HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δεσμεύει τα χρήματα των έργων συντήρησης οδικών αξόνων το Υπουργείο

Στοπ στις πιστώσεις πιστώσεις για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου κατάρτι...


Στοπ στις πιστώσεις πιστώσεις για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου κατάρτισης και υποβολής προϋπολογισμού της περιφέρειας, οικονομικού έτους 2015, βάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με εγκύκλιό που απέστειλε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, με τις διατάξεις του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η παραπάνω δαπάνες προβλέφθηκε να καλυφθούν από την εξοικονόμηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού και από την ειδική επιχορήγηση που αποδίδεται στις περιφέρειες της χώρας ως ενίσχυση των Κ.Α.Π. Β΄ βαθμού. Για το σκοπό αυτό απόφαση του Υπουργού Οικονομικών έγινε η μεταφορά των σχετικών πιστώσεων από Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η Εγκύκλιος αναφέρει: 
«Κατόπιν των ανωτέρω στους προϋπολογισμούς των περιφερειών τρέχοντος οικονομικού έτους και στον σχετικό ΚΑΕ που αφορά την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου, δεν πρέπει να εμφανίζεται εγγραφή σχετικής πίστωσης», συμπληρώνεται στο έγγραφο προς τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.
«Με τις διατάξεις του νόμου 4320/2015 (29 Α΄), θεσπίζονται μεταξύ άλλων μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η δαπάνη των οποίων προβλέφθηκε να καλυφθεί από την εξοικονόμηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού. Στο πλαίσιο διασφάλισης δημοσιονομικής ουδετερότητας για την υλοποίηση του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας, μέρος της δαπάνης προβλέφθηκε να καλυφθεί από την ειδική επιχορήγηση που αποδίδεται στις περιφέρειες της χώρας ως ενίσχυση των Κ.Α.Π. Β΄ βαθμού. Για το σκοπό αυτό με την υπ΄αριθμ. 2/39834/15.06.2015 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών έγινε η μεταφορά των σχετικών πιστώσεων από Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ως εκ τούτου και όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Δ/νση Οικ. Και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου μας, δεν θα αποδοθούν στις οι πιστώσεις που είχαν προβλεφθεί να εγγραφούν στους προϋπολογισμούς των περιφερειών, ως έσοδο για κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου, με την υπ΄αριθμ. 29531/25.07.2014 ΚΥΑ κατάρτισης και υποβολής προϋπολογισμού των περιφερειών, οικονομικού έτους 2015. Κατόπιν των ανωτέρω στους προϋπολογισμούς των περιφερειών τρέχοντος οικονομικού έτους και στον σχετικό ΚΑΕ που αφορά την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου, δεν πρέπει να εμφανίζεται εγγραφή σχετικής πίστωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.