HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Εγκαινιάστηκε το φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα - Αιγιάλεια 2016"

Κόμβος γευσιγνωσίας και παρουσίασης εκλεκτών προϊόντων από την Αιγιάλεια αλλά και από όλη την Ελλάδα, είναι μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουα...

Κόμβος γευσιγνωσίας και παρουσίασης εκλεκτών προϊόντων από την Αιγιάλεια αλλά και από όλη την Ελλάδα, είναι μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου το Αίγιο, που φιλοξενεί στον Πολυχώρο "Όνειρο" στη Μυρτιά Αιγίου το τριήμερο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα - Αιγιάλεια 2016". Η όλη διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σε πάνω από 60 περίπτερα, χώρο μαγειρικής όπου όλη την ημέρα προετοιμάζονται και σερβίρονται στους επισκέπτες από 300 σεφ και μαθητευόμενους μάγειρες, διάφορες νοστιμιές από την τοπική και την εν γένει ελληνική κουζίνα, καθώς και χώρο για καφέ και για δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Το "Κερνάμε Ελλάδα - Αιγιάλεια 2016" διοργανώνεται από τον Δήμο Αιγιαλείας δια της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, έχοντας την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας, της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Ε.Ε.Σ.Ε.Ε, του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και του Συλλόγου Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, με το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο να κηρύσσει την έναρξη τονίζοντας πως η Αιγιάλεια έχει ένα μεγάλο και συνάμα ωραίο μυστικό: "Εδώ ξέρουμε και περνάμε καλά...η Αιγιάλεια θέλει καλοπέραση!". Στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας, εξάλλου, είχε συναρμολογηθεί μια τεραστίων διαστάσεων σταφιδόπιτα, μήκους περίπου 50 μέτρων, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές είχε τις διαστάσεις βιβλίου Γκίνες. Με την κήρυξη της έναρξης, ο δήμαρχος και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδας, με την προτροπή του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιαλείας κ. Στρατή Βαρδάκη, άνοιξαν τις κάνουλες σε δύο μικρά ξύλινα βαρελάκια για να χυθεί κρασί, ως άλλη 'σπονδή'. Ακολούθως οι επίσημοι μαζί με πλήθος κόσμου, εισήλθαν στον εκθεσιακό χώρο, πέρασαν από όλα τα περίπτερα και δοκίμασαν ατελείωτα, πεντανόστιμα κεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.