HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα

γράφει ο Νίκος Κυριαζής Αγώνα δρόμου λίγων ημερών έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου έχει μπροστά της η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμίσε...

γράφει ο Νίκος Κυριαζής
Αγώνα δρόμου λίγων ημερών έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου έχει μπροστά της η κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμίσει με τους δανειστές όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τόσο το μηχανισμό διόρθωσης όσο και το ζήτημα του χρέους. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και η αξιολόγηση κλείσει, ο πρωθυπουργός θα περάσει στο επόμενο στάδιο του σχεδιασμού που περιλαμβάνει συνολική επανεκκίνηση της κυβέρνησης, με έμφαση στην άσκηση της καθημερινής κυβερνητικής πολιτικής και την σχεδιαζόμενη στροφή προς την κεντροαριστερά και τη σοσιαλοδημοκρατικό χώρο.
Ο χρόνος που ήθελε να κερδίσει η Κυβέρνηση επιτεύχθηκε, με το σενάριο των πρόωρων εκλογών να φεύγει οριστικά, το ασφαλιστικό να περνά "αναίμακτα" και το φορολογικό που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες να μην αποτελεί σοβαρό πλέον εμπόδιο, την συμφωνία να κλείνει και η εφαρμογή του "κόφτη" να αξιολογείτε σε ένα ακριβώς χρόνο (1η Μαΐου 2017)
Μέσα σε αυτό το κλίμα που επικοινωνιακά η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως μια μεγάλη επιτυχία, το κυβερνητικό επιτελείο έχει άνεση χρόνου για πολιτικούς και μόνον σχεδιασμούς.

Στροφή στην καθημερινότητα
Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, έδωσε στους υπουργούς του και το στίγμα της επόμενης ημέρας που θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τη «στροφή στην καθημερινότητα» ζητώντας τους να έχουν ανοιχτές τις πόρτες στους πολίτες.
Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε πολύ στην αποτελεσματικότητα που πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση στο έργο της από εδώ και πέρα και το γεγονός ότι πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη και στον τομέα των επενδύσεων. Δεν είναι τυχαίο πως ήδη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει προγραμματίσει από αύριο να βρεθεί τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Νέα Υόρκη όπου θα συναντήσει μια σειρά από σημαντικούς επενδυτές.

Συνέδριο και Ανασχηματισμός
Δυο ήταν τα "όπλα" τα επικοινωνιακά όπλα της κυβέρνησης. Το ένα το συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και το άλλο, ένας άμεσος ανασχηματισμός. Τα δύο αυτά "όπλα" ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων θα χρησιμοποιούντα ανάλογα. Με την θετική, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εξέλιξη των διαπραγματεύσεων , ο ανασχηματισμός πάει πίσω, μετά το συνέδριο. Στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου, μετά τα... μπάνια του λαού, και με ενισχυμένο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα επιχειρηθεί ένα μεγάλο άνοιγμα σε πολιτικές ομάδες και προσωπικότητες που θα σηματοδοτούν μια συσπείρωση ευρύτερης κεντροαριστεράς, με τις πρώτες σκέψεις να περιλαμβάνουν τα ονόματα όπως του Φώτη Κουβέλη, Λούκας Κατσέλη και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και άλλων με ταυτόχρονο άνοιγμα σε τοπικές κοινωνίες για την δημιουργία -απο τώρα- ευρύτερων σχηματισμών με σκοπό τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019.
Το Μαξίμου βέβαια δεν έχει εγκαταλείψει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά από το συνέδριο, τον ανασχηματισμό και τις συσπειρώσεις, με σκοπό μια νέα ισχυρή εντολή μακράς διάρκειας.



Νίκος Π. Κυριαζής.
Δημοσιογράφος, Πολιτικός συντάκτης της ηλ. εφημερίδας sportotal.gr, εκδότης της ηλ. εφημερίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.