HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων: Τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας του, από Δεκέμβριο 2014 έως Απρίλιο 2015.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Ιδιαίτερα θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας του, από Δεκέμβριο 2014 έως Απρίλιο 2015. Την Τε...

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Ιδιαίτερα θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας του, από Δεκέμβριο 2014 έως Απρίλιο 2015. Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, συνάντηση – συζήτηση επαγγελματιών και φορέων, στα Καλάβρυτα.

Ιδιαίτερα θετικά, αποτιμώνται, τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, κατά την, προηγούμενη χιονοδρομική περίοδο, από Δεκέμβριο 2014 έως Απρίλιο 2015. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, στη χθεσινή του συνεδρίαση, της 18-11-2015, ενέκρινε τον ισολογισμό, και τα αποτελέσματα χρήσης, της διαχειριστικής περιόδου 1-7-2014 έως 30-6-2015. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο, της εταιρείας εκτίμησε ότι, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης που έληξε και η άριστη προετοιμασία, συντήρηση και βελτίωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, που έγινε, το καλοκαίρι και συνεχίζεται, προοιωνίζονται, ακόμη, καλύτερα αποτελέσματα, κατά την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο, που αναμένεται να ξεκινήσει, με τις πρώτες ικανοποιητικές, χιονοπτώσεις.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αποτελεί μια δημοτική επιχείρηση ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Καλαβρύτων, με αδιαμφισβήτητο και βαρύνοντα αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα, όχι μόνο για τα Καλάβρυτα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η λειτουργία του κάθε χρόνο προσφέρει, τα μέγιστα, στην τοπική οικονομία και κοινωνία, γιατί, από αυτή, διατηρείται και επιβιώνει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και επαγγελματιών (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, πώληση τοπικών προϊόντων, κλπ.).
Λόγω των μεγάλων αποσβέσεων, που προκύπτουν, από την μεγάλη αξία των πάγιων περιουσιακών του στοιχείων, του μεγέθους του κόστους λειτουργίας του και του μικρού περιθωρίου κέρδους, που υφίσταται, διαρκής προσπάθεια, καθημερινός αγώνας και στόχος της εταιρίας μας, είναι, να, έχουμε κάθε χρόνο λειτουργικά κέρδη (κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων- EBITDA), ώστε να χρηματοδοτούνται οι αυξημένες ανάγκες συντήρησης και να καλύπτονται οι ανάγκες της, κατά την περίοδο που δεν έχει χιόνι και δεν εισπράττει έσοδα. Η διαχειριστική περίοδος που έληξε (από 1-7-2014 έως 30-6-2015), ήταν η αποδοτικότερη, διαχειριστικά, περίοδος, της τελευταίων χρόνων, γιατί:
α) Είχαμε τα λιγότερα έξοδα λειτουργίας.
β) Είχαμε το χαμηλότερο ποσοστό των εξόδων επί του τζίρου (66,35%), καθόλα, τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
γ) Είχαμε το υψηλότερο ποσοστό των λειτουργικών κερδών επί του τζίρου (18,36%), καθόλα, τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
δ) Και τα παραπάνω διαμορφώθηκαν, ενώ, είχαμε τις λιγότερες μέρες λειτουργίας, για χιονοδρόμους, λόγω και του ότι, χάσαμε, την σημαντική περίοδο των ημερών των Χριστουγέννων, από την έλλειψη χιονιού.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης εταιρείας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά την έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης δήλωσε: “Τα ιδιαίτερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, την προηγούμενη χιονοδρομική περίοδο, οφείλονται στην εμπιστοσύνη και στην αγάπη των χιλιάδων χιονοδρόμων και επισκεπτών του και στην επιμελή, υποδειγματική και αγόγγυστη εργασία και προσφορά, από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι το βράδυ, του προσωπικού του.
Από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των Καλαβρυτινών, εκφράζω σε όλους (χιονοδρόμους, επισκέπτες και στο προσωπικό μας), ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Όλοι τους, κράτησαν το χιονοδρομικό μας κέντρο, ανοιχτό, ζωντανό, σε πλήρη λειτουργία.
Υποσχόμαστε, στη νέα χιονοδρομική περίοδο που ξεκινά, να διορθώσουμε, τυχόν λάθη και αδυναμίες, που και οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες μας, έχουν επισημάνει, και καλά προετοιμασμένοι, όπως είμαστε, να προσφέρουμε, ακόμη καλύτερες και, κατά το δυνατόν, άριστες και γρήγορες υπηρεσίες, στους χιλιάδες χιονοδρόμους και επισκέπτες που και εφέτος, θα μας εμπιστευθούν και θα μας προτιμήσουν. Πολύ περισσότερο, που για τη φετινή περίοδο, θα έχουμε και πολλές, λειτουργικές, ευχάριστες και εξυπηρετικές, των φίλων μας, εκπλήξεις”.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χιονοδρομικού Κέντρου αποφάσισε να, πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα, συνάντηση επαγγελματιών και φορέων, για ενημέρωση και συζήτηση για τους τρόπους και τα προγράμματα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης (all inclusive κλπ.), καθώς και προώθησης και ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας, κατά την επερχόμενη χιονοδρομική περίοδο.
Ακολουθούν, πίνακες και διαγράμματα, που δείχνουν την παραπάνω θετική αποτίμηση, των αποτελεσμάτων της τελευταίας χρήσης, που έληξε.


ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights