Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΑΣΙΑ: Ανασκόπηση πεπραγμένων 2015 - Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης και κοπή πίτας

Εκ μέρους του ΔΣ  σας στέλνουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας και σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!   Στο τέλος ...


Εκ μέρους του ΔΣ  σας στέλνουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας και σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!   Στο τέλος κάθε χρονιάς, όλοι μας κάνουμε μια αναδρομή σε αυτά που κάναμε κατά την διάρκεια του χρόνου που πέρασε.  Για τα πεπραγμένα του συλλόγου το 2015,  ας κάνουμε όλοι μαζί την ανασκόπηση των πεπραγμένων με την χρονολογική σειρά που συνέβησαν:
1. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας  Την Κυριακή 11/ 01 /2015  Πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ικανοποιητική  προσέλευση των μελών μας, ενώ  παρευρέθησαν ο πρόεδρος του τοπικού μας διαμερίσματος Ζίγκιρης Δημήτρης  και ο Διευθυντής και ιδιοκτήτης της εφημερίδας “Φωνή των Καλαβρύτων”  Πάνος Τσαπάρας.  Στην αρχή,  ο πρόεδρος του συλλόγου έκοψε την πίτα μας που ανέδειξε  τυχερούς τον ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου του χωριού μας, και τον γραμματέα του συλλόγου Καλύβα Βασίλη.  Ο σύλλογος είχε φροντίσει μαζί με την βασιλόπιτα  να προσφέρει και μεζεδάκια, ξηρούς καρπούς, γλυκά  και ποτά για όλους τους παρευρισκόμενους.
2. Διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου ΔΣ την Κυριακή 11/01/2015. Στην αρχή εξελέγη πρόεδρος της συνέλευσης και της εφορευτικής επιτροπής η κα Βασιλική Δημητροπούλου, που πλαισιώθηκε με γραμματέα και μέλη και η οποία προχώρησε στην διαδικασία  με τον απολογισμό πεπραγμένων, τον οικονομικό απολογισμό από το απερχόμενο ΔΣ, την  ανάγνωση της έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και την επικύρωση των πεπραγμένων από την γενική συνέλευση.   Ακολούθησε  υποβολή υποψηφιοτήτων και η ψηφοφορία για την ανάδειξη επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής με διετή θητεία.  Η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε τα παρακάτω αποτελέσματα, με τη σειρά του αριθμού των ψήφων που έλαβε ο κάθε υποψήφιος:  Για το νέο ΔΣ εξελέγησαν τακτικά μέλη: Γιαννόπουλος Γιάννης, Δημητροπούλου Δήμητρα, Καλύβας Βασίλης, Δεχουνιώτης Παναγιώτης, Αναγνωστόπουλος Ανδρέας, Φλούδας Δημήτρης, Κατσαμπούρη Μαίρη και αναπληρωματικά μέλη: Μαρινάκης Αντώνης, Σπυροπούλου Παναγιώτα, Μιχαλόπουλος Ηλίας.
3. Αποκριάτικος χορός την Κυριακή 01/03/2015 Η εκδήλωση οργανώθηκε στην ‘’Ταβέρνα του Φωτογράφου’’  στην Παιανία .  Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με χορό και καλό φαγητό και  με την συντροφιά ορχήστρας ποικίλης μουσικής, που προσφέρθηκε από την ταβέρνα. Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα, προσφορά από τον σύλλογο και από εκλεκτούς συμπατριώτες μας, που ήδη ανακοινώσαμε τα ονόματα τους.  Το  κέφι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.
4. Οργάνωση ξενάγησης το Σάββατο 7 Μαρτίου  στην έκθεση Imagining the Balkans, Ταυτότητες και Μνήμη στον μακρύ 19ο αιώνα. Η έκθεση αποτελεί συνεργασία δώδεκα μουσείων εθνικής ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό την αιγίδα της UNESCO  και παρουσιάστηκε  στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Οδός Σταδίου, Πλατεία Κολοκοτρώνη.  Μας ξενάγησε  ο Φίλιππος Μαζαράκης-Αινιάν, επιστημονικός συντονιστής της έκθεσης και επιμελητής του ΕΙΜ. 
