HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: «Άστραψαν και βρόντηξαν» οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις (foto-video)

Παρά τα τερτίπια του καιρού δεν πτοήθηκαν, και εφέτος, οι λυκουριώτες και έδωσαν βροντερό παρών στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Λυκο...


Παρά τα τερτίπια του καιρού δεν πτοήθηκαν, και εφέτος, οι λυκουριώτες και έδωσαν βροντερό παρών στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου Λυκουριωτών. Ο κόσμος δείχνει έμπρακτα με την παρουσία του ότι οι εκδηλώσεις δεν έχουν «ταβάνι» στην επιτυχία και είναι «κάθε φέτος και καλύτερα».
Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, το χειροκρότημα κέρδισε το χορευτικό μας. Οι συμμετέχοντες υπερέβαλαν εαυτόν, τόσο στις πρόβες όσο και στις παραστάσεις για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος. Φέτος τα τρία τμήματα του χορευτικού (παιδικό, νησιώτικο, παραδοσιακό) συμμετείχαν 55 (!) χορευτές. Πέρα από την παράσταση που δόθηκε στο χωριό μας στις 15 Αυγούστου, το χορευτικό συμμετείχε και στις εκδηλώσεις σε: Παγκράτι, Κλειτορία, Σκοτάνη και Κέρτεζη χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και αποσπώντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ακούραστο συντονιστή αυτής της προσπάθειας, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωκράτη Μούσιο, για το άρτιο αποτέλεσμα του χορευτικού.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος Λυκουρωτών «φόρεσε τα καλά του» με την ομάδα του χορευτικού να κάνει δυναμική είσοδο κρατώντας το λάβαρο του Συλλόγου Λυκουριωτών, για πρώτη φορά μετά από 78 χρόνια από την ίδρυσή του. Μεγαλοπρεπές, όπως και η ιστορία του Συλλόγου, με παράσταση από το άγαλμα της Ελευθερίας που στέκει αγέρωχο στο βράχο της χελωνοσπηλιάς να μας θυμίζει το πρώτο, εντεταλμένο προεπαναστατικό επεισόδιο στις 16 Μαρτίου του 1821.
Η ορχήστρα του Κώστα Κοπανιτσάνου διασκέδασε τον κόσμο έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ανταπόκριση του κόσμου παραπάνω απ’ το αναμενόμενο. Η πλατεία κυριολεκτικά κατέκλυσε από κόσμο, αν και έβρεχε ασταμάτητα μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, το απόλαυσαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι αιδεσιμότατοι Πατήρ Δημήτριος Μπίκος και Πατήρ Γεώργιος Μουστάκας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς που μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Καλαβρύτων, γιατρό Δημήτρη Κοντογιάννη στηρίζουν έμπρακτά την προσπάθειά του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφοκλής Κοντογιάννης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής, Γεώργιος Κοσμάς, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος, Μάκης Τσιουγκρής και ο χοροδιδάσκαλος του Χορευτικού Συλλόγου Ελληνικής Παράδοσης «Σταυραετός» Κώστας Τσαπρούνης. Για άλλη μια χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση Κόκκου που μας παραχώρησε δωρεάν τα τραπεζοκαθίσματα για την εκδήλωση όπως και την οικογένειά του για την πολύτιμη βοήθειά τους. Τον Δημήτρη Κουνιάκη και την ομάδα του για την οργάνωση του bar και το Μιχάλη Καρατζά για το άψογο service. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) για την οργάνωση και καθαρισμό της πλατείας.
Την Κυριακή 23 Αυγούστου ο Σύλλογος έκανε επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό του Αγίου Γεωργίου με την Δήμητρα Τούζιου να έχει «επιμεληθεί» τον δίσκο.
Για περισσότερες φωτογραφίες παρακαλώ πατήστε εδώ!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.