Navigation

ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

Πολιτική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου 2016. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε η πρόεδρος του κόμματος Φώτη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά έγινε δεκτή από τους οπαδούς και τους φίλους του κόμματος, που είχαν συγκεντρωθεί στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων με καπνογόνα και συνθήματα για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Είναι η ώρα της δράσης και της ανατροπής, διότι το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας, όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν, ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές. Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας, είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ώστε να αναλάβει αναγεννημένη κι ανανεωμένη τα ηνία της τύχης της πατρίδας μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε απόψε σε ανοικτή εκδήλωση στην Πάτρα, που διοργάνωσε το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μέρα με τη μέρα η φωνή μας, η φωνή του ΠΑΣΟΚ, η φωνή της δημοκρατικής παράταξης ακούγεται όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο καθαρά, αλλαγή παντού, για να βγούμε μπροστά». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο πολιτικός φορέας της αλλαγής και της προόδου».

Στη συνέχεια της ομιλίας της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι θα βγει να μας πει σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ; Με ποια αξιοπιστία θα μιλήσει; Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει έναν Πρωθυπουργό που η διακυβέρνησή του είναι ρεσιτάλ κωλοτούμπας; Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Επίσης, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «βάζει ακόμη πιο γερές αλυσίδες ύφεσης κι εξάρτησης» και πρόσθεσε: «Θα βγει να υποσχεθεί "δίκαιη ανάπτυξη", αλλά τώρα όλοι πλέον ξέρουμε, πως αυτό θα σημαίνει περαιτέρω μαζικοποίηση της φτώχειας. Δεν προστατεύει τους φτωχούς. Φτωχοποιεί όλο και περισσότερους».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο Πρωθυπουργός «δοκιμάζει ξανά την εμπιστοσύνη στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της, σιγοντάροντας το σενάριο της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων». Μάλιστα, όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, «ο Πρωθυπουργός το κάνει αυτό, για να φορτώσει την ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και να καλύψει τον αληθινά υπεύθυνο». Όπως ανέφερε, «κουβέντα δε λέει ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ το 2004-2009, της κυβέρνησης Καραμανλή, που εκτόξευσε το έλλειμμα».

Στη συνέχεια η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να κάνει αυτοκριτική «για τα λάθη της παράταξής του» και πρόσθεσε: «Έχει πάθει γλωσσοδέτη. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν "κάτω από το χαλί", για να μην διαταράξει την εσωκομματική του ισορροπία. Αν σήμερα δεν τολμά, τι μπορεί να προσδοκά κανείς αύριο».

Αναφερόμενη στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι έχει το μέλλον με το μέρος της, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «από εδώ και πέρα η παράταξη θα πάρει τη θέση που της αξίζει», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «μόνο θα κερδίζει και μαζί της και η Ελλάδα».

Σχετικά με την προοπτική της δημοκρατικής συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «το εγχείρημα πέτυχε αφού σε μικρό χρονικό διάστημα σημείωσε μια καλή εκλογική καταγραφή και προχώρησε στα επόμενα βήματα». Παράλληλα, την χαρακτήρισε ως «μια σημαντική πολιτική προσπάθεια, την οποία από την πρώτη στιγμή πίστεψα και για την οποία εργάστηκα αποφασιστικά».

Τώρα, όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο μεγάλο βήμα, δηλαδή την ευρύτερη ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, μαζί με όλα τα κόμματα και τις άλλες κινήσεις του χώρου μας».
Επίσης, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «μετά την ολοκλήρωση του προγραμματικού πλαισίου της επιτροπής διαλόγου και θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δεν χωρά πλέον καμία καθυστέρηση» και πρόσθεσε:
«Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί αντικειμενικά την πιο σημαντική βάση.
Οι ηγετικές φιλοδοξίες, τα ζητήματα τακτικής, οι προηγούμενες πολιτικές διαφορές αντικειμενικά είναι πιο "δεύτερα" ζητήματα.
Όταν θέλεις, βρίσκεις τον τρόπο. Όταν δεν θέλεις, βρίσκεις δικαιολογίες».
Επίσης, σημείωσε ότι «η δημοκρατική συμπαράταξη πρέπει να είναι ισχυρή, αυτόνομη προοδευτική παράταξη, με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ».
Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «έχουμε αποδείξει πως βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα» και συμπλήρωσε:
«Ούτε κρυφτήκαμε, ούτε δραπετεύσαμε. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι πολιτική δειλία, είναι λιποταξία.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν δειλοί. Αφήσαμε πίσω μας, κάναμε στην άκρη τους δειλούς και τους καιροσκόπους που αναζητούν διαρκώς νέο πολιτικό στασίδι στην εκάστοτε εξουσία.
Τους αριβίστες και τους καριερίστες τους χαρίζουμε. Αυτοί δεν είναι θύματα, είναι θύτες, μέρος αυτής της μεγάλης πολιτικής απάτης που έπαιξε με τις ελπίδες και τον πόνο των απλών ανθρώπων».
Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η επιλογή της αποχής αρκετών κορυφαίων στελεχών δεν είναι παράδειγμα συνέπειας». Όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και δεν είχαν όλοι τα ίδια κίνητρα», υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα της ενότητας και της κοινής πορείας».
Σχετικά, με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής και ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων».
«Αντί για πολυφωνία», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «έχουμε ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια και χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον αντιμέτωποι με την ανεργία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι πρώην υπουργοί Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Κώστας Σπηλιόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων και Βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Οικονομολόγος και τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Ηρακλής Ρούπας  ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας κ.α.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS

Σχολιάστε: