HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) ,...


Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, με ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων (Αρ. Απόφασης 180/14) διοργανώνει (5-6/12/15) στα Μαρτυρικά και Ηρωικά Καλάβρυτα σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Αρ. Απόφασης 94124/27-09-14), Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Φ.14/1657/138679/Δ1) και τη στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ), τον
“3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ”.
Ήδη έφθασαν στα Καλάβρυτα και θα τεθούν υπ' όψιν της Οργανωτικής Επιτροπής (Κικής Λούτση-Ρούλας Ερμείδη, Θεοδόση Παναγόπουλου-Αγγελικής Πριονά-Νίκου Παπαδάτου-Γεωργίας Σπυροπούλου-Θεόδωρου Χαλμούκη) οι πρώτες Δημιουργίες, που θα αξιολογηθούν (20/11) βάση συγκεκριμμένων κριτηρίων από ειδική Επιτροπή Κρίσης (α. Ρεγγίνα Βασιλάτου Αρχιτέκτονα ως Πρόεδρο, β.Γιάννη Γερούλια Γελοιογράφο, γ. Κυριακή Γεωργιάδου Γενική Γραμματέα ΣΕΠΟΚΕ/επνευστή ιδέας Διαγωνισμού, δ. Σταυρούλα Γατζούδη Εκπαιδευτικό, ε. Γρηγόριο Γεωργίου Πολιτικό Μηχανικό/Γελοιογράφο, ζ. Σεραφείμ Μπάκουλη Γελοιογράφο/Ζωγράφο, η. Νικόλαο Ραζή Ειδικό Γιατρό Γενικής Ιατρικής/Πρόεδρο ΣΕΠΟΚΕ, θ. Ευθύμιο Τζόβολο Πρόεδρο ΔΣ Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων, ι. Κωνσταντίνο Χαρβαλάκη Αρχιτέκνονα/Μοντελιστή).
Τα γεγονότα ότι (σχετικά με τις προηγούμενες χρονιές) ήδη έχουν παραληφθεί Έργα από διάφορα σημεία της Ελλάδος (Αρολίθι Ρεθύμνου-Ερμούπολη Σύρου-Φλώρινα), Δημιουργίες από Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης-Μαθητή-Σκιτσογράφο, δεικνύουν ότι εφέτος (προφανώς και λόγω εμπειρίας) οι σχετικές διαδικασίες κινήθηκαν πιο έγκαιρα, με αποτέλεσμα ο Διαγωνισμός να γίνει -χρονικά- συντομότερα γνωστός Πανελλαδικά, σε διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, πράγμα που προ-ιδεάζει πως φέτος θα συγκεντρωθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός έργων.

Αισιοδοξία των Διοργανωτών είναι κάθε έτος να υπάρχει ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση, ώστε το σκάκι να ταξιδεύει σε χώρους τέχης και το όνομα των Καλαβρύτων να ακούγεται Πανελλαδικά, πάντα με τον δέοντα σεβασμό και την πρέπουσα εκτίμηση. Γιατί “η δημιουργία των συνδυασμών, οδήγησε το σκάκι στην τέχνη. Αναμφισβήτητα είναι τέχνη, όπως η ζωγραφική και η γλυπτική” Ρ. Καπαμπλάνκα και “τα Καλάβρυτα είναι ιδέα” Λ. Βασιλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.