HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ 6ης ΕΜΑΚ καρέ-καρέ

Μια μοναδική όσο και εντυπωσιακή άσκηση διεξήχθη από την 6η ΕΜΑΚ ΑΧΑΪΑΣ, στην Δάφνη Καλαβρύτων στα Σχολεία της Δάφνης την Πέμπτη 5 Νοεμ...

Μια μοναδική όσο και εντυπωσιακή άσκηση διεξήχθη από την 6η ΕΜΑΚ ΑΧΑΪΑΣ, στην Δάφνη Καλαβρύτων στα Σχολεία της Δάφνης την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.  
Ο διοικητής, Αντιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος και οι άντρες της 6ης ΕΜΑΚ, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διευθυντή του Δημοτικού Δάφνης κ. Γιώργου Μουγκοπέτρου και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε τέτοια άσκηση σε επαρχιακό Σχολείο. Η άσκηση περιελάμβανε, Διάσωση εγκλωβισμένων μαθητών, άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού αλλά και πλήρης ενημέρωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την άσκηση παρακολούθησαν και οι 150 μαθητές και των τεσσάρων σχολείων (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ) μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την άρτια, εντυπωσιακή και άκρως ρεαλιστική εκτέλεση της άσκησης.
Τα εύσημα αυτής της μεγάλης και ουσιαστικής εκπαιδευτικής δράσης ανήκουν στον διευθυντή του Δημοτικού Δάφνης κ. Γιώργο Μουγκοπέτρο για την επιμονή του ωστε να πραγματοποιηθεί, σε όλους τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων Δάφνης και Πάου, σε όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους και το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν αλλά και στον Διοικητή 6ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Ιωάννη Πανόπουλο και φυσικά στους άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ που αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία οτι είναι πάντα κοντά μας, φύλακες - άγγελοι.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ «ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2015»
Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ:
ΣΕΙΣΜΟΣ
Β. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Ενεργοποιείται το επιφανειακό ρήγμα της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.
Χρόνος συμβάντος: 05-11-2015, Ω/10:50.
Επίκεντρο κοντά στην περιοχή της Κλειτορίας Καλαβρύτων με κατεύθυνση από ΝΔ προς ΒΑ και μήκος περίπου 2,5 km.
Βάθος σεισμού : 10 km (μικρού εστιακού βάθους).
Μέγεθος: 5,5 βαθμοί σε κλίμακα Richter.
Διάρκεια : 10 sec.
Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρακτική – Πεδίου.
Δ. ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Γενικός σκοπός της Άσκησης Ετοιμότητας «ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» είναι η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας μας στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου καθώς και η παρατήρηση και λειτουργία του σχεδίου εκκένωσης του Δημοτικού Σχολείου σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. 
Αντικειμενικοί σκοποί (ΑΝΣΚ) της άσκησης είναι:
1. Πρακτική εφαρμογή των απαιτούμενων διαδικασιών –ενεργειών που προβλέπονται στα αντίστοιχα σχέδια επέμβασης της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.
2. Η βελτίωση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ. (6ης Ε.Μ.Α.Κ.) και των εμπλεκομένων φορέων (εκπαιδευτικοί του συγκροτήματος).
Ε. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
Έλεγχος της ορθολογικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών πόρων της Υπηρεσίας μας.
Αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα του εμπλεκόμενου προσωπικού.
Βελτίωση του Συντονισμού και επικοινωνίας του εμπλεκόμενου προσωπικού.
Εξοικείωση και απόκτηση εμπειρίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε ατυχήματα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς τη φύση τους.
Διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού, ο συντονισμός της χρήσης των οποίων συνιστά την αποτελεσματική επέμβαση.
Εντοπισμό αδυναμιών και ελλείψεων και εν συνεχεία στη λήψη κατάλληλων μέτρων προς εξάλειψη αυτών.
ΣΤ. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Καλαβρύτων μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του σχολικού συγκροτήματος. 
Ζ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 05-11-2015 και Ω/10:50.
Θεωρητική εκπαίδευση της ασκήσεως και ομιλία σε θέματα προστασίας από την πρόκληση φυσικών φαινομένων σε αίθουσα του Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων Ω/10:00.
