HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ιστορική - Λαογραφική Εταιρεία Αιγίου τίμησε την μνήμη του μακαριστού Τιμόθεου Κιλίφη

Μια σεμνή αλλά σημαντική εκδήλωση μνήμης  στον μακαριστό π.Τιμόθεο Κιλίφη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χώρο του Δημοτικού Ιστορικού...

Μια σεμνή αλλά σημαντική εκδήλωση μνήμης  στον μακαριστό π.Τιμόθεο Κιλίφη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χώρο του Δημοτικού Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου.
Πολλοί ήσαν αυτοί που προσήλθαν και παρακολούθησαν, με πραγματική κατάνυξη και συγκίνηση, το πρόγραμμα που είχαν οργανώσει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με την ΙΛΕΑ, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Π.Δ. Δήμου Αιγιαλείας.
Η κ. Αγγελική Μπέσκου - Μούζουλα- η οποία και είχε την ιδέα και την πρόταση να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ στην ίδια οφείλεται και η προσφορά μιας σειράς από το συγγραφικό του έργο- μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τη ζωή του μακαριστού. Επίσης η κ. Μούζουλα διάβασε το ιδιόγραφο βιογραφικό του σημείωμα,το οποίο έκανε να δακρύσουν πολλοί,με την αμεσότητα και την «εξομολογητική» ειλικρίνειά του. Αλλά το πιο συγκινητικό ήταν η ιδιόγραφη Διαθήκη του μακαριστού,την οποία διάβασε-με καταφανή συγκίνηση- η κ. Μούζουλα, στην οποία αναφέρεται στην τύχη του ογκοδέστατου συγγραφικού του έργου,όπου τονίζει, ότι επιθυμεί να διανέμεται δωρεάν σε μαθητές, κατηχητικά , φυλακισμένους και σε όσους το θέλουν.
Στο λογοτεχνικό και παιδαγωγικό του έργο, αναφέρθηκε ο κ. Κώστας Κλάγκος,που επίσης μίλησε με γνώση και εκτίμηση, για την αξία του έργου αυτού, κυρίως για τη νεολαία μας.
Στο ιστορικό του έργο αναφέρθηκε η κ. Βάνα Μπεντεβή-που είχε και το συντονισμό της όλης προσπάθειας-τονίζοντας ιδιαίτερα, τα βιβλία «Βίοι των Αγίων», «Τα Ιερά Ευαγγέλια (2τομο)», «Ο Χριστιανισμός στην Παγκόσμια Ιστορία», βιβλία εύληπτα, συνοπτικά και πολύ χρήσιμα, για τον καθένα μας.
Στην εκδήλωση, παρόντες ήσαν και συγγενείς του π.Τιμόθεου, που μίλησαν γι αυτόν  κατασυγκινημένοι, ενώ έφεραν και κάποια οικογενειακά - προσωπικά του κειμήλια, προκειμένου να εκτίθενται ,μαζί με τα τιμητικά του Διπλώματα και τις τιμητικές τους διακρίσεις-που, σημειωτέον -είναι πάρα πολλά και τα οποία πρόσφερε, επίσης η κ. Αικ. Ασπιώτη,που επιμελείται, χρόνια τώρα, το συγγραφικό του έργο,όπως ανέφερε η κ. Μούζουλα.
Ιδιαίτερα συγκινητική φόρτιση προκάλεσε στο κοινό, ή αναφορά στο μακαριστό π.Τιμόθεο, του κ. Νίκου Τσάνη, καθώς τον συνέδεε πατρική φιλία.
Με θερμά λόγια εκτίμησης, σεβασμού και αγάπης, μίλησε και ο π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, που γνώριζε τον π. Τιμόθεο, ενώ τόνισε τα «αδιαπραγμάτευτο» της Πίστης και της Πατρίδας, του μακαριστού και τον χαρακτήρισε  «ασυμβίβαστο Ιεράρχη».
Στο τέλος της εκδήλωσης-που την παρακολούθησαν όλοι, με θρησκευτική ευλάβεια-, ο καθένας πήρε και ένα βιβλίο της αρεσκείας του-εφ΄όσον διετίθεντο δωρεάν- και απόλαυσαν μια μικρή δεξίωση με αναψυκτικά.
Πάντως, ο χώρος του μουσείου, για μια τέτοια εκδήλωση, αποδείχτηκε πολύ μικρός, και όλοι συμφώνησαν, να οργανωθεί αργότερα ανάλογη μεγάλη γιορτή, με τη συμμετοχή και άλλων φορέων,όπου θα παρουσιαστεί όλο το συγγραφικό του έργο-που αποτελείται από 150 τίτλους-,ενώ θα δημιουργηθεί ιδιαίτερος χώρος και στη βιβλιοθήκη Αιγιαλέων συγγραφέων του μουσείου,που θα περιλαμβάνει και τις τιμητικές του διακρίσεις, μετάλλια, προσωπικά κειμήλια κ.λ.π.,με τη φροντίδα και των συγγενών του,οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.