Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ενιαία «φωνή» εκπροσώπησης αναζητούν οι αγρότες της χώρας

M ε τη φράση "στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί", ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Τσιχήτας, σχολίασε, με δ...

Mε τη φράση "στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί", ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Τσιχήτας, σχολίασε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προώθηση ίδρυσης ενός ενιαίου φορέα εκπροσώπησης του συνεταιριστικού κινήματος σε εθνικό επίπεδο. 
"Είμαστε σε επαφές με την ομάδα που τελικά αποχώρησε προκειμένου να ιδρύσουν έναν άλλο φορέα εκπροσώπησης του συνεταιριστικού κινήματος στη χώρα. Πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και κάτω από την ίδια ομπρέλα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιχήτας. Από την πλευρά του, ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, στέλεχος του ΑΣ Βέροιας "Venus Growers" και σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτικής (με εξειδίκευση στα θέματα συνεταιρισμών) του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος. 
"Θέλουμε να συμμετέχουν όλοι στο Σύνδεσμο Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων που συστήνουμε, αλλά αυτό δεν είναι καταναγκαστικό για κανέναν. Αν θέλουν να συνασπιστούν είναι δικό τους θέμα" τόνισε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο φάκελος για την ίδρυση του συνδέσμου, που σε πρώτη φάση αριθμεί περισσότερα από 75 μέλη από όλη την Ελλάδα.
Αμέσως μετά την κατάθεση του σχετικού φακέλου, θα οριστεί και η προσωρινή διοίκηση. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, το ζήτημα δεν είναι να ιδρύσεις έναν φορέα που θα εκπροσωπεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, αλλά να εξασφαλίσεις τη βιωσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπρεπή παρουσία του σε θέματα των αγροτών που σήμερα είναι ιδιαίτερα σκληρά. Ξεκαθάρισε δε ότι για τη λειτουργία του συνδέσμου δεν θα υπάρξει καμία κρατική ενίσχυση, παρόλο που είναι γνωστό ότι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί έχουν οικονομικά προβλήματα. 
"Χρειάζεται να βρεθούν χρηματοδότες καταρχήν που είναι του ευρύτερου συνεταιριστικού χώρου, αλλά και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του φορέα" επισήμανε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.