HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό κ. Φίλη, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την επιλογή των Διευθυν...

Ερώτηση προς τον υπουργό κ. Φίλη, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης στο Ν. Αχαΐας χαρακτηρίζοντάς τις επιλογές, απροκάλυπτη και αυταρχική παρέμβαση υπηρεσιακών και κομματικών κυβερνητικών παραγόντων.
Η Ερώτηση Παπαθεοδώρου έχει ως εξής: 
Η πρόσφατη επιλογή των Διευθυντών Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης στο Ν. Αχαΐας χαρακτηρίστηκε από μία απροκάλυπτη και αυταρχική παρέμβαση υπηρεσιακών και κομματικών κυβερνητικών παραγόντων και από αναξιοκρατικές διαδικασίες κατά τη συνέντευξη, με σκοπό την ανατροπή της κατάταξης των υποψηφίων προκειμένου να αναδειχθούν στις θέσεις των Διευθυντών οι "αρεστοί" στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Η αιτιολόγηση της βαθμολογίας στη συνέντευξη αποτελεί ένα θλιβερό δείγμα καθοδηγούμενων αποκλεισμών και προκατασκευασμένης έκδοσης τελικών αποτελεσμάτων και καταδεικνύει την παραβίαση κάθε αρχής αμερόληπτης κρίσης, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η "επιμελημένη" ανατροπή της βαθμολογικής κατάταξης των υποψηφίων είχε ως αποτέλεσμα την αναπλήρωση των μετρήσιμων μορίων μέσω της συνέντευξης και τη μεθοδευμένη τελική επιλογή των κομματικών υποψηφίων. 
Τέτοιου είδους διαδικασίες προσβάλλουν κατάφορα τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών θεσμών.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
1. Επικροτεί αυτές τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης; Εάν όχι, προτίθεται να τις αντιμετωπίσει;
2. Γνωρίζει ότι ο ένας εκ των επιλεγμένων τελικά Διευθυντών Εκπαίδευσης εμφανίζεται να έχει αναπτύξει κατά το παρελθόν έντονη δραστηριότητα ως αλληλέγγυος του αναρχικού χώρου;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.