HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ - Τα νέα του χωριού για το μήνα Σεπτέμβριο 2015

Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε.  Τα νέα του χωριού μας για το μήνα Σεπτέμβριο: Όπως και οι προηγούμενοι μήνες, έτσ...


Σεπτέμβρη στάρι σπείρε και σε πανηγύρι σύρε. 

Τα νέα του χωριού μας για το μήνα Σεπτέμβριο:
Όπως και οι προηγούμενοι μήνες, έτσι και ο Σεπτέμβριος υπήρξε παραγωγικός μήνας για το χωριό μας, αν σκεφτούμε και το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε το τελευταίο διάστημα. 
Σε συνέχεια της προσφοράς που διακατέχει τους Καρνεσιώτες, συγχωριανός μας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του αλλά που ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου μας, μας προμήθευσε με τάβλες τις οποίες με την καλή συνεργασία του ξυλουργού κυρίου Γιάννη Παπαγιανόπουλου, καταφέραμε να ανακατασκευάσουμε πλήρως οκτώ παγκάκια για να μπορούν να απολαμβάνουν οι Καρνεσιώτες και οι επισκέπτες του χωριού μας, το Καρνεσιώτικο τοπίο. Ταυτόχρονα, ανακατασκευάστηκαν τρία παγκάκια στην τοποθεσία «Ξηρόβρυση», την βρύση δηλαδή που συναντάμε όταν κατευθυνόμαστε από την Άνω Κλειτορία προς τα Μαζέικα.
Η εν λόγω βρύση κατασκευάστηκε από τον επί 16 χρόνια πρώην πρόεδρο της κοινότητας, τον κύριο Βασίλειο Ρηγόπουλου και αποτελεί χώρο στάθμευσης των διερχόμενων οχημάτων και επιβατών και για το λόγο αυτό ο Σύλλογός μας θα φροντίσει στο άμεσο μέλλον τον περαιτέρω καλλωπισμό και αξιοποίηση του χώρου αυτού.
Στα πλάνα και το σχεδιασμό του Συλλόγου μας, είναι η δημιουργία παγκακίων και σε άλλα σημεία του χωριού.Τα υπόλοιπα που ανακατασκευάστηκαν ειναι ένα παγκάκι στη τοποθεσία Πέτρου Αχλαδα, ένα στην είσοδο του χωριού ένα στο δρόμο για νεκροταφειο καθώς και δυο στο πάρκο στα αλώνια!
Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών που έλαβαν χώρο το μήνα που πέρασε στο χωριό μας, είναι το επόμενο βήμα που έγινε για να πραγματοποιηθεί η περίφραξη του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου στα Αλώνια Δυστυχώς, η τσιμεντένια μάντρα που βρίσκεται μπροστά στο σχολείο έχει υποχωρήσει κατά το ήμισυ και έχει φράξει το δρόμο που περνάει μπροστά από το χώρο του σχολείου
Για να γίνει η περίφραξη του χώρου και να αποκτήσει μεγαλύτερη ασφάλεια και το σχολείο αλλά και για να ολοκληρωθούν οι εργασίες καλλωπισμού (δενδροφύτευση), θα πρέπει να γκρεμιστεί το κομμάτι της μάντρας που έχει υποχωρήσει. Φυσικά, το κόστος για το εν λόγω έργο είναι τεράστιο και οι δυνάμεις του συλλόγου μας δεν επαρκούν. Για το λόγο αυτό, απευθυνθήκαμε στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κύριο Βασίλη Καρρά. 
H βοήθεια που προσέφερε ήταν όπως πάντα καθοριστικής σημασίας και η συμβολή του Δήμου εν γένει παραμένει σημαντική για τέτοιες ενέργειες. Ο Κύριος Καρράς μας εξασφάλισε την τσάπα και το σφυρί όποτε και να του ζητήθηκε μεχρι σημερα σε αντίθεση με τους προκατόχους του. 
Η άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου στα αιτήματά μας, μας δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους που η προκάτοχός του αρνούνταν πεισματικά να φέρει την τσάπα στο χωριό μας, προφανώς θεωρώντας τους κατοίκους του Καρνεσίου, ανθρώπους β' κατηγορίας. 
Μέχρι στιγμής έχει σπάσει η μισή μάντρα και ξεκίνησε και το αποστραγγιστικό έργο πίσω από το σχολείο ώστε να αποφευχθει τυχόν καταστροφη λογω τεραστιων ογκων νερου που κανουν ζημια στο κτιριο, αφού αυτός ήταν και ο λόγος που η μισή μάντρα είχε ήδη υποχωρήσει. 
Ακόμα, με μεγάλη χαρά δέχτηκε ο Σύλλογός μας την πρόσφατη προσφορά του κυρίου Γιώργου Γιαννακόπουλου.
Η προσφορά περιλαμβάνει δύο επαγγελματικά ψυγεία, οκτώ εξαθέσια τραπέζια και άλλα οικιακά είδη. Με την προσφορά αυτή και κατόπιν της αντικατάστασης του παλαιού ηλεκτρολογικού υλικού με νέο, θα ολοκληρωθεί ως επί το πλείστο ο εξοπλισμός κουζίνας στο σχολείο στα Αλώνια. Μετά και το βάψιμο αλλά και την επισκευή του σαπισμένου παραθύρου που απομένουν να ανακατασεκυαστούνκαι το κλείδωμα που θα διασφαλίσει το χώρο, θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανακατασκευή και της κουζίνας στο σχολείο στα Αλώνια. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε παραπάνω ευγνώμονες που στις δύσκολες αυτές εποχές δεχόμαστε τέτοιες προσφορές. Ευχαριστούμε λοιπόν τον κύριο Γιαννακόπουλο για την προσφορά του που κάνει φανερά τα αισθήματα αγάπης και προσφοράς που τρέφει για το χωριό μας. 
Τέτοιες ανιδιοτελείς ενέργειες πρέπει να τιμώνται, να επισημαίνονται και να επιβραβεύονται. Ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πράξεις και από άλλους συγχωριανούς μας.
Τέλος, στις ενέργειες του Συλλόγου μας τούτο το μήνα, δεν θα πρέπει να παραληφθεί να σημειωθεί η αποστολή επιστολόχαρτων στους απόδημους Καρνεσιώτες.
Το επιστολόχαρτο τους ενημερώνει για την πορεία του έργου του Συλλόγου μας και φυσικά ζητάμε όπως και πάντα την συνδρομή τους μέσω προσφορών στο έργο μας. 
Κοινωνικά: Στις 29 Αυγούστου 2015 η Κατερίνα Κουρουτη και ο Γιώργος Παπαλυμπέρης βάπτισαν το αγοράκι του, το οποίο πήρε το όνομα Χρήστος. Να τους ζήσει ο νεοφώτιστος.
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, η Αιμιλία Οικονόμου και ο Μιχάλης Μπάκουλης βάπτισαν το μικρό τους αγοράκι δίνοντας το όνομα Κωνσταντινος Να τους ζήσει ο νεοφώτιστος. 
Για το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου 
Μπαλαφούτας Σπήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.