HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή το θέμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Αυτοδυναμία τ...

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Αυτοδυναμία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου» προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη
ΘΕΜΑ : «Αυτοδυναμία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου»
Το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο διανύει ήδη το 20ο έτος λειτουργίας και παραμένει ακόμα υπό καθεστώς μη αυτοδυναμίας και με διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 121 του ν. 4316/2014, τα λειτουργούντα μη αυτοδύναμα ΑΕΙ, (περιλαμβανομένου και του ΕΑΠ), αποκτούν αυτοδυναμία, όταν δύο τουλάχιστον Σχολές τους λειτουργήσουν αυτοδύναμα. Το αργότερο δε σε ένα μήνα αφότου εξασφαλιστεί η παραπάνω προϋπόθεση κινείται υποχρεωτικά από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής η διαδικασία εκλογής Πρύτανη και συγκρότησης της Συγκλήτου.
Παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, έντεκα μήνες από την ψήφιση του ν. 4316/2014 δεν έχει κινηθεί η διαδικασία για την εκλογή Πρυτανικών Αρχών, ώστε να αποκτήσει το εν λόγω Ίδρυμα πλήρη αυτοδιοίκηση, κατά το άρθρο 16 παρ. 5 του Συντάγματος. Η εκκρεμότητα της αυτοδυναμίας του ΕΑΠ παραμένει παρανόμως και καταχρηστικά μέχρι σήμερα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας διόρισε νέα Διοικούσα Επιτροπή στις 24 Αυγούστου 2015.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο Παιδείας ως εποπτεύουσα Αρχή σχετικά με την άμεση αυτοδυναμία του ΕΑΠ;
2. Αν καλύπτει την προδήλως παράνομη αδράνεια του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, σχετικά με τη μη εκκίνηση των διαδικασιών για την Εκλογή Πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος, στο βαθμό που ο Πρόεδρος της Δ.Ε. δεν δικαιούται να μην εφαρμόζει ισχύοντα νόμο, κατά μείζονα λόγο όταν ο νόμος αυτός υλοποιεί μια θεμελιώδη συνταγματική αρχή, όπως είναι η αρχή της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ (άρθρο 16 παρ. 5 Συντ.);
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.