HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Ημερολόγιο 2016

Αγαπητοί μας συγχωριανοί, Ξεκινάμε το φετινό μας ημερολόγιο με μια ευχή! Ας είμαστε όλοι καλά με τις οικογένειές μας! Με υγεία και αισι...

Αγαπητοί μας συγχωριανοί,
Ξεκινάμε το φετινό μας ημερολόγιο με μια ευχή! Ας είμαστε όλοι καλά με τις οικογένειές μας! Με υγεία και αισιοδοξία ας αρχίσει η φετινή χρονιά!
Όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας από εμάς, στην Αθήνα ή σε άλλα μέρη, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, όλοι μας έχουμε ένα κοινό, τη ρίζα μας τη καταγωγή μας που είναι Καρνεσιώτικη. Το «λιμάνι μας το ορεινό» είναι κοινό, κι όπου κι αν γυρίζουμε στο τέλος όλοι εκεί θέλουμε να επιστρέφουμε. Εκεί που ξέρουμε ότι θα συναντήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, εκείνους που είναι σαν κι εμάς, τα αδέλφια μας που μιλούμε «την ίδια γλώσσα».
Και το αγαπημένο μας χωριουδάκι στέκεται πάντα εκεί, αγέρωχο και συνάμα ταπεινό. Πανέμορφο και συνάμα απομακρυσμένο, να μας περιμένει τα καλοκαίρια και τις γιορτές να το γεμίσουμε ξανά ζωή. Κι όταν βρεθούμε όλοι μαζί, εκείνο υψώνει αόρατους τοίχους να μην περνούν οι έγνοιες και τα προβλήματα, οι πικρίες κι οι στεναχώριες! Κι έτσι νιώθουμε να ηρεμεί η ψυχή μας μακριά απ’ την καθημερινότητα, στην όμορφη πλαγιά του, με τα καταπράσινα βουνά και τον καθάριο αέρα.
Πόσο  κρίμα θα ήταν να ερημώσει και να εγκαταλειφθεί αυτός ο θείος τόπος…
Όχι μόνο δε θα τον εγκαταλείψουμε, αλλά θα δώσουμε και τη ψυχή μας για να τον αναδείξουμε. Τη κληρονομιά των προγόνων μας θα την τιμήσουμε και θα της δώσουμε νέα πνοή.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Κλειτορίας  έχει την χαρά εκτός από τα επίσημα μέλη, να αριθμεί και μια μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων με καταγωγή από το χωριό μας, που όλοι μαζί δίνουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία του με πραγματική αυτοθυσία.
 Έτσι με αισιοδοξία ατενίζουμε το μέλλον και με την ευχή, η συσπειρωμένη ομάδα μας να γίνεται όλο και  μεγαλύτερη κάθε χρονιά που θα περνά. Χωρίς μεγάλα λόγια αλλά μόνο με έργα, φέρνουμε κοντά μας όσους βλέπουν την αλλαγή να γίνεται, το όνειρο να ζωντανεύει. Κι έτσι κι εκείνοι θέλουν να συμμετέχουν στη πρόοδο και στη δημιουργία.
Εφέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για ολόκληρη τη χώρα μας. Ουσιαστικά αλλά και ψυχολογικά ήταν ίσως η δυσκολότερη χρονιά της νεότερης ιστορίας. Κανείς δε θα περίμενε μέσα σε αυτή τη χρονιά να υπάρξει κάποια πρόοδος στα έργα του χωριού μας. Όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, δεν αρκούν τα χρήματα αλλά προ πάντων η ψυχή για να γίνει κάτι. Κι επειδή η ψυχή μας και η αγάπη μας για το χωριό περισσεύει, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια σειρά από έργα τα οποία παρουσιάζονται συνοπτικά παρακάτω:
1ον) Αφαίρεση του σοβά στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας και ανάδειξη της προ υπάρχουσας πέτρας. (Για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, συνεργάστηκαν και οι τρείς εξουσίες του χωριού μας: το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ο πολιτιστικός σύλλογος και ο τοπικός πρόεδρος)
2ον) Εργασίες στο σχολείο στα αλώνια σύμφωνα με το σχέδιο μετατροπής του σε πολυχώρο πολιτισμού:
Α) Σοβάτισμα στα σημεία που χρειάζονταν ώστε να μπορεί μελλοντικά να βαφτεί
Β) Δημιουργία αποχωρητηρίου
Γ) Αλλαγή όλου του ηλεκτρολογικού κυκλώματος
Δ) Δημιουργία υδραυλικών εγκαταστάσεων
Ε) Ολοκληρωμένος εξοπλισμός κουζίνας
Ζ) Προμήθεια 800 βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης
Η) Προμήθεια Πινγκ πόγκ, επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι και μπιλιάρδο για τον εξοπλισμό της αίθουσας ψυχαγωγίας.
3ον) Επιδιόρθωση ή αλλαγή στα παγκάκια όλου του χωριού
Πολλά έργα ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ άλλα είναι στα άμεσα σχέδια μας!
Τη φετινή χρονιά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από το χορευτικό τμήμα του χωριού μας στο συναπάντημα του καλοκαιριού, όπου μας χάρισε στιγμές εθνικής περηφάνιας και θεάματος!
Το φετινό ημερολόγιο πραγματεύεται ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Αναφερόμαστε στα τοπωνύμια του χωριού μας και μέσα από έρευνα σε σπάνια βιβλία αναλύουμε την ιστορία τους. Γιατί ονομάστηκαν έτσι; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το κάθε όνομα; Είναι τυχαία επιλογή ή εμπεριέχεται βαθύτερο νόημα;…Όλα αυτά απαντώνται στις επόμενες σελίδες όπου αξίζει να διαβάσετε για να μάθετε ακόμη κι εσείς που ξέρετε τα τοπωνύμια, τις ιδιαίτερες πληροφορίες τους!
Τα έσοδα του ημερολογίου θα διατεθούν στην ολοκλήρωση των εργασιών του σχολείου μας!
Με εκτίμηση το ΔΣ
Καλή Χρονιά!





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.