HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκήρυξη Εκπ. Παρέμβασης Αχαΐας

Το σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου (John Antono) έχει τίτλο “Παπα-Στρατής Δήμου (1958-2015): In Memoriam” και απεικονίζει τον παπά-Στρατή ...

Το σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου (John Antono) έχει τίτλο “Παπα-Στρατής Δήμου (1958-2015): In Memoriam” και απεικονίζει τον παπά-Στρατή με τον μικρούλη …
Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί... υπάρχει ελπίδα!!
Στις 12 η ώρα το βράδυ την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε το σχήμα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ που προέκυψε από τις εκλογές εξπρές. Την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα ανακοινώνεται στον λαό το κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο.
Κανένας εργαζόμενος κανένας μικρομεσαίος κανένας άνθρωπος του λαού, ακόμη και αυτοί που πρίν δυό μέρες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ικανοποιημένος. Όλα τα διαπερνάει μια αίσθηση απογοήτευσης για ό,τι έχει συμβεί στην ζωή του τόπου το προηγούμενο διάστημα για το μέγαλο όχι του λαου που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ναι σε όλα, για τον διασυρμό των αγώνων και των ελπίδων από μια κυβέρνηση που στο όνομα της “αριστεράς” εφάρμοσε και θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πιο βαρβαρη προς τους εργαζόμενους και δουλική προς τους δανειστές εταίρους δεξιά πολιτική .
Τώρα η κάλπικη ελπίδα μετατρέπεται σε λεπίδα
Απο το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης στα κανάλια εντείνονται οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων βουλευτών για την κατά γράμμα και με ταχύτατο τρόπο το εξοντωτικό εφαρμογή του κοινού τους πρόγραμματος, του πρόγραμματος της Μέρκελ, του ΣΕΒ και των Πολυεθνικών.
Έχουμε λοιπον να δούμε μια συντονισμένη προσπάθεια απ’ όλο το μαύρο μπλόκ που στήριζε και εφάρμοζε τα μνημόνια τα προηγούμενα χρόνια, με αιχμή όμως τώρα τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας: αεροδρόμια, λιμάνια, ορυκτός πλούτος. Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους (Παιδεία-Υγεία-Ρεύμα και Νερό) .Επίσης εντείνουν την συμμετοχή της χώρας σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια όπως οι συμφωνίες με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που υπόγραψαν το καλοκαίρι.
Όταν τα βρίσκουν στο κτήριο της βουλής, η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς (ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά στρώματα και οι άνεργοι)
Η Εκπαιδευτική Παρέμβαση Αχαΐας, σχήμα απαρτιζόμενο από καθηγητές της τάξης, που αναπνέει και μάχεται στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης στη Αχαΐα, αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της συγκυρίας και την ανάγκη γρήγορης και άμεσης ανασυγκρότησης του Εκπαιδευτικού – Εργατικού κινήματος στον τόπο και στη χώρα.
Για μας τίθεται άμεσα η ανάγκη υπεράσπισης σε ό,τι έχει απομείνει από την Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευσης και του κοινωνικου χαρακτήρα του κράτους διεκδικώντας παράλληλα μια σύγχρονη πραγματική Παιδεία Δημόσια και Δωρεάν για όλους που να καλύπτει την ανάγκη για μόρφωση του λαού και των εργαζομένων, βαθιά δημοκρατική και πλουραλιστική.
Παλεύουμε επίσης για το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων, και των λαϊκών αναγκών, του κοινωνικού πλούτου που τίθενται άμεσα σε μεγάλο κίνδυνο το επόμενο διάστημα από την νέα ιερή συμμαχία του κεφαλαίου.
Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση που έχει σπείρει σε όλη την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια η ιμπεριαλιστική πολιτική της Ε.Ε (ΝΑΤΟ – ΗΠΑ- Τζιχαντιστές) – Κίνας – Ρωσίας υπερασπιζόμενοι τους μετανάστες και τα παιδιά τους διαμορφώνοντας όρους πραγματικής αλληλεγύης αλλά και μπολιάζοντας το Εκπαιδευτικό κίνημα με τα αναγκαία σύγχρονα αντιπολεμικά αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.
Ποιος, αν όχι εμείς. Πότε, αν όχι τώρα.
Επειδή λοιπόν αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο το μαζικό, δημοκρατικό, πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό κίνημα μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές, να φέρει στην αρχή μικρές και στην συνέχεια μεγάλες νίκες (όπως έγινε και στο παρελθόν με την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και στις διαθεσιμότητες/ημι-απολύσεις Μητσοτάκη στο δημόσιο), και να θέσει όρους ανατροπής της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής των Μνημονίων.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία και Καλούμε
Όλους τους συναδέλφους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών τους, όλους τους συναδλεφους που αγωνίστηκαν το προηγούμενο διαστημα και καταλαβαίνουν ότι η επιβίωσή τους εξαρτάται απο τους αγώνες που θα δώσουμε, να πλαισιώσουν και ενισχύσουν:
Ι) Το σωματείο μας, την ΕΛΜΕ και να του δώσουν νέο αναβαθμισμένο επιτελικό και στις Γ. Συνελεύσεις καθοριστικό ρόλο.
ΙΙ) Τους συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση και για διεκδίκηση των αναγκών των σχολείων και να αυξήσουν την δημοκρατική τους λειτουργία, επηρεάζοντας όλη την εκπ/τική κοινότητα.
ΙΙΙ) Την επαναλειτουργία ανοικτής και μόνιμης επιτροπής αγώνα για τα ζητήματα της εκπαίδευσης (Νέο ασφαλιστικό και μισθολόγιο–αξιολόγηση-νέο σχολείο, κλπ).
ΙV) Την κατεύθυνση Συντονισμού των τοπικών Σωματείων και κατ΄επέκταση των ομοσπονδιών.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που με τον ένα η τον άλλο τρόπο παλεύουν και συνεχίζουν να παλεύουν την αντεργατική/αντεκπαιδευτική πολιτική ή έστω πλευρές αυτής της πολιτικής, τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ και τους συναδέλφους που διαχωρίζουν την θέση τους και το δρόμο τους από τον ανερχόμενο νεο-κυβερνητικό μνημονιακό συνδικαλισμό του εναπομείναντα ΜΕΤΑ/ΣΥΝΕΚ, να συναντηθούν οι δρόμοι και οι προσπάθειές μας στο κίνημα.

Πάτρα, 24 Σεπτέμβρη 2015

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι - Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.