HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Γεράσιμος Αρσένης και τα Καλάβρυτα

γράφει ο Χρίστος Φωτεινόπουλος Πριν είκοσι χρόνια -τα Χριστούγεννα του 1996- επισκέφτηκε την πόλη μας ο Γεράσιμος Αρσένης, τότε υπουρ...

γράφει ο Χρίστος Φωτεινόπουλος
Πριν είκοσι χρόνια -τα Χριστούγεννα του 1996- επισκέφτηκε την πόλη μας ο Γεράσιμος Αρσένης, τότε υπουργός Παιδείας, με τη σύζυγό του Λούκα Κατσέλη, με την κόρη τους και με μερικούς πολιτικούς φίλους, Δημ. Μπέη, τ. Δήμαρχο Αθηναίων, Δημ. Σκαμνάκη, πρόεδρο ΟΣΚ κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους στην πόλη μας ξεναγήθηκαν σε διάφορα αξιοθέατα κι ένα βράδυ ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ο αείμνηστος Πάνος Πόλκας, τους παρέθεσε σε γνωστή ταβέρνα επίσημο δείπνο.
Εκεί βρεθήκαμε κι εμείς, μια ομάδα νέων ανθρώπων που ασχολούμασταν εκείνη την περίοδο με τα κοινά, και εκθέσαμε και αναλύσαμε στον υπουργό ένα όραμα που είχαμε για την πόλη μας με επίκεντρο την παιδεία και τον πολιτισμό. Μας άκουσε αλλά δεν υποσχέθηκε τίποτε. Κεφαλλονίτης γαρ.
Ούτε κι εμείς περιμέναμε κάτι. Εκλάβαμε τη συνάντηση και τη συζήτηση ως ένα σύνηθες πολιτικό κουβεντολόι ταβέρνας.
Και απήλθε ο υπουργός. 
Ωστόσο, διαψευστήκαμε. Γιατί α) τη διετία 1996-98 εκτελέστηκαν από τον ΟΣΚ δύο σημαντικά έργα στα σχολεία της πόλη μας που αφορούσαν: επιβεβλημένες κτηριακές επεκτάσεις στις εγκαταστάσεις του Λυκείου και του Δημοτικού σχολείου με παράλληλη διαμόρφωση και αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου τους.
Και β)την επόμενη διετία 1998-2000 –κατά τη διάρκεια της περίφημης πλην όμως αμφιλεγόμενης Μεταρρύθμισης Αρσένη, πάλι τα σχολεία μας ευνοήθηκαν: δημιουργήθηκε σχολική βιβλιοθήκη (μία από τις 499 σχολικές βιβλιοθήκες), την οποία εγκαινίασε ο ίδιος το 2001 (δεν ήταν υπουργός, είχε αντικατασταθεί από τον Ευθυμίου), ιδρύθηκε το Τ.Ε.Ε και εξοπλίστηκαν τα σχολεία μας από τον ΟΣΚ με επιπλο-εποπτικό υλικό κατά τρόπο υπερβολικό και σκανδαλώδη…
Και μετά τι; Μετά το "κάτσε καλά Γεράσιμε", έκατσαν φρόνιμα η παιδεία μας και τα παιδιά μας και συνεχίζουν να κάαααθονται...
Θεώρησα χρέος μου να γράψω δυο λόγια για την προσφορά του Γεράσιμου Αρσένη στην πόλη μας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. 
ΥΓ. Αισθάνομαι ωστόσο και την ανάγκη να μνημονεύσω σ' αυτό σχόλιο και τον Γιάννη Καπράλο, Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Αχαϊας, φίλο και συνεργάτη, που πρωτοστάτησε και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία αυτών των καινοφανών σχολικών υποδομών στην πόλη μας...
Χρίστος Φωτεινόπουλος
ο υπουργός συζητώντας με την παρέα
παίζοντας μια παρτίδα σκάκι με τον Δήμαρχο Πάνο Πόλκα

συνεντευξιαζόμενος στον Θ.Πανογόπουλο για λογαριασμό της εφημερίδας "Καλαβρυτινές Απόψες".





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.