HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.Λαζουράς: "Εκπέμπουμε από τα Καλάβρυτα ένα ηχηρό μήνυμα"

Για τις εκδηλώσεις με την ευκαιρία των 120 χρόνων λειτουργίας του Οδοντωτού και το σημερινό (36), Πανελλήνιο πέρασμα- κατάβαση του παγκόσμιο...

Για τις εκδηλώσεις με την ευκαιρία των 120 χρόνων λειτουργίας του Οδοντωτού και το σημερινό (36), Πανελλήνιο πέρασμα- κατάβαση του παγκόσμιου γεωπάρκου της UNESCO, του Φαραγγιού του Βουραϊκού, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικού δικτύου. Ο κ. Λαζουράς κάνει λόγο για την μοναδικότητα, την απαράμιλλη ομορφιά, την γεωλογική αξία του Φαραγγιού και την αρμονική του συνύπαρξη για 120 χρόνια με τον μοναδικό Οδοντωτό. Ο κ. Λαζουράς δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την απουσία (την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή) των Υπουργών που ήταν να έρθουν στα Καλάβρυτα, τονίζοντας οτι  έχουμε πλήθος εκδηλώσεων, μέσα στο μήνα, για τον Οδοντωτό για να τους υποδεχθούμε, στα Καλάβρυτα και να μιλήσουμε μαζί τους, με μεγαλύτερη άνεση. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, μας τιμούν πολλοί υπουργοί στα Καλάβρυτα και λύνουν θέματά μας.

Αναλυτικά σημείωσε: 
Σήμερα, στο τριακοστό έκτο (36), Πανελλήνιο πέρασμα- κατάβαση του παγκόσμιου γεωπάρκου της UNESCO, του Φαραγγιού του Βουραϊκού. Ένα, μοναδικής και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και γεωλογικής αξίας, Φαράγγι,με το οποίο έχει δεθεί και προσαρμοστεί, αρμονικά, σεβόμενος το τοπίο, από την έναρξη της λειτουργίας του και για 120 χρόνια,ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων, που είναι πλέον ταυτόσημος και σύμφυτος, με το Φαράγγι. Όταν λέμε, Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων, πάει ο νους μας στο Φαράγγι του Βουραϊκού και αντίστροφα, όταν λέμε Φαράγγι του Βουραϊκού, πάει ο νους μας, στον Οδοντωτό. Γιαυτό, είναι ισχυρός ο συμβολισμός και δυνατό το μήνυμα, η έναρξη των εκδηλώσεων για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού, να γίνει και να συνδυαστεί-να ταυτισθεί, με το πέρασμα από το σύμφυτο, με αυτόν, Φαράγγι. Και αυτό είναι το πρωτεύον, να εκπέμψουμε, από τα Καλάβρυτα, ένα ισχυρό και δυνατό μήνυμα, κατά την έναρξη των εκδηλώσεών μας. Η δε, πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου και στις δυο εκδηλώσεις επιβεβαιώνει και δικαιολογεί την επιλογή μας αυτή. Όσο για τους υπουργούς που δεν ήρθαν, έχουμε πλήθος εκδηλώσεων, μέσα στο μήνα, για τον Οδοντωτό για να τους υποδεχθούμε, στα Καλάβρυτα και να μιλήσουμε μαζί τους, με μεγαλύτερη άνεση. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, μας τιμούν πολλοί υπουργοί στα Καλάβρυτα και λύνουν θέματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.