HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν τα έκανε αυτά!

Του Θανάση Νταβλούρου Η απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να αλλοιώσει το μάθημα των Θρησκευτικών έχει μια και μόνο σαφή πρόθ...

Του Θανάση Νταβλούρου
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη να αλλοιώσει το μάθημα των Θρησκευτικών έχει μια και μόνο σαφή πρόθεση: να καταπατήσει και να ισοπεδώσει τα όσια και τα ιερά του λαού μας.
Όμως, δεν μπορεί η Εκκλησία και η χριστιανική μας πίστη να παραδίδονται βορά στην ιδεοληψία του κάθε ανιστόρητου κυρίου Φίλη.
Διότι στο στόχαστρο του ανεκδιήγητου υπουργού δεν έχει μπει, απλώς, το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά η Εκκλησία στο σύνολο της, όπως προκύπτει από τις πρωτοφανείς δηλώσεις του.
Δεν είναι δυνατόν ένας τυχάρπαστος να αγνοεί την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Έθνος και στον λαό μας.
Κάποιος να του συστήσει να διαβάσει Ιστορία, η οποία έχει καταγράψει τη θυσία των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη, τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.
Μέσα στα χρόνια ο λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Έθνους μας, έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων, που συνειδητά εκφέρονται.
Και στις οποίες ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας (;) πρωτοστατεί κατά καιρούς, προσωποποιώντας με  απόλυτο τρόπο την εχθρότητα με την οποία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντιμετωπίζει την Ορθοδοξία μας.
Αποποιούνται του θρησκευτικού όρκου, αρνούνται το σημείο του σταυρού, αρνούνται το μυστήριο της βάφτισης σε ένδειξη ενός ιδιότυπου και κομπλεξικού μοντερνισμού.
Ούτε ο Μωάμεθ ο πορθητής δεν διανοήθηκε να επιδείξει ασέβεια στην έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων!
Αυτοί, όμως, κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού κήρυξαν πόλεμο ακόμη και στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία!
Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο ξένοι να υπερασπίζονται την ελληνική κλασσική παιδεία και στην χώρα που τη δημιούργησε να αφήνουμε τούς ανίκανους και άχρηστους να προσπαθούν να την καταργήσουν, μαζί με τη χριστιανική μας πίστη.
Ως εκ τούτου,  είναι ηλίου φαεινότερον ότι επιχειρούν ανερυθρίαστα να κατεδαφίσουν τους δύο βασικούς πυλώνες που στηρίζουν την ταυτότητα του Ελληνισμού, πλην όμως να είναι σίγουροι ότι αυτό το ανίερο εγχείρημα τους θα το ακυρώσει ο ίδιος ο ορθόδοξος ελληνικός λαός!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.