HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΟΣ: Δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις σε θέματα που επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας."

"Δ εν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλες εκπτώσεις σε θέματα που θα επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών μας.". Αυτό τονίζου...

εν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλες εκπτώσεις σε θέματα που θα επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών μας.". Αυτό τονίζουν με επιστολή τους οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στην Πάο Καλαβρύτων που βλέπουν κάθε χρόνο την ταλαιπωρία των παιδιών τους από τις ελλέιψεις του σχολείου αλλά και από την συνεχή ενναλαγή εκπαιδευτικών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΧΑΙΑΣΑξιότιμοι κύριοι και κυρίες
Δια της παρούσης επιστολής απευθύνουμε έκκληση παρακαλώντας να σκύψετε με προσοχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα πάνω στα θέματα και στα αιτήματα που σας καταθέτουμε
Είμαστε γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πάου Καλαβρύτων. Τα παιδιά μας ταλαιπωρούνται απίστευτα και αδικούνται κατάφορα από τις συνθήκες ζωής στην απομονωμένη περιοχή που ζούμε. Μια περιοχή που οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ευκαιρίες είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Ακόμα και το σχολείο μας, ως 2θέσιο, δεν προσφέρει όσα σε πολλά άλλα Δημοτικά Σχολεία προσφέρονται όπως καθηγητή γυμναστικής, μουσικής, καλλιτεχνικών, ξένων γλωσσών. Επίσης το σχολείο μας είναι ένα σχολείο που μαστίζεται από τις συνεχείς εναλλαγές εκπαιδευτικών που εντός μεν του ιδίου σχολικού έτους προκαλεί διασάλευση της απαραίτητης συνέχειας και ηρεμίας ενω η κατ έτος εναλλαγή οδηγεί μερικούς από τους εκπαιδευτικούς να βλέπουν την υπηρεσία τους εδώ ως απλό ‘‘πέρασμα‘‘, αν όχι και διακοπές, με το ολέθριο αποτέλεσμα τα παιδιά μας να συσσωρεύουν τρομερά γνωστικά κενά που μεταφέρονται από τάξη σε τάξη και από βαθμίδα σε βαθμίδα και τα οποία, φυσικά, δεν καλύπτονται ποτέ.
Σε αυτόν τον τόπο με τις ελάχιστες δυνατότητες, ως γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών μας, απαιτούμε να λειτουργήσει τουλάχιστον σωστά, ως οφείλει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία, το σχολείο μας και ως εκ τούτου αξιώνουμε την άμεση κάλυψη, ουσιαστική και όχι εικονική, των δύο θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δημοτικού Σχολείου Πάου.
Σας ενημερώνουμε δε ότι οι μαθητές του σχολείου μας φοιτούν στις πέντε τάξεις του Δημοτικού μεταξύ των οποίων μαθητές που, λόγω καταγωγής, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας ώστε να ενταχθούν ισότιμα και φυσιολογικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Θεωρούμε δε αυτονόητο το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν σε ένα τόσο ‘‘απαιτητικό‘‘ εκπαιδευτήριο δεν θα ταλαιπωρήσουν τα παιδιά μας και δεν θα αποτελέσουν πρόσκομμα στην πρόοδό τους με συνεχείς και αλλεπάλληλες απουσίες από τα καθήκοντα τους ενω θα είναι προικισμένοι με ζήλο για την ευαίσθητη, όσο και δύσκολη το αναγνωρίζουμε, αποστολή τους. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλες εκπτώσεις σε θέματα που θα επηρεάσουν το μέλλον των παιδιών μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα συλλάβετε το δίκαιο των αιτημάτων μας και θα ενεργήσετε άμεσα, αποφασιστικά και εύστοχα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σας ξεκαθαρίσουμε ότι σε περίπτωση που μας αγνοήσετε θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο για να δικαιωθούμε ή μάλλον να δικαιώσουμε τα παιδιά μας, την ελπίδα και το μέλλον μας.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.