HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.Παπαθεοδώρου: Τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας είναι εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε

Σε ανακοίνωσή του, ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτική...


Σε ανακοίνωσή του, ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σε δήλωσή του, τονίζει ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γερμανικής Καγκελαρίας περί της ανάγκης ύπαρξης μίας «συντεταγμένης κατάστασης στο Αιγαίο, με ανοιχτά σύνορά, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων», έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την μέχρι σήμερα εκπεφρασμένη θέση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας.
Η δήλώση του κ. Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γερμανικής Καγκελαρίας  Στέφεν Ζάιμπερτ, περί της ανάγκης ύπαρξης μίας «συντεταγμένης κατάστασης στο Αιγαίο, με ανοιχτά σύνορά, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων»,  έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την μέχρι σήμερα εκπεφρασμένη θέση τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας. Η διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν είναι διμερές ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά αποτελεί Ευρωπαϊκό πρόβλημα που αφορά στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και άλλων τρίτων χωρών.
Τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα δεν είναι  «ανοιχτά» σύνορα, αλλά εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως τέτοια  πρέπει να προστατεύονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, εκτός από άγνοια της κατάστασης,  δείχνουν προκλητική αδιαφορία  για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να ανασκευαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.