HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαβάζουμε και τα κείμενα, όχι μόνον τους τίτλους.....

Και ξαφνικά σήμερα όλοι οι τίτλοι λένε: ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ Capital controls και παρακάτω παραθέτουν το κείμενο της τάχα εξαιρέσεω...

Και ξαφνικά σήμερα όλοι οι τίτλοι λένε: ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ Capital controls και παρακάτω παραθέτουν το κείμενο της τάχα εξαιρέσεως.
Αν όμως διαβάσουμε το κείμενο και όχι μόνον τον "πιασάδικο τίτλο", βγαίνουν άλλα συμπεράσματα, ήτοι: 
"Εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ μηνιαίως αντίστοιχα". 
Άρα: 
1) δεν εξαιρείται η εκκλησία, απλά έχει διευρυμένο όριο αναλήψεων λόγω του ανθρωπιστικού της σκοπού, π.χ συσσίτια, βοηθήματα, γηροκομεία, σχολεία κ.λ.π και όχι απεριόριστο όριο αναλήψεων, γεγονός που αν ίσχυε ίσως αποτελούσε όντως προνομιακή εξαίρεση, άλλωστε  η αύξηση ορίου αναλήψεως αφορά μόνο στις Ι. Μητροπόλεις και δεν αφορά σε φυσικά πρόσωπα (εφημέριους, μοναχούς, Μητροπολίτες κ.λπ.) και 
2) Οι εκκλησίες παγκοσμίως, όλων των θρησκευτικών δογμάτων θεωρούνται ιδρύματα ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού σκοπού. 
Το γιατί και πως είναι μιά άλλη κουβέντα παγκοσμίου θεωρητικού, κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, με αιτιάσεις υπέρ και κατά, που ξεκινούν ιστορικά ήδη από τα άσυλα και τα προνόμια των αρχαίων Ιερών και Ιερατείων όλων των πολιτισμών. Από τους Έλληνες και τους Βουδιστές, μέχρι τους Maya, τους Χριστιανούς όλων των δογμάτων και τους Μουσουλμάνους Γι'αυτό μην μένουμε στους τίτλους, αλλά να διαβάζουμε τα κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.