HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το χρυσό στο Παγκόσμιο διαγωνισμό Κήπων στην Κων. Στάρα από το Μάνεσι

Η Κωνσταντίνα Στάρα, αρχιτέκτονας τοπίου και περιβάλλοντος - Γεωπόνος, με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων, κόρη της Ανθής Δημητρακοπούλου...


Η Κωνσταντίνα Στάρα, αρχιτέκτονας τοπίου και περιβάλλοντος - Γεωπόνος, με καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων, κόρη της Ανθής Δημητρακοπούλου - Στάρα και του Γιώργου Στάρα, κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή έκθεση κήπου και λουλουδιών στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση κήπων στον κόσμο, στην οποία φέτος συμμετείχαν 30 χώρες. Το βασικό θέμα του διαγωνισμού ήταν: "Η χώρα μου η κουλτούρα μου". Οι συμμετέχοντες έπρεπε να σχεδιάσουν έναν ιδιωτικό κήπο που να αντικατροπτίζει την κουλτούρα των κήπων και το στυλ αρχιτεκτονικής της χώρας τους.
Όπως σημειώνεται στην εφημερίδα Πελοπόννησος, τα σχέδια της αρχιτέκτονος και η ιδέα που ήθελε να αναδείξει ήταν τα εξής:
«Ο τίτλος του κήπου μου είναι "Παρέα". Ήθελα να αναδείξω την ελληνική κουλτούρα, το ότι τα σπίτια μας είναι πάντα ανοιχτά στους φίλους για φαγητό, καφέ και κουβέντα. Το ότι η Ελλάδα, με ηλιοφάνεια 250 ημέρες το χρόνο, έχει υπέροχο καιρό και ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω. Με την επιλογή των μεσογειακών φυτών και των υλικών, κάνω αναφορά στην αγροτική Ελλάδα, αυτή που είναι απλή και αληθινή. Στον ελληνικό κήπο όμως, το σημαντικό δεν ήταν τα φυτά ή το σχέδιο, αλλά ο άνθρωπος ως ιδιοκτήτης του κήπου. Ένας κήπος πάντα θα δείχνει στα καλύτερά του όταν είναι γεμάτος με άτομα που αγαπάτε, τη δική σας παρέα».
«Γιά μένα», τονίζει η Κωνσταντίνα Στάρα, «το σημαντικό πράγμα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι μια χαμογελαστή καρδιά. Πιστεύω ότι η χαμογελαστή ελληνική καρδιά ήταν αυτό που έκανε τον κήπο μου διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους και μας έφερε το πρώτο βραβείο».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου, με υπερηφάνεια και χαρά εκφράζει στην Κωνσταντίνα θερμά συγχαρητήρια και της εύχεται από καρδιάς κάθε μελλοντική επιτυχία!
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατερίνα Νικολακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.