HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 3ΕΤΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΝΕΣΙΩΤΩΝ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΝΕΣΙΩΤΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Άνω Κλειτωριωτών-Καρνεσιωτών καλ...

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΝΕΣΙΩΤΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Άνω Κλειτωριωτών-Καρνεσιωτών καλεί τα μέλη του, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού, σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 10.4.2016 και ώρα 11.00π.μ. στο γραφείο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως - Πατησίων 121 (2ος όροφος).
Αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία μέχρι ώρας 11.30 π.μ. κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία, αυτή θα πραγματοποιηθεί ως επαναληπτική, χωρίς άλλη πρόσκληση, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, την ίδια ώρα και στο στο ίδιο μέρος.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
• Διοικητικός Απολογισμός & Οικονομικός Απολογισμός έτους 2013-2016
• Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής έτους 2013 -2016
• Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
• Προτάσεις - Συζήτηση.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:
1. Η συμμετοχή, τόσο στην Γενική Συνέλευση, όσο και στην ψηφοφορία είναι εντελώς προσωπική και δεν επιτρέπεται να εκπροσωπηθεί από άλλον.
2. Δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και το δικαίωμα του ΕΚΛΕΓΕΙΝ και ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ έχουν τα μέλη που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και του καταστατικού και που έχουν τακτοποιηθεί ταμειακά.
3. Όσα μέλη δεν έχουν τακτοποιηθεί ταμειακά, μπορούν να πληρώσουν την/τις συνδρομή/ές τους πριν την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ. Επίσης μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο του Συλλόγου και ΝΕΑ ΜΕΛΗ πριν από την έναρξη της Γ.Σ. και να λάβουν μέρος τόσο στις εργασίες, όσο και στις αρχαιρεσίες.
4. Όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να θέσουν ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή, θα πρέπει να είναι τακτικά μέλη του Συλλόγου, όπως ορίζεται από το καταστατικό, και κατά το Νόμο Ενήλικες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν γραπτή αίτηση το αργότερο πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες, είτε μέσω FAX στο 210.5772682 είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης syllogoskarnesiwtwn@outlook.com είτε με τηλεφωνική επικοινωνία με τον νυν πρόεδρο Μπαλαφούτα Σπήλιο στο 6971668369 μέχρι και την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00μ.μ.
5. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν με ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο θα τυπωθεί μερίμνη του Δ.Σ μετά το πέρας υποβολής των υποψηφιοτήτων.
6. Κάθε ψηφοφόρος εκφράζει την προτίμησή του με σταυρό προτίμησης, δίπλα στο ονοματεπώνυμο του υποψηφίου. Επιτρέπονται μέχρι επτά (7) σταυροί προτίμησης για το Διοικητικό Συμβούλιο και μέχρι τρεις (3) σταυροί για την Ελεγκτική Επιτροπή.
7. Ψηφοδέλτια που δεν έχουν σφραγίδα του Συλλόγου ή έχουν σταυρούς προτίμησης περισσότερους των επιτρεπομένων θεωρούνται ΑΚΥΡΑ.
8. Η Ψηφοφορία για την εκλογή του Δ.Σ και της Ε.Ε. θα αρχίσει μετά τον απολογισμό και την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και θα συνεχισθεί μέχρι τις 15.00 μ.μ. το απόγευμα.

Τα πεπραγμένα της τριετίας που πέρασε αφού μοιράστηκαν σε έντυπη μορφή τώρα και σε ηλεκτρονική προς ενημέρωση όλων των συμπατριωτών!

Αγαπητοί μας συμπατριώτες, 
Θεωρώντας ότι ο σύλλογος Καρνεσιωτών δεν είναι απλώς τα μέλη του Δ.Σ., αλλά ο κάθε απλός Καρνεσιώτης, έχουμε την επιθυμία να προχωρήσουμε στην ενημέρωση όλων σας για τα πεπραγμένα της τριετίας από τη στιγμή που αναλάβαμε δράση μέχρι και σήμερα.
Το παρόν Δ.Σ., ξεκίνησε τη πορεία του σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για όλη τη χώρα. Η οικονομική ευμάρεια που θα προωθούσε τη δημιουργία μεγάλων έργων δεν υπήρχε. Μέσα σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση, στο μικρό μας χωριό, κάναμε τα πάντα για να κρατήσουμε ζωντανή την ύπαρξη του πολιτιστικού συλλόγου.
Για εμάς ο πολιτισμός είναι σημείο ευγένειας, ομορφιάς και σεβασμού, ενώ η ύπαρξη του συλλόγου πρωτίστως εξυπηρετεί την αλληλεπίδραση των συγχωριανών και τη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα που μας ενώνουν και μας φέρνουν κάθε φορά κοντά στις ρίζες μας. Δευτερευόντως, ο σύλλογος υπάρχει για να κάνει πράξη έργα που αφορούν το πολιτιστικό και καλλωπιστικό στοιχείο στο χωριό. 
Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρήσαμε σημαντικό να συνεχίσουμε την ύπαρξη του συλλόγου, κάτι που καταφέραμε τελικά, έπειτα από αρκετή δυσκολία…
Ενώ λοιπόν τα πενιχρά οικονομικά του συλλόγου δεν άφηναν περιθώριο για την πραγματοποίηση των οραμάτων μας, είναι αξιοσημείωτα όλα όσα καταφέραμε σε αυτά τα τρία χρόνια και τα οποία σας αναλύουμε παρακάτω.
Για την επιτυχία αυτή δεν αξίζουν συγχαρητήρια μόνο στα μέλη του Δ.Σ., αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν με τον τρόπο τους ή ακόμη και με τη θετική τους σκέψη.
Συγχαρητήρια σε όλους!
«Μαζί μπορούμε τα πάντα» 
ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1. Μετατροπή του σχολείου στα αλώνια (τοποθεσία «Ιτιά») σε χώρο πολιτισμού:
• Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τη διαθήκη – κληροδότημα του ευεργέτη Χρήστου Χρυσανθακόπουλου, η οποία για χρόνια ήταν αδρανής. Με τα 19.500 ευρώ (καθαρά), ξεκινήσαμε μια σειρά από έργα στο σχολείο:
• Ανακατασκευή της σκεπής -600 τ.μ.-. 
• Σοβάτισμα της εξωτερικής επιφάνειας όπου χρειαζόταν – 200 τ.μ.-.
• Αλλαγή του ηλεκτρολογικού κυκλώματος όλου του κτιρίου
*Για την επίτευξη των παραπάνω χρειάστηκε μακροχρόνια έρευνα από εμπειρογνώμονες
• Καθαρισμός των δύο αιθουσών που ήταν γεμάτες με άχρηστα υλικά και μπάζα
*Σημαντική η συμβολή της νεολαίας σε αυτό το έργο
• Ανακατασκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της κουζίνας και του αποχωρητηρίου
• Δημιουργία εκ νέου του αποχωρητηρίου (με διαφορετικό χώρο για γυναίκες και άντρες)
• Προμήθεια παιχνιδιών για το χώρο ψυχαγωγίας: πινγκ πογκ, μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκι
• Προμήθεια δύο γραφείων, δύο βιβλιοθηκών και 1000 βιβλίων για το χώρο της βιβλιοθήκης
• Επίστρωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου με ειδικό χώμα
• Σπάσιμο βράχου στη βόρεια πλευρά και αποστραγγιστικό έργο πίσω από το σχολείο
• Κατεδάφιση του τοιχίου που είχε υποχωρήσει κάτω από το σχολείο
• Ολοκλήρωση της κουζίνας: αλλαγή παραθύρου, προμήθεια 3 επαγγελματικών ψυγείων, 2 φούσκες εξαερισμού, 100 καρέκλες και 10 τραπέζια
• Δενδροφύτευση με πικροδάφνες περιμετρικά του σχολείου
2. Περίφραξη της Αγίας Μαρίνας με συρματόπλεγμα, καθώς και δενροφύτευση στον περίβολο χώρο
3. Έπειτα από συνεργασία μεταξύ τοπικής αρχής – εκκλησιαστικού συμβουλίου - Δ.Σ., ολοκληρώθηκε το έργο που αφορά την κεντρική εκκλησία του χωριού, όπου αναδείξαμε την προϋπάρχουσα πέτρα.
