HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Ριζική αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων - Οριστικά δύο τα Τμήματα στο Δήμο Καλαβρύτων

Μ εγάλες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Νίκο...

Μεγάλες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Νίκου Τόσκα, το οποίο συνδικαλιστές θεωρούν πως επαναφέρει τον παλιό θεσμό των αποτυχημένων «πολυδύναμων» αστυνομικών τμημάτων. Σύμφωνα με το σχέδιο μπαίνει λουκέτο ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.
Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.
Στόχος είναι η της εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Στα Καλάβρυτα θα παραμείνουν και τα δυο Αστυνομικά Τμήματα, Καλαβρύτων και Κλειτορίας, ενώ ο  «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση- Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων) οι κινητές περιπολίες δηλαδή θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό. 

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών,
β. Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,
γ. Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών,
δ. Τμήμα Τροχαίας Πατρών,
ε. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Πατρών,
στ. Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών.
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας,
η. Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου,
ι. Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων,
ια. Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας,
ιβ. Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας,
ιγ. Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας,
ιδ. Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και
ιε. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αχαΐας
Έδρα των Υπηρεσιών ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ιγ΄ έως και ιε΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Κλείτορος (Κλειτορίας) του δήμου Καλαβρύτων, η δημοτική ενότητα Ακράτας του δήμου Αιγιαλείας και η δημοτική ενότητα Αιγίου του δήμου Αιγιαλείας, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.