Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ" στο Αίγιο με την συμμετοχή του Σκεπαστού

Τόπος συνάντησης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού στο χώρο του θεάτρου γίνεται από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το Υπαίθριο...

Τόπος συνάντησης του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού στο χώρο του θεάτρου γίνεται από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο. Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., περιλαμβάνουν επτά θεατρικές παραστάσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 4 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Οι Γερμανοί Ξανάρχονται" από τη Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων Αιγίου
Τρίτη 5 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Μπαμπάδες με ρούμι" από τη Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων
Πέμπτη 7 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Της θείας τα καμώματα" από τη Θεατρική Ομάδα Διακοπτού
Παρασκευή 8 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Εχθροί εξ αίματος" από το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας
Σάββατο 9 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Φωνάζει ο κλέφτης" από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου
Κυριακή 10 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" από τον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών "Απόλλων"
Δευτέρα 11 Ιουλίου, 9.15 μ.μ. "Οι ηλίθιοι" από τη Θεατρική Ομάδα "Μονόλογοι"

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική ομάδα Αποφοίτων, «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται»
Ο Θόδωρος, ένας φιλήσυχος νοικοκύρης που αγανάκτησε από την εμφύλια φαγωμάρα που διαδέχθηκε την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, πέφτει για έναν μεσημεριανό υπνάκο και βλέπει στον ύπνο του, ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται. Ένα ολοζώντανο όνειρο που θα εξελιχθεί σε εφιάλτη και θα τον ξαναγυρίσει στις μέρες της πείνας και της ανέχειας που κυριαρχούσε ο φόβος για τον Γερμανό κατακτητή. Μια τέτοια μέρα, Γερμανοί θα μπουκάρουν στην αυλή του σπιτιού του και θα τον συλλάβουν μαζί με άλλους άντρες του σπιτιού…
Σκηνοθετική Καθοδήγηση- Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος,
Διανομή: ΣΙΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΤΙΝΑ ΚΛΑΓΚΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΥΚΑΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΗΜΑΣ, ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΛΑΓΚΟΥ. 

ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Ομάδα Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού Καλαβρύτων, «Μπαμπάδες με ρούμι» 
Μια μαύρη κωμωδία σπινθηροβόλα, με ανατροπές, συναρπαστική πλοκή και καταιγισμό από ξεκαρδιστικές ατάκες, που κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον. Εκεί όπου έξι άνθρωποι μετατρέπονται σε εγκληματίες με μια ευκολία που θα σόκαρε αν δε δίνονταν μέσα από τη μορφή της κωμωδίας… Μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια και με τεχνική ακρίβεια πίσω από τις προσφιλείς μάσκες της σάτιρας, της φαινομενικής ελαφρότητας και της επικαιρότητας. 
Σκηνοθετική καθοδήγηση : Κώστας Κλάγκος 
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:(με τη σειρά που εμφανίζονται) Ανέττα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Καλούτσης, Ευτυχία Παπαναγιώτου, Πηνελόπη Πιρπιρή, Χριστίνα Παγκάκη, Νίκος Τερζής. 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, «ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ»
Η σύγχρονη ελληνική κωμωδία «ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ» είναι μια διασκευήτου Θεατρικού έργου ΡΑΟΥΣ // (2010) του γνωστού θεατρικού δίδυμου του Θ.Παπαθανασίου - Μ.Ρέππα.Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το Δημόσιο και να αποσπάσουν εύκολο χρήμα. Μια ξεκαρδιστική, αλληγορική σατιρική φάρσα για τη «διαστροφή της φυλής μας».
Θεατρική διασκευή, Σκηνοθετική καθοδήγηση και Μουσική επιμέλεια: Κώστας Κλάγκος. 
Τα πρόσωπα με την σειρά εμφάνισης: Γιώργος Σπανός, Σπυριδούλα Παυλοπούλου– Μακρή, Στέλλα Τσεσμετζόγλου, Σπήλιος Ρουφογάλης, Λίνα Καρρά, Κυριακή Χριστοπούλου, Παναγιώτης Κόσσυφας, Γεώργιος Γεωργόπουλος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρικό εργαστήρι Αιγείρας, «Εχθροί εξ αίματος»
Η άμβλυνση των αντιθέσεων, το διαρκές ζητούμενο για να επιτευχθεί η ΑΡΜΟΝΙΑ. Το σώμα καταρρέει όταν ο νους δεν δουλεύει αρμονικά με την καρδιά, η καρδιά με το νεφρό, το λεπτό έντερο με το παχύ έντερο. Και όταν χάνεται η αρμονία; Χάνονται όλα; Ποιος πεθαίνει μετά των αλλοφύλων; Σε αυτή την κωμωδία του Αρκά ρίχνουμε πραγματικά μια πιο εσωτερική ματιά στο σώμα και στην αδιάκοπη αγωνία του για ισορροπίες. Όργανα - χαρακτήρες υπολειτουργούν, συνωμοτούν, αγωνιούν με στόχο τη ζωή. Θα τα καταφέρουν; Και με ποιο τρόπο;
Σκηνοθεσία: Ζωή Ηλιοπούλου. 
Παίζουν οι: Παναγής Κιζήλος, Γιάννης Μαλαβέτας, Μένια Φιλίππου.
Σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Έκφραση Αιγίου, «Φωνάζει ο Κλέφτης»
Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α.) πρότεινε για φέτος την ηθογραφική κωμωδία του Δ. Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης» σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Σεφέρη επιδιώκοντας με αυτό το δροσερό και απόλυτα χιουμοριστικό κείμενο να υπογραμμίσει την αέναη τάση των ανθρώπων να εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους, να πλουτίζουν εις βάρος κάποιων, να προβαίνουν σε ιδεολογικές και πολιτικές ακρότητες και να αφανίζουν με κάθε τρόπο όποιον τους σταθεί εμπόδιο.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Κάτια Φάκου, Κατερίνα Ασπρούκου, Σοφία Βασιλείου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σεφέρης, Θεόδωρος Μανεσιώτης, Κωνσταντίνα Βαλλιανάτου, Δημήτρης Γαλάνης, Μιχάλης Γεωργίου. 
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Σεφέρη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών Απόλλων, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»
Το θεατρικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «ΑΠΟΛΛΩΝ», παρουσιάζει το θεατρικό δράμα: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Federico Garcia Lorca. Πέντε γυναίκες μαραίνονται σαν λουλούδια μέσα στο σκοτεινό σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, υποτάσσονται στις προκαταλήψεις και υποδουλώνονται σε μια ανδροκρατούμενη πραγματικότητα. Έξω από το σπίτι ο κάμπος γεμίζει γέλια, τραγούδια, έρωτες. Όμως, μέσα στο σπίτι της Μπερνάρντα επικρατεί η καταπίεση, η τυραννία, ο φασισμός, ο απολυταρχισμός, η καταπίεση.
Σκηνοθεσία: Ρομίνα και Επαμεινώνδας Δούλος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, 9.15 μ.μ.
Θεατρική Ομάδα “Μονόλογοι” - “Οι ηλίθιοι”
Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκυ, καταφθάνει στο μικρό χωριό της Ουκρανίας, Κουλιέντσικωφ, όπου πρόκειται να εργαστεί στο σπίτι της οικογένειας Ζουμπρίτσκυ. Αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα όμως, πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού, διακατέχονται από ένα πνεύμα… ηλιθιότητας! Ερωτεύεται την κόρη του γιατρού Ζουμπρίτσκυ, Σοφία κι ανακαλύπτει πως η ηλιθιότητα των κατοίκων, δεν είναι συμπτωματική, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει το χωριό εδώ και 200 χρόνια, και πως αν δεν καταφέρει να εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες ή η ίδια να παντρευτεί απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα πέσει και ο ίδιος θύμα της…
ΔΙΑΝΟΜΗ: Πρίντζιος Λάμπρος, Πρίντζιου Μαρία, Παγώνης Μιχαήλ, Πλατάνου Φιλιώ, Γιαννόπουλος Μιχάλης, Παγώνη Άννα-Λυδία, Τριανταφυλλοπούλου Ευγενία, Πλατάνου Μάιρα, Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης, Τσιώκου Αγγελική. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κωστάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.