HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Τα νέα του χωριού για τον μήνα Νοέμβριο 2015

Στον Νοέμβρη δεν αρέσουν  τα πολλά τα "σούρτα-φέρτα" χαλί στρώνει στο σαλόνι, διπλή βάζει την κουβέρτα. Όταν απ'το σπίτι...



Στον Νοέμβρη δεν αρέσουν  τα πολλά τα "σούρτα-φέρτα" χαλί στρώνει στο σαλόνι, διπλή βάζει την κουβέρτα. Όταν απ'το σπίτι βγαίνει, πάντα αχτένιστος γυρνάει. κάστανα απ'τον δρόμο παίρνει και νωρίς για ύπνο πάει. (Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη)
Ένα τεράστιο έργο έλαβε χώρα στο χωριό μας πρόσφατα! Όπως είχε προγραμματιστεί, έγινε αφαίρεση του σοβά στον κεντρικό Ιερό Ναό του χωριού μας και ταυτόχρονα ανάδειξη της προ- υπάρχουσας πέτρας. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καλλωπισμού, στο πιο ιερό σημείο του χωριού μας. Το εν λόγω έργο είναι προσπάθεια και αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας τριών φορέων του χωριού μας και φυσικά δημιούργημα του ίδιου του απλού Καρνεσιώτη. Θα θέλαμε επιπρόσθετα να ευχαριστήσουμε και την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για την έγκριση που έδωσε ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο. 
Για ακόμα μία φορά, ο οβολός που απλόχερα δίνουν οι Καρνεσιώτες, σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση των αρμοδίων μας αποτελούν το δίπτυχο επιτυχίας και πραγμάτωσης μεγάλων έργων και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.  
Μετά τη μεγάλη δωρεά του κυρίου Γεώργιου Γιαννακόπουλου, που είχε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο (αφορά τρία επαγγελματικά ψυγεία, δύο επαγγελματικές φούσκες εξαερισμού, δύο πλατό ψησίματος υγραερίου, ένα πάγκο κουζίνας, 80 καρέκλες και 10 εξαθέσια τραπέζια), ο Σύλλογός μας ανέλαβε την μεταφορά τους στο χωριό. Όπως πάντα, λύση στη μεταφορά έδωσε μια ακόμα εθελοντική προσπάθεια από τον κύριο Δημήτριο Αλεξόπουλο που έθεσε στην διάθεση του Συλλόγου το φορτηγό του για τη μεταφορά, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Ταυτόχρονα, ευχαριστούμε και τον κύριο Βασίλη Νικολετόπουλο από τον Κάτω Δρυμό (Καλύβια) που προσέφερε το αυτοκίνητό του για τη δωρεάν μεταφορά των υπόλοιπων πραγμάτων. 
Τέτοιες ανιδιοτελείς πράξεις φανερώνουν πλούσια πατριωτικά αισθήματα. Η προσφορά του κυρίου Γιαννακόπουλου εξοπλίζει επαρκώς την κουζίνα του Σχολείου στα Αλώνια και έγινε εις μνήμην της μητέρας του, κυρίας Μαργαρίτας Γιαννακοπούλου.

Ο Σύλλογός μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση μπασκέτας που αποτελείται από κορμό, στεφάνι και ταμπλό. Η απόκτηση ήρθε κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου στο Δήμο Καλαβρύτων, το οποίο βρήκε άμεση ανταπόκριση από το Δήμαρχο κύριο Λαζουρα, ο οποίος αντιμετώπισε άμεσα το αίτημά μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Δυστυχώς, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος μεταφοράς της μπασκέτας από τα Καλάβρυτα στο χωριό μας. . Αξίζει να σημειωθεί πως πιθανότατα η Άνω Κλειτορία είναι το μοναδικό χωριό στο Δήμο Καλαβρύτων που δεν έχει ούτε μία μπασκέτα για να αθλείται η νεολαία μας και όχι μόνο. Επίσης, θέλουμε να τονίσουμε πως έχουν ήδη κατοχυρωθεί 2 ορθοστάτες και ένα φιλέ πετοσφαίρισης ώστε στον χώρο που θα τοποθετηθεί η μπασκέτα, να υπάρχει δυνατότητα να παίζουν τα παιδιά και όποιο το επιθυμεί και βόλεϊ. Τέλος, απομένει να βρεθεί το κατάλληλο πεδίο για να στηθεί ο πολυχώρος αθλητισμού.
Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες για να μπορούν οι κάτοικοι του χωριού μας να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται.
Τέλος, στις 10 Δεκεμβρίου 2015 θα κυκλοφορήσει το ετήσιο ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2016. 
Το ημερολόγιο περιλαμβάνει φέτος την προέλευση των τοπωνυμίων του Καρνεσίου, προσπάθεια που ανέλαβε η Αιμιλία Οικονόμου και ολοκλήρωσε με μόχθο, έρευνα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. 
Τα έσοδα από την πώληση των ημερολογίων θα διατεθούν για την περάτωση αναγκαίων έργων που έχει δρομολογήσει ο σύλλογος μας
το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.