HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Βερολίνο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων για την 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 4-6 Νοεμβρίου 2015 , συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ Γιώργος Λ...

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 4-6 Νοεμβρίου 2015, συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ Γιώργος Λαζουράς. Στην συνέλευση συμμετείχαν ελληνικοί δήμοι, περιφερειες και εκπροσώποι φορέων, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαρτυρικοί δήμοι (Καλαβρύτων, Θεσσαλονίκης, Χορτιάτη, Δράμας, Δοξάτου, Πέλλας, κ.ά.).
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς χαρακτηρίζει θετικά τα αποτελέσματα της συνέλευσης Θετικά τα αποτελέσματα της τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων: 
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποτελεί, ένα δίκτυο δήμων, οργανώσεων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, που λειτουργεί, από το 2010, μετά από συμφωνία του, τότε, Πρωθυπουργού της Ελλάδας και της καγκελαρίου Μέρκελ που επιβεβαιώνεται, έκτοτε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, με στόχους, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών, καλών πρακτικών (best practice), υποστήριξης σε διάφορους τομείς δράσης και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων δήμων και φορέων, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στη Συνέλευση αυτή, συμμετέχει από την αρχή της λειτουργίας της και ο Δήμος Καλαβρύτων.
Η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση, είχε τίτλο «Ο ΔΗΜΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» και κατά τη διάρκειά της, έγιναν, ενημερωτικές ξεναγήσεις και θεματικές συζητήσεις εργασίας, για την αγροτική οικονομία και ανάπτυξη, για το δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, για το δήμο και τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για τη διαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους και την πράσινη πόλη, για την τουριστική ανάπτυξη στους δήμους και για την προοδευτική ενεργειακή πολιτική. Οι ξεναγήσεις και οι συζητήσεις αυτές, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες και απέσπασαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, κατά τις τοποθετήσεις του στην έναρξη της Συνέλευσης και στις συζητήσεις που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, εκτός από τα παραπάνω θέματα της Συνέλευσης, συζήτησε και έθεσε και το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, την οποία διεκδικούν, ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα, οι Μαρτυρικοί Δήμοι και ο Δήμος Καλαβρύτων, με σκοπό, να συγκροτήσει μια ομάδα γερμανών δημάρχων, που, μέσα στην ίδια τη Γερμανία, θα υποστηρίζει το δίκαιο της απαίτησης και θα συμβάλλει στην αποδοχή της και από τη Γερμανική Κυβέρνηση.
[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.