Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕ Ο "ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ" ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ 10/1/2016 - Μνήμες από το παρελθόν και ελπίδες για το μέλλον. ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ Η διαδρομή Το τρενάκι του Οδοντω...

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ 10/1/2016 - Μνήμες από το παρελθόν και ελπίδες για το μέλλον.
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ
Η διαδρομή
Το τρενάκι του Οδοντωτού πραγματοποιεί τη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα, μήκους 22χλμ, η οποία έχει υψομετρική διαφορά περίπου 750μέτρα! Για να μπορεί λοιπόν το τρενάκι να ανέβει με τέτοιες κλίσεις πιάνεται από μια τρίτη μεσαία οδοντωτή γραμμή, και αγκομαχώντας ανεβαίνει προς τα Καλάβρυτα. Τα λόγια για να περιγραφεί η διαδρομή περιττεύουν. Είστε συνεχώς στο χείλος του γκρεμού, μέσα στο φαράγγι, σε λαξεμένους βράχους, σε γέφυρες και σήραγγες!
Πότε κατασκευάστηκε
Τα έργα κατασκευής του δικτύου άρχισαν το 1889 και τα εγκαίνια έγιναν στις 10 Μαρτίου του 1896. Οι εργασίες κατασκευής κράτησαν 7 χρόνια και το κόστος από 1 εκατομμύριο δραχμές ανέβηκε στα 3,5 εκατομμύρια! Έχουμε ιστορία μεγάλη στις υπερβάσεις των έργων ήδη από τότε ως χώρα!
Πλάτος γραμμής
Ο οδοντωτός των Καλαβρύτων είναι ο πιο στενός του κόσμου με εύρος γραμμών 75 εκατοστά. Τα συμβατικά τρένα έχουν πλάτος γραμμών 144 εκατοστά.
Βίντεο: Απόστολος Αναστασιάδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.