HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Τα νέα του χωριού για τον μήνα Οκτώβριο 2015

Ἄρχισε ψύχρα. Τὸ γύρισε ὁ καιρὸς σὲ ἀναχώρηση. Ὡς χθὲς ἀκόμα ὅλα ἔρχονταν. Ζέστες, ἡ διάθεση γιὰ φῶς, λόγια, πουλιά, πλαστογραφία ...


Ἄρχισε ψύχρα.
Τὸ γύρισε ὁ καιρὸς σὲ ἀναχώρηση.
Ὡς χθὲς ἀκόμα ὅλα ἔρχονταν.
Ζέστες, ἡ διάθεση γιὰ φῶς,
λόγια, πουλιά,
πλαστογραφία ζωῆς.
Τώρα ἡ γνωστὴ ψύχρα
κι ὅλα νὰ φεύγουν.
Οι Αποδημητικές Καλημέρες, Κική Δημουλά
Γεμάτος προβλήματα ήταν ο Οκτώβριος για το χωριό μας που όμως, ο δραστήριος και πανταχού παρόν Σύλλογός μας, κατάφερε να ξεπεράσει. Άλλοτε απαιτούνται διακριτικές παρεμβάσεις κι άλλοτε πιο σκληρές ενέργειες για να προφυλαχτούν και προστατευτούν τα συμφέροντα του χωριού μας. 
Το πρώτο πρόβλημα έχει να κάνει με εργολάβο που είχε αναλάβει να απομακρύνει μπάζα, σκουπίδια και κλαδιά από σπίτι χωριανού που γκρέμισε ο ίδιος. Ο εν λόγω εργολάβος, «βάπτισε» χωματερή την είσοδο του χωριού μας στην τοποθεσία «κουτουπας» και πέταξε εκεί όλα τα σκουπίδια. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η πινακίδα που καλωσορίζει τους επισκέπτες στο χωριό μας. 
Η εν λόγω ενέργεια εξαγρίωσε τους κατοίκους της Άνω Κλειτορίας αλλά και το Δ.Σ του Συλλόγου μας. Η αντίδραση ήταν άμεση, και σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, κος Σπήλιος Μπαλαφούτας με τον εργολάβο- ενώ είχε προηγηθεί και επικοινωνία με τον τοπικό πρόεδρο και το Σύλλογο μας- ο εργολάβος κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη ενώ δεσμεύτηκε να καταστρέψει τα σκουπίδια την 1η Νοεμβρίου, οπότε και του επέτρεψε η Πυροσβεστική Υπηρεσία την ενέργεια, με σκοπό να γίνει με πλήρη ασφάλεια. 
Ο εν λόγω κύριος, υποσχέθηκε πως θα μαζέψει και τα υπόλοιπα υλικά που με τόση ευκολία ξεφορτώθηκε χωρίς να σκεφτεί το περιβάλλον και το χωριό μας. Εφόσον ο εν λόγω κύριος δεν πραγματοποιήσει εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε, ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Αυτό είναι και το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε , σεβόμενοι το μόχθο των Καρνεσιωτών και κυρίως της νεολαίας του χωριού, που έχει προβεί πολλές φορές σε δενδροφυτεύσεις και καθαρισμό της εν λόγω περιοχής. Ως Σύλλογος, απορούμε πραγματικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο εν λόγω εργολάβος. 
Επιπρόσθετα, στις 21 Οκτωβρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δημιουργήθηκαν ζημιές στους δρόμους της Κάτω Ρούγας. Η ανταπόκριση του δήμου ήταν άμεση και ευτυχώς βελτιώθηκε ταχύτατα η κατάσταση. Επίσης, κεραμίδια έφυγαν από την  πρόσφατα ανακατασκευασμένη σκεπή στο σχολείο στα Αλώνια. 
Ο Σύλλογος επικοινώνησε με τον εργολάβο κύριο Παναγιώτη Ράπανο και ο ίδιος άμεσα αντικατέστησε τα κεραμίδια που έπαθαν  ζημιά. Τέλος η ταμπέλα που καλωσορίζει τους επισκέπτες του χωριού μας έσπασε λόγω του δυνατού αέρα και σε επικοινωνία του συλλόγου μας με τον ξυλουργό Καρνεσιώτη κύριο Ιωάννη Παπαγιανόπουλο η ταμπέλα θα σταθεί πάλι όρθια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Τούτη την περίοδο ο Σύλλογος βρίσκεται  στη δημιουργία ημερολογίου για το 2016, το οποίο πραγματεύεται την προέλευση των τοπωνυμίων του χωριού μας  για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. 
Κοινωνικά:
Στις 19-9-2015 προστέθηκε ένα καινούργιο μέλος στο σύλλογο μας!!!Ο Αργύρης Γιαννακόπουλος και η Ελευθερία Κομνηνού απόχτησαν ένα όμορφο αγοράκι!!!Το Δ.Σ. τους εύχεται να ζήσει, να είναι γερός και τυχερός..
Μετά τιμής
το Διοικητικό Δυμβούλιο του συλλόγου Άνω Κλειτορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.