Πρακτική εκπαίδευση στο χώρο διεξαγωγής της ασκήσεως (Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Καλαβρύτων) περί Ω/10:50. 
Η. ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
6η Ε.Μ.Α.Κ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.
Θ. ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

I. 6η Ε.Μ.Α.Κ
ΠΣ 3429 Διασωστικό όχημα Σεισμού επανδρωμένο με έναν οδηγό και τρείς μαχίμους.
ΠΣ 4040 Κυνοφιλικό όχημα με ένα διασωστικό σκύλο και τον συνοδό του και έναν οδηγό (ομάδα Κ.Ο.Ε.Δ.). 
ΠΣ 3766 Όχημα πολλαπλών χρήσεων με ένα οδηγό και τέσσερις μάχιμους 
( ομάδα Ο.Ο.Ε.Δ).

II. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
Θα απαιτηθεί η συνδρομή τους για την εκκένωση του κτιρίου και την καταμέτρηση των μαθητών, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής .
Ι. ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ 
ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Από την σεισμική δραστηριότητα δεν υπάρχουν γενικευμένες καταρρεύσεις, παρά μόνο στην περιοχή διεξαγωγής της άσκησης. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει ευρεία διασπορά των δυνάμεων του Π.Σ.
Το συμβάν χαρακτηρίζεται «τοπικό μεγάλης έκτασης», για το οποίο δεν θα χρειαστούν ενισχύσεις πυροσβεστικών πόρων από όμορες Υπηρεσίες 
Στο σενάριο της άσκησης δεν υπάρχουν θύματα (νεκροί) και για το λόγο αυτό δεν γίνεται ενεργοποίηση του «Σχεδίου Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών» (ΣΔΑΑ) που απαιτεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Η κυρίως άσκηση θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, βάσει του σεναρίου και υπό την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής της, δεν θα προκύψει πραγματικό περιστατικό η αντιμετώπιση του οποίου θα επιβάλλει λόγω της έκτασης του την εμπλοκή των συμμετεχόντων στην άσκηση.
Για την καλύτερη παρακολούθηση της άσκησης θα επιτραπεί, κατά παρέκκλιση των κανόνων ασφαλείας, στους παρατηρητές, επισκέπτες, ειδικούς συμβούλους και λοιπούς να βρίσκονται στην καυτή ζώνη.
ΙΑ. ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ
I. Συστολή του χρόνου μετάβασης
Πραγματικός χρόνος μετάβασης των οχημάτων της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. είναι περίπου 120 λεπτά από την έδρα της μονάδας. Μειώνουμε τον χρόνο στα 2 λεπτά. 
II. Το ρόλο των εγκλωβισμένων θυμάτων θα το διαδραματίσουν πυροσβέστες ή μαθητές και ομοιώματα.
III. Παρότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα συμβάντα (πυρκαγιών – εγκλωβισμών) στην ευρύτερη περιοχή η επέμβαση θα γίνει μόνον στο χώρο της ασκήσεως (Α΄ Φάση) από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις που αναφέρονται παρακάτω. 
ΙΒ. ΕΝΑΡΞΗ – ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 
1. Ώρα 10:50 
Σεισμικό γεγονός.
2. Ώρα 10:53 
Ειδοποιείται το ΠΕ.ΚΕ.ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ (199) για μερική κατάρρευση του σχολικού συγκροτήματος με πιθανή ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων συνέπεια της σεισμικής δραστηριότητας.
3. Ώρα 10:54
Ενημερώνεται:
Ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Δυτ. Ελλάδας
Ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Πατρών
Ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων
Ο Διοικητής της 6ης Ε.Μ.Α.Κ
Οι πληροφορίες που φθάνουν στο ΠΕ.ΚΕ.ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ 199 από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθήνας, αναφέρουν λίαν πιθανή μετασεισμική δραστηριότητα. Επίσης, αναφέρονται σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, τραυματισμοί πολιτών, πανικός, καθώς και πιθανή ύπαρξη νεκρών. Παράλληλα, ειδοποιείται η 6η ΕΜΑΚ για ενεργοποίηση των δυνάμεων της. Κινητοποιούνται άμεσα οι ακόλουθες Υπηρεσίες: 
Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας
Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων 
6η Ε.Μ.Α.Κ.
