Π αράρτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας λειτουρεί στις Βρυξέλλες με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησ...

Παράρτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας λειτουρεί στις Βρυξέλλες με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς Η νέα υπηρεσία της ΚΕΔΕ η οποία απευθύνεται σε όλους τους Δήμους και έχει στόχο την αποτελεσματική προβολή, σε διεθνές επίπεδο, της αναπτυξιακής δυναμικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Οι δραστηριότητες και το αναπτυξιακό προφίλ των Δήμων της χώρας, αποκτούν βήμα συστηματικής ψηφιακής προβολής στο δικτυακό τόπο της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες, επισκέφθηκε σήμερα το γραφείο της ΚΕΔΕ στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Όπως σημείωσε η νέα υπηρεσία είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους Δήμους.
"Είναι ανάγκη να αποκτήσουν όλοι οι Δήμοι ουσιαστική πρόσβαση σε πανευρωπαϊκά δίκτυα και χρηματοδοτήσεις, να γνωστοποιήσουν  τις επιτυχίες τους εκτός των Ελληνικών συνόρων και να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της ανάπτυξης μέσα από τεχνικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεργασίας με Ευρωπαϊκούς Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανάλογες ανησυχίες και προβλήματα».

Ο κ. Γ.Πατούλης κάλεσε με επιστολή του όλους τους Δήμους της χώρας να συμμετέχουν στη νέα υπηρεσία, γεγονός που μέχρι σήμερα έχει βρει θετική ανταπόκριση καθώς όλοι και περισσότεροι  αποστέλλουν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το προφίλ τους, το οποίο θα προβάλλεται στο ψηφιακό χάρτη της χώρας της νέας ενότητας της ψηφιακής πύλης της ΚΕΔΕ.

Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα προβάλλονται οι αναπτυξιακές προοπτικές, οι βέλτιστες πρακτικές αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των Δήμων προκειμένου να δικτυωθούν με ομόλογους φορείς  στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και με λοιπούς  διεθνείς οργανισμούς  με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία σε κοινοπραξίες έργων.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αποτελεί ένα εργαλείο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης καθώς συστηματικά θα αναρτώνται  σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις των Δήμων, που προκαλούν το ενδιαφέρον επίσκεψης και συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.