HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Τέλος στην ανυπόφορη δυσοσμία του λαγκαδιού

ρεπορτάζ: Τρύφωνας Μαντάς Ένα πολύ σημαντικό έργο έλαβε χώρα στο τοπικό διαμέρισμα Μανεσίου, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμέν...


ρεπορτάζ: Τρύφωνας Μαντάς
Ένα πολύ σημαντικό έργο έλαβε χώρα στο τοπικό διαμέρισμα Μανεσίου, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής Καλαβρύτων, δόθηκε τέλος στο χρόνιο πρόβλημα, που είχε προκύψει τα τελευταία χρόνια, στο λαγκάδι που διατρέχει κεντρικά το όμορφο χωριό. Πριν περίπου δέκα χρόνια, επί θητείας Θανάση Παπαδόπουλου, το λαγκάδι, που αποτελούσε εστία μόλυνσης, τσιμεντοστρώθηκε σε όλο του το μήκος (ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει στο Μάνεσι) δίνοντας λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα κι αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του χωριού, άρδην προς το καλύτερο. Όμως σε κάποια σημεία υπήρξαν κακοτεχνίες του εργολάβου, με αποτέλεσμα η ροή να μην ήταν η σωστή, με αποτέλεσμα σε αυτά τα σημεία να λιμνάζουν όμβρια ύδατα και λύματα, δημιουργώντας τοπικές εστίες μόλυνσης και έντονη δυσοσμία. Τα τελευταίο καιρό η τοπική κοινοτική Αρχή του χωριού και δη ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Κουτρουμάνης,, με τη συνδρομή των κατοίκων, είχε μεταφέρει το πρόβλημα στον δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, ο οποίος και είχε υποσχεθεί λύση του προβλήματος, εντός του 2015, όπερ κι εγένετο, με αποτέλεσμα το χωριό να απαλλαχθεί από τις εστίες μόλυνσης και την έντονη δυσοσμία.
Με την αμέριστη συνδρομή, επίσης, του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων κ. Δημήτρη Χουλιάρα, του δημοτικού υπαλλήλου κ. Βασίλη Δούβου και του πολιτικού μηχανικού κ. Κώστα Παρασκευόπουλου, που ανέλαβε την διεκπεραίωση του έργου, ρίχθηκαν περίπου 35 κυβικά μπετόν ταχείας πήξεως σε δύο σημεία του λαγκαδιού, όπου και βρίσκονταν τα λιμνάζοντα νερά και πλέον η ροή αποκαταστάθηκε. Μάλιστα τις επόμενες μέρες έβρεξε και οι κάτοικοι διαπίστωσαν με τον καλύτερο τρόπο την επίλυση του προβλήματος. Επίσης επιδιορθώθηκε, εντός του οικισμού, ανάλογο σημείο που αποτελούσε επίσης εστία μόλυνσης κι έντονης δυσοσμίας, λόγω των λιμναζόντων όμβριων υδάτων, με την εκ νέου διαμόρφωσή του με μπετόν και την τοποθέτηση ειδικού σωλήνα, συλλογής των υδάτων.
Να σημειωθεί πως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Καλαβρύτων  κ. Γιώργος Λαζουράς βρέθηκε στο Μάνεσι και διαπίστωσε ιδίοις όμμασοις την αποκατάσταση του προβλήματος, παρουσία του τοπικού αιρετού κ. Γιάννη Κουτρουμάνη, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος . Ο δήμαρχος Καλαβρύτων περιηγήθηκε, επίσης, από τον κ. Κουτρουμάνη στο σημείο όπου και θα δημιουργηθεί η νέα Παιδική Χαρά του χωριού, καθώς και στην πανέμορφη τοποθεσία «Μίχνη», όπου κι έχει δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος ξεκούρασης για τους επισκέπτες.







Τρύφωνας Μαντάς
Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.