HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΕΡΤΕΖΗ: Άλογα, κουλούρες, χορός και τραγούδι στην εορτή του Αγίου Γεωργίου (φωτο-βίντεο)

Με λαμπρότητα και με παραδοσιακό τρόπο εορτάστηκε και φέτος η γιορτή του Αη Γιώργη στην όμορφη Κέρτεζη!! Αφού τελέστηκε η θεία Λειτουργ...

Με λαμπρότητα και με παραδοσιακό τρόπο εορτάστηκε και φέτος η γιορτή του Αη Γιώργη στην όμορφη Κέρτεζη!! Αφού τελέστηκε η θεία Λειτουργία στο πανέμορφο ξωκκλήσι του Αη-Γιώργη χοροστατούντος του πατρός Ανδρέα Ρηγόπουλου, ακολούθησε η μεταφορά της εικόνας απο τους καβαλάρηδες του Συλλόγου Φίλων ίππων Χελμός Κλειτορίας και τους Κερτεζίτες Ρήγα Φώτη κ Μάρκο Γιώργο. Κρατώντας τη παράδοση ακολούθησε το έθιμο της Κουλούρας, έτρεξαν τα παιδιά απο το σχολείο έως τη πλατεία του χωριού μας και ο σύλλογος τους απέμεινε αναμνηστικά μετάλλια καθώς και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. Έπειτα ακολούθησε ο χορός της Παραδοσιακής Κουλούρας και στη συνέχεια έκλεισε η εκδήλωση με τη παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Δουκλιάς, ο Διοικητής Α.Τ.Κλειτορίας κ.Παναγάκης Ανδρέας, ο Σύλλογος Φίλων Ίππων Χελμός Κλειτορίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας κ.Κωτσιάς Χρήστος  και πλήθος κόσμου.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών ο Στριφτόμπολας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το Σύλλογο Φίλων Ίππων "Χελμός" Κλειτορίας  για την παρουσία τους στην εκδήλωση ,τον κ. Χρήστο Ροδόπουλο, Κώστα Οικονόμου και το Θύμιο Αρχιμανδρίτη για τη βοήθεια τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.