Λοιπή εφαρμογή του Μνημονίου Ενεργειών Σεισμού. 
4. Ώρα 10:57
Άφιξη του Π.Σ οχημάτων της 6ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής Αξιωματικό στο χώρο των εγκαταστάσεων του κτιρίου. Αναγνώριση, ενημέρωση του ΠΕ.ΚΕ.ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ, αντιμετώπιση των γεγονότων (επεισόδια δύο). 
5. Ώρα 11:45
Λήξη Άσκησης
ΙΓ. ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 2015».
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 
Στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το δημοτικό σχολείο έχουμε μερική κατάρρευση, εντός του οποίου υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αίθουσα διδασκαλίας του ισόγειου ορόφου έχουν παγιδευτεί δύο παιδιά. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διεξάγεται από προσωπικό της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.. Ο υπεύθυνος του σχολικού συγκροτήματος ενημερώνει τον επικεφαλής του διασωστικού τμήματος ότι μετά την καταμέτρηση που έγινε αγνοούνται δύο παιδιά. Ο τελευταίος φροντίζει να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για την πιθανή θέση αυτών και στη συνέχεια μαζί με τους δύο ομαδάρχες του διασωστικού τμήματος ερευνά το σωρό των ερειπίων για εντοπισμό τυχόν επιφανειακών θυμάτων. 
Ο επικεφαλής διατάσσει έρευνα της ομάδας που έχει στην κατοχή της ένα διασωστικό σκύλο. Η ομάδα Κ.Ο.Ε.Δ. κατά την έρευνα με τον διασωστικό σκύλο εντοπίζει τον πρώτο μαθητή στον ισόγειο του συγκροτήματος και αναφέρει στον Επικεφαλή Αξιωματικό ότι ο μαθητής δεν είναι παγιδευμένος και τραυματισμένος, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και είναι περιπατητικός. Ο απεγκλωβισμός θα γίνει από την ομάδα τους (Κ.Ο.Ε.Δ.) με την βοήθεια του Πυροσβέστη τραυματιοφορέα. Η ομάδα (Κ.Ο.Ε.Δ.) συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό και του δεύτερου εγκλωβισμένου μαθητή στα ερείπια του κτιρίου. Ο σκύλος εντοπίζει ένα παγιδευμένο άτομο κάτω από το σωρό των ερειπίων στον ισόγειο, χωρίς όμως να είναι δυνατόν να προσδιορίσει το ακριβές σημείο εγκλωβισμού του ατόμου (Η ύπαρξη του ατόμου επιβεβαιώνεται και από το δεύτερο σκύλο υπό κανονικές συνθήκες). Ακολούθως ζητείται η συνδρομή της ομάδας έρευνας να εισέλθει στον χώρο με ειδικό εξοπλισμό (γεώφονα – κάμερες) ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής θέση του παγιδευμένου ατόμου. Η ομάδα μετά την παρέλευση μικρού χρονικού διαστήματος μέσω μικρών οπών που ανοίγονται ή που υπάρχουν στο μπετόν της πλάκας του κτιρίου εντοπίζει το δεύτερο εγκλωβισμένο άτομο και με την χρήση ειδικής τηλεσκοπικής κάμερας προσδιορίζεται η ακριβής θέση του. Κατόπιν ζητείται η είσοδος στον χώρο της ομάδας διάσωσης όπου με τη βοήθεια διασωστικών εργαλείων μετακινούν τα αντικείμενα που είχαν καταπλακώσει τον μαθητή προκειμένου να γίνει ο απεγκλωβισμός του ατόμου με τη μέθοδο της μεικτής (κάθετη-οριζόντια) διείσδυσης. Στο σημείο αυτό έχουμε μετασεισμό και ο Αξιωματικός Ασφαλείας σφυρίζει να βγει το προσωπικό έξω από τον χώρο του συγκροτήματος. Μετά τον απεγκλωβισμό του παγιδευμένου ατόμου, του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες από γιατρό του Ε.Κ.Α.Β. (προσομοίωση) )και τέλος μεταφέρεται σε νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπευτική αγωγή. 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ -ΔΙΑΣΩΣΗΣ -ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 