5. Εθελοντική Προσωπική Εργασία την 31η  Μαΐου 2015   Είναι η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της εθελοντικής προσωπικής εργασίας για τον καθαρισμό – καλλωπισμό του χωριού μας, που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον σύλλογο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος .  Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν ικανοποιητική, με την θέληση και την δύναμη όλων να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους  για ένα καθαρό και όμορφο χωριό!  Χρησιμοποιήθηκε μηχανικός εξοπλισμός που διέθετε ο καθένας όπως χορτοκοπτικά, αγροτικό φορτηγό αλλά και  πριόνια , βατοκόπες, ξιάλες, κλαδευτήρια, τσουγκράνες κλπ.  Αργά το απόγευμα όλοι οι παρευρισκόμενοι, περίπου 75 άτομα, συναντηθήκαμε στο εντευκτήριο του χωριού, απολαύσαμε παραδοσιακή φασολάδα με λουκάνικα, ελιές και φέτα, προσφορά του συλλόγου μας.  Διασκεδάσαμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πολύ κέφι και χορό. 
6. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Βυζαντινό μουσείο την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, Μεριμνήσαμε η ξενάγηση να γίνει από την  γνωστή μας πολύ καλή ξεναγό κα Ντόρα Σπαχή και τα έξοδα καλύφθηκαν από τον σύλλογος μας. Το Βυζαντινό Μουσείο είναι το  πλουσιότερο Χριστιανικό Μουσείο της Ελλάδας και έχει την μεγαλύτερη συλλογή βυζαντινών εικόνων του κόσμου.  Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή από τους πρώιμους χριστιανικούς χρόνους μέχρι την άλωση από την Κρητική και Επτανησιακή Σχολή.  Η συμμετοχή ήταν καλή, αν και θα επιθυμούσαμε μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Εμείς, στο ΔΣ του συλλόγου μας,  αποφασίσαμε να συνεχίσουμε  την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την επόμενη χρονιά, ελπίζοντας στην αύξηση της συμμετοχής των μελών σ' αυτές. 
7. Παρακολούθηση στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου του έργου "Αχαρνής" του Αριστοφάνη στις 11 Ιουλίου 2015.  Στην παράσταση πρωταγωνιστούσαν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζιπαναγιώτης, Αρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης και άλλοι, σε σκηνοθεσία – απόδοση από τον Γιάννη Σκαλκέα. Συμμετείχαν 38 άτομα και απολαύσαμε  μια καταπληκτική παράσταση. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στην Αθήνα, συζητώντας και διασκεδάζοντας κατά την διαδρομή.  Το κόστος μεταφοράς με πούλμαν γραφείου συμπατριώτη μας, ανέλαβε ο σύλλογος.  
8. Έργα:  Κιγκλιδώματα στο Καλπάκι, τοποθέτηση  κλιματιστικών κλπ. Με χρηματοδότηση από τον σύλλογο έγινε καθαρισμός και αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στο παλιό γεφύρι στο Καλπάκι.  Το έργο ολοκληρώθηκε από συμπατριώτη μας που μειοδότησε και εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση από το σημείο.  Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των κλιματιστικών, που διεκόπησαν όμως για να επιλυθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης του εντευκτηρίου με τριφασικό ρεύμα.  Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιλυθεί το πρόβλημα. Η ηλεκτροδότηση στο νεκροταφείο έχει ‘’κολλήσει’’  στην τοποθέτηση του καταμετρητή της ΔΕΗ και στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται.  Ελπίζουμε και εδώ να επιλυθεί το ζήτημα σύντομα με την ναοδομία κλπ. 
9. Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου 2015
Οι φετινές εκδηλώσεις  για τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 ήταν αφιερωμένες στο αντάμωμα μελών και φίλων μας στο χωριό μας, στην διασκέδαση μας, στις μνήμες από την ζωή στο χωριό, για να τις ξαναθυμηθούν αυτοί που τις έζησαν αλλά και να μάθουν οι νεώτεροι πως ζούσαν οι παλαιότεροι, και τέλος να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό και να προσπαθήσουμε πάλι όλοι μαζί να βρούμε λύσεις.   Όλοι οι συγχωριανοί μας και οι φίλοι μας δήλωσαν παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις στο χωριό μας που ήταν ‘γεμάτο’ κόσμο και ιδιαίτερα με νεολαία!