4. Καθαρισμός μνημείου «ηρώων πεσόντων» στη πλατεία του χωριού και τονισμός των γραμμάτων του
5. Προμήθεια – αγορά δύο καζανιών για τις ανάγκες του συλλόγου (π.χ. βράσιμο γίδας)
6. Τρείς δενδροφυτεύσεις στην είσοδο του χωριού όπου φυτεύτηκαν συνολικά 60 δένδρα και 150 πικροδάφνες (+10 πικροδάφνες στη μπουλούμπαση και 10 στον Άγιο Γεώργιο)
7. Καθαρισμός του δημοτικού σχολείου στο κέντρο του χωριού
8. Ανακατασκευή σε όλα τα παγκάκια του χωριού
9. Διοργάνωση πολλών αγώνων ποδοσφαίρου στο χωριό και στην Αθήνα με τη συμμετοχή της νεολαίας του χωριού μας, καθώς και διοργάνωση αγώνων με άλλα χωριά
10. Δημιουργία «εμφανίσεων» (μπλουζάκια) των ποδοσφαιρικών ομάδων
11. Επταήμερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χωριό κάθε χρόνο (εκδρομές στα ξωκκλήσια του χωριού, τον πρ. Ηλία και τον Αη Γιάννη, ομαδικά παιχνίδια στη πλατεία του χωριού και πάρτυ νεολαίας
12. Κοπή πίτας στο χωριό
13. Τρία χειμερινά συναπαντήματα στην Αθήνα και τρία θερινά στο χωριό
14. Δημιουργία λάβαρου
15. Δημιουργία τριών ημερολογίων με χαρακτηριστική ιστορική θεματολογία σχετική με το χωριό μας
16. Αποστολή ευχετήριων καρτών (150 στην Αθήνα και 30 στο εξωτερικό
17. Δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος
18. Αναρτήσεις στη διαδικτυακή σελίδα του χωριού προς ενημέρωση και επικοινωνία όλων μας 
19. Ταύτιση και καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την εκκλησία, καθώς και με όμορα χωριά και συλλόγους.
Την τριετία που πέρασε πραγματοποιήθηκαν και τα εξής έργα στο χωριό ανεξαρτήτως συλλόγου:
• Επίστρωση με τσιμέντο στο δρόμο προς το κοιμητήριο για πιο εύκολη πρόσβαση
• Επίστρωση τσιμέντου στο δρόμο από την οικία του κ. Αντρέα Γεωργακόπουλου έως την διασταύρωση που οδηγεί στην οικία του κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου
• Επίστρωση τσιμέντου στο χώρο πλησίον της δεξαμενής, καθώς και αμμοβολή της δεξαμενής
• Ανάδειξη της πηγής «Μπουλούμπασης» και του χώρου αυτής 
*Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και αρκετή γραφειοκρατία, με τη βοήθεια Δικηγόρου και λογιστή, ο Σύλλογός μας κατάφερε, να έχει ενήμερο το μητρώο του στην Εφορία, υπέβαλε φορολογική δήλωση όπως προβλέπεται, και προέβη στην ενημέρωση του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με τις Διοικητικές αλλαγές που επήλθαν στο Σύλλογό μας (όπως νέο Δ.Σ., νόμιμος εκπρόσωπος, κ.λ.π.). Επίσης, μετά τις παραπάνω τακτοποιήσεις οι οποίες ήταν απαραίτητες, ο Σύλλογός μας προέβη στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό 660\001186-05 και την επωνυμία του Συλλόγου μας (Σύλλογος των Απανταχού Άνω Κλειτοριών – Καρνεσιωτών) στην Εθνική Τράπεζα, και έτσι έχουν πλέον τη δυνατότητα, όλα τα μέλη, οι συγχωριανοί, οι ομογενείς, οι φίλοι, εφόσον επιθυμούν, να συνεισφέρουν οικονομικά με πεντακάθαρες και διαφανείς διαδικασίες, στο Σύλλογό μας, ο οποίος εργάζεται χωρίς να έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, για την υλοποίηση απαραίτητων έργων και εργασιών στο χωριό μας.
Ελπίζουμε να φανήκαμε αντάξιοι της θέσης μας, αυτά τα τρία χρόνια, την οποία υπηρετήσαμε με σεβασμό και αγάπη. Ελπίζουμε ο σύλλογος Άνω Κλειτορίας να ανθεί πάντοτε και να δημιουργεί έργα κάνοντας το χωριό μας να αναδιαμορφώνεται στο χρόνο και να γίνεται σύγχρονο και ξεχωριστό!
Μετά τιμής το Δ.Σ. Μάρτιος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.