HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: OI ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 27/11/2015)

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (27/11/2015) Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της ...



Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (27/11/2015)
Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας   Λυκούριας στις 27 Νοεμβρίου 2015, έχοντας πλήρη απαρτία. 
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο: 
1. για την ολοκλήρωση του δρόμου Αγία Βαρβάρα - Δεξαμενή με τσιμεντόστρωση και την δημιουργία χαντακιού πάνω από την δεξαμενή για να μειωθεί η μεταφορά φερτών υλικών στο κέντρο του χωριού μετά από κάθε έντονη νεροποντή. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εθελοντική ομάδα του χωριού μας, της οποίας η σύνθεση αλλάζει αναλόγως της φύσης της εργασίας, τους ευχαριστούμε όλους:
Μάριο Β. Δαραβέλα, Δημήτρη Β. Δαραβέλα, Νίκο Π. Δαραβέλα, Νίκο Θ. Κολλιόπουλο, Χρήστο Π. Δρούλια, Μιχάλη Γ. Καρατζά, Χρήστο Α. Κοντογιάννη, Ηλία Β. Κριμπένη, Τάκη Μιχαηλίδη
Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την αποφασιστικότητα και την άμεση ανταπόκριση του κ. Βασίλη Καρρά για την κατασκευή - ολοκλήρωση του έργου.
2. Ο Θανάσης Γ. Ντακόλιας ορίστηκε υπεύθυνος της καθαριότητας του χωριού, με την παράκληση όπως οι κάτοικοι του χωριού διευκολύνουν το έργο του.
3. Βαδίζουμε στον δεύτερο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων μας, και το Τοπικό Συμβούλιο στερείται γραφείου συνεδρίασης, το ελάχιστο απαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητάς μας. Το ίδρυμα εξακολουθεί να διατηρεί κλειδωμένο το ισόγειο του παλαιού δημοτικού σχολείου και επιλέξει την δικαστική οδό, μέσα στο «ίδιο του» το χωριό.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου Λυκούριας (Απόφαση Νο 27/2015)
Επέκταση των χώρων, με τη δημιουργία ξενώνα διαμονής του ιατρού (στον 1ο όροφο) και θαλάμου βραχείας νοσηλείας μερικών ωρών (στο ισόγειο του παλαιού δημοτικού σχολείου)
Εξοπλισμός του ιατρείου από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων με υλικοτεχνικό υλικό απαραίτητο για τη λειτουργία ενός Περιφερικού Ιατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που θα συντελέσει στην ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και στην ελαχιστοποίηση μεταφοράς των ασθενών είτε στο Κ.Υ. Καλαβρύτων είτε στα κοντινά νοσοκομεία.
Λύση του προβλήματος της θέρμανσης των χώρων του ιατρείου, αφού κατά τους χειμερινούς μήνες καθίσταται αδύνατη η παραμονή ασθενών και ιατρού.
Κατά το χρονικό διάστημα που το ιατρείο είναι χωρίς Ιατρό (φαινόμενο αρκετά σύνηθες για πολλούς μήνες) υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την συνταγογράφηση των φαρμάκων χρονίως πασχόντων, που στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες, και η μετακίνησή τους στην Κλειτορία είναι δαπανηρή ή/και αδύνατη. Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει όπως το Κ.Υ. Κλειτορίας, σε συνεννόηση με το Νοσ. Καλαβρύτων, δει το όλο θέμα της συνταγογράφησης με κατανόηση στην αντιμετώπισή του, ώστε να υπάρχει επίσκεψη ιατρού δύο φορές εβδομαδιαίως στο Π.Ι. Λυκούριας.
Σε περίπτωση αδυναμίας του Νοσ. Καλαβρύτων να ανταποκριθεί στο ανωτέρω αίτημα, θα ήταν εφικτό ο Δήμος Καλαβρύτων να δώσει καθ’ ολοκληρίαν λύση στη συνταγογράφηση των ηλικιωμένων ασθενών, μέσω Δημοτικών Ιατρείων και παραρτημάτων στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων. Το Τοπικό Συμβούλιο της Λυκούριας πιστεύει στο θεσμό των Δημοτικών Ιατρείων, που κάθε δημοτική ενότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει, υποστηριζόμενη από εθελοντές ιατρούς, δημότες του Δ. Καλαβρύτων.
2. Σταύλοι εντός του χωριού - (Απόφαση Νο 28/2015)
Το Τοπικό Συμβούλιο σέβεται και ενθαρρύνει την απασχόληση των κατοίκων με την κτηνοτροφία, και επιθυμεί την διατήρησή της και την περαιτέρω ανάπτυξή της, ενσωματώνοντας την σύγχρονη τεχνολογική υποδομή (αρμεκτικές μηχανές - συστήματα καθαρισμού).
Η παραμονή, όμως, των σταύλων εντός του χωριού κατά τους χειμερινούς μήνες, θα έχει ως αποτέλεσμα: κοπριές συσσωρευμένες μέσα κι έξω από τα μαντριά, που με τις βροχές θα ρέουν στα σοκάκια και τις γειτονιές, απειλώντας την υγεία όλων μας. 
Τα ελάχιστα απαιτούμενα για την παραμονή τους εντός του χωριού είναι: 
α. καθημερινή απομάκρυνση της κοπριάς εκτός χωριού
β. καθαρισμός στις αυλές και στα σοκάκια από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους
γ. χρήση του συντομότερου δρόμου για την είσοδο - έξοδο των ζώων
δ. συχνό ασβέστωμα και ανά εβδομάδα ράντισμα για τους ψύλλους
Το Τοπικό Συμβούλιο θα παρακολουθεί την καθαριότητα των σταύλων κι επί μη συμμόρφωσης με τους κανόνες δεν θα διστάσει να εφαρμόσει τον
υγειονομικό κανονισμό για τους σταύλους (θα γίνει και γραπτή ατομική ενημέρωση κάθε κτηνοτρόφου).
Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής
Τα μέλη Ροδάκης Ιωάννης Σβίγγος Αθανάσιος




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.