HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων - Μικρές αυξήσεις στα Καλάβρυτα (πόλη)

Το πόρισμα για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων παρέδωσε η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Οι ει...

Το πόρισμα για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων παρέδωσε η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Οι εισηγήσεις της επιτροπής είναι να μειωθούν οι τιμές ζώνης κατά μέσο όρο 15% - 20% ενώ μεγαλύτερες μειώσεις θα γίνουν στις λεγόμενες μεσαίες περιοχές και μικρότερες στις φθηνές περιοχές.
Στις ακριβές περιοχές, δηλαδή εκεί που οι τιμές ζώνης είναι πάνω από 3.000 ευρώ η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής είναι να μειωθούν κατά 10%-12%, ενώ η αρχική ήταν για 30% μείωση.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφ. "Πελοπόννησος", στο σχέδιο του πορίσματος υπάρχουν και μικρές αυξήσεις αντικειμενικών αξιών που αφορούν πόλεις όπως τα Καλάβρυτα  για ακίνητα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. το κέντρο της πόλης.
Να σημειωθεί οτι οι νέες αντικειμενικές αξίες, με βάση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε ισχύ και μάλιστα αναδρομικά από τις 21 Μαΐου 2015.
Αν τελικά το υπουργείο Οικονομικών υιοθετήσει τις εισηγήσεις των Επιτροπών, το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί ο νέος φόρος ακινήτων του 2016, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.