HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηρ. Ρούπας: Απαιτείται κυβερνητική σύνθεση ειδικού σκοπού εκτός κομματικών ισορροπιών

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας Μετά τις εκλογές είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε πλέον την ...πραγματικότητα που μας επιφυλάσσο...

γράφει ο Οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
Μετά τις εκλογές είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε πλέον την ...πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Ίσως οι πολίτες όταν ψήφιζαν ή ...απείχαν να γνώριζαν τι έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα. Ίσως και όχι. Η ουσία όμως είναι πως οι επόμενοι 6-9 μήνες θα είναι οι σκληρότεροι από πλευράς μέτρων και επιπτώσεων στους πολίτες. Δεν αποτελεί πολιτική προσέγγιση το γεγονός ότι οι επτά μήνες που χάθηκαν αλλά κυρίως η αδυναμία σύλληψης και παραγωγής πολιτικής έχουν οδηγήσει στην άβυσσο την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Η διασφάλιση των καταθέσεων μπορεί να αποτελεί μία αλήθεια και δεδομένο. Όμως οι τράπεζες για να επιτελέσουν τον ρόλο τους θα χρειασθούν ένα χρόνο μετά την ανακεφαλαιοποίηση για να στηρίξουν την οικονομία. 
Δυστυχώς, η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης δεν με καθησυχάζει ως προς την προοπτική αποτελεσματικότητάς της καθώς οι ίδιοι αναποτελεσματικοί Υπουργοί θα κληθούν να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα το οποίο δεν πιστεύουν, κυριότερα δε δεν έχουν τα εφόδια να το αντιμετωπίσουν. Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω πως απαιτείται πολιτικό moratorium και κυβερνητική σύνθεση ειδικού σκοπού εκτός κομματικών ισορροπιών. Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις απλά θα αναφέρω πως καλό θα είναι να ενημερώνονται για την πορεία ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος. Αν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση μέχρι τον Νοέμβριο τότε θα είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.