Το βράδυ ανήμερα της Παναγίας 15/08/2015, οι πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες -έως και τις 20.30 υπήρξαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες- δεν κατάφεραν να ματαιώσουν την εκδήλωση!   Παρά το κρύο και την υγρασία, το κέφι και το γλέντι κράτησαν έως τις 04.30 ξημερώματα της επόμενης ημέρας!  Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες, το ΔΣ αποφάσισε την συμμετοχή του συλλόγου στο κόστος του βασικού μενού με 50% και να μην προχωρήσει σε λαχειοφόρο αγορά σε αυτή την εκδήλωση.
Η επόμενη βραδιά, Κυριακή 16/08/2015, είχε το δικό της χρώμα!  Με την συμμετοχή σημαντικών ντόπιων και φίλων του χωριού μας καλλιτεχνών, πλημμύρισε το χωριό μας με ωραίες μελωδίες!  Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στις μνήμες της ζωής μας στο χωριό, παρμένες από βιβλίο της Κικής Ζίγκιρη -  Μπαρλαμπά, αλλά και από τα σχολικά βιβλία της εποχής εκείνης και έδωσε μια άλλη χροιά στην βραδιά! 
Η παρουσίαση των παραπάνω απόν την Δήμητρα, την Γιάννα και των παιδιών του χωριού μας ήταν φανταστική!  Η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι και χορό έως τις 03.30 της επόμενης ημέρας!
Το πρωί της Κυριακής 16/08/2015, μετά την πρωινή Λειτουργία, οργανώθηκε ανεπίσημη συνέλευση των κατοίκων για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό μας.  Προτάθηκαν αρκετά θέματα, που αναφέρονται πιο κάτω αναλυτικά. Τα  θέματα αυτά θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις σε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου που προτείνεται πιο κάτω.
10. Παρακολούθηση  εκ μέρους του ΔΣ της κηδείας του επί πολλά χρόνια ιερέως του χωριού μας, Παπαγιώργη, εκ μέρους του ΔΣ, κατάθεση στεφάνου, έκδοση σχετικού ψηφίσματος και δημοσίευση του στα  μέσα μαζικής ενημέρωσης.  
11. Αποστολή Χριστουγεννιάτικων καρτών  σε όλα τα μέλη μας
Ήδη τελειώνει η προετοιμασία για την αποστολή των ευχητήριων καρτών. Θα αποσταλούν μαζί με τα πεπραγμένα του συλλόγου για το 2015, αφού εκτιμάται ότι είναι ο προσφορότερος τρόπος επικοινωνίας με όλους.
Τέλος, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους σας, για την συμμετοχή και την βοήθεια στις εκδηλώσεις του συλλόγου!   Χωρίς την βοήθεια αυτή θα ήταν αδύνατον να επιτελεστεί οπουδήποτε έργο ή εκδήλωση!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας & Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
Το ΔΣ του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών, στην συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2015, αποφάσισε την οργάνωση της εκδήλωσης κοπής της  πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη σύγκλιση  ετήσιας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το καταστατικό, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στην  «Παριανή Στέγη», Χαλκοκονδύλη 37  (Δίπλα στη ΔΕΗ), 8ος  Όροφος , στις 11.00
Θέματα ημερήσιας διάταξης                                                      
  • Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016
  • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ή και άλλων που τεθούν κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέλευσης:
  • Χρήση γαιών
  • Δάσος
  • Νερά άρδευσης και ύδρευσης 
  • Ιερέας
  • Διαδίκτυο στο χωριό
  • Εγκατάσταση λυομένου στο προαύλιο της εκκλησίας
  • Οικόπεδο της δωρεάς από την οικογένεια του Κούσιουλα
  • Λακκούβες στους δρόμους
  • Νεκροταφείο
  • Μάντρα στου Καστάνη πάνω ρούγα
  • Μάντρα στου Κούσιουλα στην κάτω  ρούγα
  • Βάψιμο των μπασκετών στο σχολείο

Προσκαλούμε όλα τα  μέλη μας  να παρευρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις για να συναποφασίσουμε στις λύσεις των προβλημάτων που απασχολούν το χωριό μας! 
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος ο Γραμματέας
Γιάννης Γιαννόπουλος Βασίλης Καλύβας







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.