HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανκαλαβρυτινό Αντάμωμα 2016 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Καλάβρυτα και Κλειτορία

Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, μια διοργάνωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας που έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα ...

Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, μια διοργάνωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας που έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα γενικότερα, θα πραγματοποιηθεί και πάλι φέτος μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους 
Η διοίκηση του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου Πάτρας  όπως δήλωσε στο kalavrytanews.com, η πρόεδρος του κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασιών για να διοργανωθεί και πάλι φέτος το αντάμωμα (14ο κατά σειρά) που έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των απανταχού της γης Καλαβρυτινών, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών.
Τις εκδηλώσεις, Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος τις παρακολουθούν κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα και συμμετέχουν δεκάδες σύλλογοι απ όλη την Ελλάδα.
Το φετινό, 14ο αντάμωμα θα είναι διήμερο, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων και θα γίνει την
- Παρασκευή 19 Αυγούστου ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας και το
- Σάββατο 20 Αυγούστου ώρα 8 μ.μ στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Ημέρα 1η Παρασκευή 19 Αυγούστου στην Κλειτορία.
Άφιξη των προσκεκλημένων στην Κλειτορία, υποδοχή, τακτοποίηση στα ξενοδοχεία-εστίες, ξενάγηση στην πόλη.
Απόγευμα. Ώρα 8,00 μ.μ, η πρώτη εκδήλωση,
στην Kεντρική πλατεία της Κλειτορίας.
Αναλυτικό Πρόγραμμα.
Συγκέντρωση των χορευτικών ώρα 7,30 μμ με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρα τους ,με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, θα ξεκινήσει η πατινάδα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς την κεντρική πλατεία και θα ακολουθήσει το χορευτικό πρόγραμμα με χορούς από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακή ορχήστρα.
Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση-είσοδο όλων των χορευτικών, θα γίνει παρουσίαση χορών ανά περιοχή. Πελοπόννησο – Μακεδονία – Νησιά – Ήπειρο – Θράκη, με την ορχήστρα σας η CD.
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και στους συμμετέχοντες συλλόγους, ανταλλαγή αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός ελεύθερος για όλους ,μέχρι αργά. 

Ημέρα 2η Σάββατο 20 Αυγούστου,στα Καλάβρυτα.
Πρωί. Ώρα 10:30 πμ, επίσκεψη όλων των Συλλόγων στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τις 13 Δεκεμβρίου του 1943 ,σχετική ομιλία.
Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Επίσκεψη στα Ιστορικά Μοναστήρια, το Μέγα Σπήλαιο και την Ι.Μ. Αγίας Λάβρας, να δείτε και να θαυμάσετε το αυθεντικό Ιστορικό Λάβαρο που σήκωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821.
Απόγευμα, ώρα 8:00 μμ  ,συγκέντρωση στην πλατεία Χελμού(κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων) όλων των χορευτικών ομάδων, με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρα τους ,όπου με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών θα πραγματοποιηθεί  πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους της ιστορική πόλης προς την κεντρική πλατεία και ακολουθεί «Ο ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ» όλων των χορευτικών μαζί με χορούς της περιοχής μας.
Μετά από την κοινή χορευτική παράσταση , θα ακολουθήσει η παρουσίαση χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Αμέσως μετά χαιρετισμοί επισήμων,απονομή πλακετών κ  ανταλλαγή αναμνηστικών και στη συνέχεια χορός για όλους ,μέχρι αργά .
Ημέρα 3η : Κυριακή 21 Αυγούστου.
αγ λαυρα
Προαιρετικά όλες οι χορευτικές ομάδες ,και ώρα 08,30μμ εκκλησιασμός και επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και ξενάγηση στο μουσείο της Ι.Μ.
 Ακολουθεί Λίστα με τα καταλύματα της περιοχής.
ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το επίσημο θα ανακοινωθεί στον παρόντα ιστοχώρο σύντομα.

Χορηγός επικοινωνίας όπως όλα τα χρόνια είναι το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.