Α/Α ΒΑΘΜΟΣ    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ        ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ           ΟΧΗΜΑ 
1 Αντιπύραρχος  Πανόπουλος Ιωάννης     Παρατηρητής        Π.Σ. 2315
2 Πυραγός   Σταθόπουλος Χρύσανθος  Επικεφαλής Άσκησης Π.Σ. 2315
3 π/γος    Τζούδας Νέστορας  Επικεφαλής Ομάδας Διάσωσης Π.Σ.3429
4Πυρ/μος  Χριστόπουλος Γεώργιος Επικεφαλής Ορειβάτης - Ομάδας Έρευνας Π.Σ.3429
5Απ/στης Αθανασόπουλος Γεώργιος Επόπτης Ασφαλείας – Ομάδα Διάσωσης  Π.Σ.3429
6 Απ/στης Τσάκωνας Ιωάννης  Ορειβάτης - Ομάδα Διάσωσης Π.Σ. 3429
7 Απ/στης Σόλας Παναγιώτης Έρευνα – Υποστήριξη  Π.Σ. 3429
8 Απ/στης Χατζόπουλος Αθανάσιος Διάσωση - Υποστήριξη Π.Σ. 3429
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Α/Α  ΒΑΘΜΟΣ   ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΣ
1      Απ/στης    Χατζής Γεώργιος  Επικεφαλής ΚΟΕΔ      Max
2      Απ/στης Χατζόπουλος Αθανάσιος  Διάσωση- Υποστήριξη

ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Α/Α   ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ  ΤΥΠΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ  
1       Π.Σ. 3429                  Ειδικό όχημα Σεισμού
2       Π.Σ. 3040   Όχημα Κυνοφιλικής ομάδας (Κ.Ο.Ε.Δ.) 
3       Π.Σ. 2315                     Βοηθητικό Όχημα 
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ 6ης Ε.Μ.Α.Κ
I. Με την άφιξη του στον τόπο του συμβάντος, αναλαμβάνει τον συντονισμό και έλεγχο των διασωστικών επιχειρήσεων. 
II. Εκτελεί αυτοψία στον τόπο του συμβάντος, καταστρώνει σχέδιο επέμβασης και συντονίζει τα μέλη της ομάδας του.
III. Κατανέμει το προσωπικό της 6ης ΕΜΑΚ στις εξής ομάδες:
ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: Έργο της είναι η έρευνα των ερειπίων μετά την αρχική αυτοψία από τον επικεφαλής. Οι υπάλληλοι της ομάδας είναι υπεύθυνοι για την χρήση των υλικών και μέσων έρευνας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα χρήσης τους και επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους. Είναι αρμόδιοι για έρευνα με σκυλιά ακουστικές και οπτικές συσκευές για τον εντοπισμό ζωντανών ή νεκρών εγκλωβισμένων.
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ : Τα άτομα της ομάδας είναι υπεύθυνα για την υλοποίηση στο τακτικό επίπεδο, των επιχειρησιακών επιλογών του επικεφαλής της ομάδας. Χρησιμοποιούν τα διασωστικά εργαλεία και μέσα σύμφωνα με τις τακτικές απεγκλωβισμού για την επιτυχή ανάσυρση των θυμάτων που έχει εντοπίσει η ομάδα έρευνας. Είναι υπεύθυνοι για την μεταφορά των διασωθέντων και απεγκλωβισμένων στο σημείο συγκέντρωσης για ιατρική περίθαλψη και διακομιδή.
ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ : Αποτελείται από τον υπεύθυνο των υλικών και μέσων που χρησιμοποιούνται από όλη την διασωστική ομάδα για την επίτευξη του στόχου της (μηχανήματα έρευνας εργαλεία διάσωσης κλπ) και τον υπεύθυνο επικοινωνιών που είναι υπεύθυνος για τις επικοινωνίες της ομάδας . 
Μετά το πέρας της άσκησης πραγματοποίθηκεί επίδειξη των διασωστικών εργαλείων των πυροσβεστικών οχημάτων της μονάδας μας στους μικρούς μαθητές και επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς με την χρήση φορητών μέσων, πυροσβεστήρων στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος. 
Ο Διοικητής 6ης ΕΜΑΚ
Πανόπουλος Λ. Ιωάννης
Αντιπύραρχος
πατήστε στις φωτο για μεγέθυνση:
[pgallery][/pgallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.