HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρακλής Ρούπας: "Το Ηθικό πλεονέκτημα"

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας "Το Ηθικό πλεονέκτημα" στην πολιτική δεν αποκτάται με την ανάδειξη των λαθών και σφαλμ...

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
"Το Ηθικό πλεονέκτημα" στην πολιτική δεν αποκτάται με την ανάδειξη των λαθών και σφαλμάτων παλαιότερων Κυβερνήσεων. 
Δεν ανακτάται με την υπέρβαση κόκκινων γραμμών που θα καταλήξει να οδηγεί οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους επειδή σε ένα πλαίσιο άγνοιας το πρόβλημα δεν αντιμετωπίσθηκε όπως έπρεπε εδώ και χρόνια. 
Δεν ανακτάται με την διαμόρφωση ενός δογματικού και ταξικού πλαισίου όπου μόνον οι πλούσιοι των 30000 ευρώ ετήσιο εισόδημα στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, ή στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή στα φροντιστήρια γενικά για να καλύψουν τα κενά που αφήνει η κατά τα άλλα Συνταγματικά κατοχυρωμένη Δημόσια παιδεία. 
Δεν ανακτάται όταν οι περιβόητη διαπραγμάτευση οδηγεί στην μείωση των συντάξεων με προσχηματικές και ασαφείς προσεγγίσεις του Υπουργού, ενώ την ίδια ώρα ο τυχόν ασθενής πολίτης δεν έχει την δυνατότητα να αναμένει πλήρη και ολοκληρωτική κάλυψή του σε περίπτωση αναγκαστικής νοσηλείας. 
Δεν ανακτάται όταν η αδυναμία αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος οδηγεί την Κυβέρνηση να επαίρεται για το γεγονός ότι πέτυχε να μην διαμορφώσουν μέσα στην Αττική, κωμόπολη μεταναστών, ενώ η δυνατότητα φύλαξης των συνόρων μας τίθεται σε αμφισβήτηση. 
Δεν ανακτάται όταν η μόνη διέξοδος ανάδειξης πολιτικής δεν είναι η σύνθεση, αλλά η διαμόρφωση αντιθέσεων στα πλαίσια ανάδειξης μίας ιδιότυπης νεοταξικής αντιπαλότητας γιατί οτιδήποτε άλλο θα απαιτούσε γνώση και εμπειρίες για τις οποίες υπάρχει ένδεια. 
Σίγουρα δεν ανακτάται όταν εκείνοι που έχουν την εντολή να οδηγήσουν την χώρα στοχεύουν περισσότερο στην διαμόρφωση περιβάλλοντος εξουσίας, παρά συνθήκες ομαλής κυβερνησιμότητας της χώρας.
Αν οι πολίτες δεν πείθονται για τις προθέσεις αναδιαμόρφωσης του πολιτικού τοπίου από εκείνους τους ίδιους που προκάλεσαν τις διαχρονικές στρεβλώσεις, τότε ας αντιδράσουν επιβάλλοντας όχι την διάλυση της χώρας, αλλά την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων και συσχετισμών που δεν θα έχουν κανένα λόγο να διεκδικήσουν το "Ηθικό Πλεονέκτημα" για τον απλούστατο λόγο ότι θα το έχουν από την πρώτη στιγμή."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.