HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Οι Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Εκδηλώσεις του Συλλόγου

ΙΟΥΛΙΟΣ Στους δύσκολους καιρούς, οι άνθρωποι της δράσης είναι πιο πολύτιμοι από τους ανθρώπους της αρετής. Μήνας γεμάτος δρα...


ΙΟΥΛΙΟΣ
Στους δύσκολους καιρούς, οι άνθρωποι της δράσης είναι πιο πολύτιμοι από τους ανθρώπους της αρετής. Μήνας γεμάτος δραστηριότητες ήταν ο Ιούλιος για το χωριό μας. 
Παρά την αστάθεια και την κρίση του τελευταίου μήνα, το χωριό μας και οι άνθρωποί του δεν σταματούν να δραστηριοποιούνται.
. Στο γκρεμό, κάτω από την εκκλησία φυτεύτηκαν από το Σύλλογό μας δύο πλατάνια και ακόμα ένας πλάτανος στο νεκροταφείο με σκοπό τα δέντρα αυτά να δεσπόζουν και να δροσίζουν.
. Μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε ένας ακόμα ποδοσφαιρικός αγώνας. “Αντίπαλοι” η Άνω και η Κάτω Ρούγα. 
Συμμετείχαν οι:
Θοδωρής Κολοκοτρώνης, Σπήλιος Μπαλαφούτας, Αντρέας Σωτηρόπουλος, Χρήστος Ζώης,  Γιώργος Μπαρδίκας, Γιώργος και Χρήστος Μιχαηλίδης, Θανάσης Πίττας, Διαμαντόπουλος Ηλίας, Παπαηλιού Ηλίας, Αλεξόπουλος Δημήτρης, Βασίλης Ξένος, Καραμάνος Θανάσης, Παπαλυμπέρης Γιώργος.
Αυτό πάντως που έχει τεράστια σημασία και θα πρέπει να το τονίσουμε, πάνω από κάθε είδους ανακατασκευή βρυσών ή κτηρίων, είναι η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους με την ίδια καταγωγή. 
Πριν από ένα χρόνο λοιπόν, είχε οργανωθεί και πάλι ένας τέτοιος αγώνας, Άνω και Κάτω Ρούγας στην Αθήνα. 
Στο συγκεκριμένο αγώνα “ήρθαν κοντά” 21 Καρνεσιωτόπουλα, τα οποία λόγω συνθηκών δεν γνωρίζονταν καν. Μέσα λοιπόν από το Σύλλογο αλλά και την αγάπη για το χωριό, τα συγκεκριμένα παιδιά γνωρίστηκαν κι ακόμα κι αν βρεθούν στο δρόμο τυχαία, θα μπορούν να ανταλλάξουν μια κουβέντα και δεν θα νιώθουν ξένοι. 
. Ένας από τους στόχους του συλλόγου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε Καρνεσιώτη να έχει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί όσο θα βρίσκεται στο χωριό μας για παραθερισμό. 
Γι' αυτό το σκοπό και μετά τις δωρεές του Δημήτρη Αλεξόπουλου και ακόμα μιας συγχωριανής μας, μεταφέρθηκαν στο χωριό το Σάββατο 4 Ιουλίου ένα πινγκ πονγκ και ένα επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι καθώς και ένα επιτραπέζιο μπιλιάρδο. Η μεταφορά των παραπάνω έγινε δωρεάν  από το Δημήτρη Αλεξόπουλο με το φορτηγό του και για μια ακόμα φορά τον ευχαριστούμε πολύ.
Εκεί, όπως πάντα, ήταν παρούσα η δραστήρια νεολαία μας, που ανέλαβε να συναρμολογήσει τόσο το πινγκ πονγκ όσο και το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι.
Ευχαριστούμε θερμά τους Χρήστο Ζαβουρη και το Θοδωρή Γεωργακόπουλο που αφιέρωσαν ένα ολόκληρο απόγευμα Σαββάτου σε αυτές τις δραστηριότητες αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, την Ευγενία Αθανασοπούλου, τον Παναγιώτη Καμζόλα, τον Τάσο Γεωργακόπουλο και τη μικρή μας Παναγιώτα Τσίκα.
Τα παιχνίδια αυτά τοποθετήθηκαν στην δυτική αίθουσα του σχολειού στα Αλώνια και θα συστεγάζονται με τη βιβλιοθήκη μας, για την οποία ο σύλλογος έχει ήδη εξασφαλίσει δύο ραφιέρες και ένα γραφείο. Επιπλέον, ο Σύλλογος βρίσκεται σε αναζήτηση και άλλων εγκαταστάσεων και παιχνιδιών, για να γίνει πιο πλούσια η αίθουσα πολυχώρου-πολιτισμού, όπως jukebox και φλιπεράκι. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, ας επικοινωνήσει με το σύλλογο.
. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο ναό της Αγίας Μαρίνας που δεσπόζει πάνω από το χωριό μας για να τιμήσει τη μνήμη της. Ευχόμαστε η Αγία Μαρίνα να δίνει πάντα φώτιση και υγεία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους απανταχού συγχωριανούς μας.
Ταυτόχρονα, τιμήθηκε και η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στο χωριό μας. Ο συγκεκριμένος ναός ανηγέρθη από τον πατριώτη και συγχωριανό μας ιερέα, Γεώργιο Αλεξόπουλο. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο ναό στη τοποθεσία ΄'Κοτρώνι', που δεσπόζει αγέρωχα και περήφανα απέναντι από το χωριό μας, για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου.
Ευχόμαστε ο Αγιος Παντελεήμονας να δίνει πάντα φώτιση και υγεία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους απανταχού συγχωριανούς μας.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
“Αύγουστε μήνα και θεέ σε σένα ορκιζόμαστε πάλι του χρόνου να μας βρεις στο χωριό μας να ανταμώνουμε"
Παραφράζοντας λίγο τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θέλουμε να αποτυπώσουμε τη λαχτάρα και την ανάγκη όλων μας να ανταμώνουμε με κάθε ευκαιρία στο όμορφο χωριό μας. 
Σημείο αναφοράς αυτού του ανταμώματος ο Αύγουστος!
Τον ευλογημένο αυτό μήνα το χωριό κατακλύζεται από επισκέπτες και όλοι μαζί αναπολούμε τις εποχές εκείνες που ο τόπος μας έσφυζε από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου. 
Έτσι λοιπόν και φέτος τον Αύγουστο το χωριό “ζωντάνεψε” και πάλι ενώ οι καθιερωμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 
. Στις 12 Αυγούστου ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στη πλατεία του χωριού οι αγώνες ταχύτητας, σκυταλοδρομίας και τσουβαλοδρομίας. Για πρώτη φορά στο πρόγραμμα εντάχθηκε και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που ενθουσίασε μικρούς κυρίως αλλά και μεγάλους σημειώνοντας απόλυτη επιτυχία.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι συμμετέχοντες 5 - 13 ετών έφτασαν τους 40.
Την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος ανέλαβαν δύο νεαρές δεσποινίδες οι οποίες προγραμμάτισαν άριστα το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γεμίσει από κόσμο το χωριό από του Πέτρου την Αχλάδα ως τη Μπουλουμπαση και από τα Αλώνια ως το Νεκροταφείο.
.Στις 13 Αυγούστου το πρωί όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στο τάβλι, στο σκάκι, τη δηλωτή και για πρώτη φορά φέτος στο πινγκ πονγκ.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο γήπεδο στα αλώνια έλαβε χώρα ο ποδοσφαιρικός αγώνας μικρών μεγάλων του οποίου το τελικό σκορ ήταν ισοπαλία (6-6).
Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο Κλειτορίας κύριο Βασίλειο Καρρά με τη βοήθεια του οποίου κατέστη δυνατή η διαπλάτυνση του γηπέδου και έτσι ο σύλλογος κατάφερε να αντικαταστήσει τα δίχτυα των τερμάτων. 
Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παλαιού σχολείου το καθιερωμένο πια πάρτι νεολαίας το οποίο φέτος κατά κοινή ομολογία ήταν μακράν το καλύτερο.
.Την Παρασκευή 14 Αυγούστου έλαβε χώρα ο ποδοσφαιρικός αγώνας που όλοι περιμέναμε με αντιπάλους τη Πάνω Ρούγα και την Κάτω Ρούγα.
Το γήπεδο στα αλώνια πλημμύρισε από κόσμο τα δε μπλουζάκια με το λογότυπο “Ζηλεύει και ο Μessi που παίζω στο ΚΑΡΝΕΣΙ” δημιούργησαν ευχάριστο αλλά και ενθουσιώδες κλίμα!
Στον αγωνιστικό τομέα το σκορ έληξε με 5-4 υπέρ της Πάνω Ρούγας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το τελικό σκορ στα καλοκαιρινά παιχνίδια είναι 2-2.
Οι Πανωρουγίτες διασκέδασαν την επιτυχία τους δεόντως στο καφενείο του χωριού.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το γήπεδο μας είναι ακόμη ημιτελές. Για την αποπεράτωσή του χρειάζεται περίφραξη και επίστρωση του αγωνιστικού χώρου με ειδική άμμο ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές. 
Ελπίζουμε πως του χρόνου και αυτό θα έχει γίνει πραγματικότητα!
.Το Σάββατο 15 Αυγούστου, μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης και του συναπαντήματος. Όλοι από το πρωί -  μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό - συμμετείχαν εθελοντικά στην προσπάθεια να είναι το βράδυ όλα έτοιμα. 
Και η μεγάλη ώρα έφτασε! Όλοι οι Καρνεσιώτες μαζευτήκαμε στη πλατεία για να ανταμωθούμε μεταξύ μας και να τιμήσουμε το χωριό μας. Ο σύλλογος προσέφερε δωρεάν 700 σουβλάκια, δύο γίδες, φέτα, σαλάτες, πατάτες και ψωμί. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε ο Βασίλης Κωστόπουλος ο οποίος μας διασκέδασε με τις μουσικές του επιλογές. 
Στο λόγο του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σπήλιος Μπαλαφούτας αφού καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες και  τους ευχαρίστησε  για τη παρουσία τους και την προσφορά τους σε όλες τις εκδηλώσεις έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη πολυετή προσφορά στο σύλλογο του συγχωριανού μας κυρίου Ανδρέα Κωστόπουλου ο οποίος κάθε φορά ανιδιοτελώς είναι παρόν από οποιοδήποτε πόστο. 
Ο κ. Πρόεδρος έκανε επίσης αναφορά στο “ιστορικό” των προσπαθειών του χορευτικού μας!
“Την εβδομάδα από 8 έως 15 Αυγούστου” είπε ο κ. Μπαλαφούτας “στο χώρο του παλαιού σχολείου πραγματοποιήθηκαν οι πρόβες του χορευτικού  υπό την επίβλεψη της χοροδιδασκάλισσας κυρίας Ελτινας Ταβουλαρη. Το χορευτικό μας, που αριθμεί πλέον 17 άτομα, προσπαθεί και επιμένει να καθιερωθεί έπειτα από την περσινή επιτυχημένη του παρουσία. Θεωρώ ασύλληπτο και κολοσσιαίο ένα μικρό χωριό μόλις 29 μονίμων κατοίκων να έχει δικό του χορευτικό συγκρότημα!
Η αγάπη και ο ζήλος τόσο της χοροδιδασκάλισσας όσο και των μελών του χορευτικού προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το νέο αυτό εγχείρημα αλλά και να πετύχει είναι συγκινητική.”
Το ίδιο συγκινητικό ήταν όμως - κατά κοινή ομολογία όλων των παρευρισκόμενων - και το μικρό θεατρικό δρώμενο που για πρώτη φορά έλαβε χώρα ως εισαγωγή πριν την έναρξη του χορευτικού μας. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσους πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να υλοποιηθούν όλα όσα ονειρευτήκαμε και είναι ΕΥΤΥΧΩΣ πολλοί. 
Θα αρκεστούμε να αναφέρουμε τον Τάκη Ζαβουρη και τον Στέφανο Δεμενεοπουλο που προσέφεραν τη γίδα για το τραπέζι του συναπαντήματός μας.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε επίσης στους Γιώργο Αθανασοπουλο και Άννα Τσικα τους ιδιοκτήτες του καφενείου του χωριού  των οποίων η αρωγή για την υλοποίηση και επιτυχία του συναπαντήματος υπήρξε ουσιαστική.
. Οι εκδηλώσεις του φετινού Αυγούστου έκλεισαν με ποδοσφαιρικό αγώνα που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 17 Αυγούστου στο γήπεδο της Λυκούριας.
Η ομάδα του χωριού μας ανεδείχθη νικήτρια με τελικό σκορ 3-2. Μια νίκη που γέμισε όλους χαρά και υπερηφάνεια. 
. Παρ' όλο που οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος οι εκπλήξεις συνεχίζονται.
Το Σάββατο 29 Αυγούστου όσοι επισκέπτες παρέμεναν στο χωριό αλλά και μόνιμοι κάτοικοι μετά από παρότρυνση του προέδρου του συλλόγου επισκεφτήκαμε το εκκλησάκι του Άι - Γιάννη στο μικρό δασύλλιο προκειμένου να τιμήσουμε όλοι μαζί τη μνήμη του Αγίου. Μικροί και μεγάλοι με αφετηρία το καφενείο του χωριού πήραμε το δρόμο για το εξωκλήσι. Ο συμπατριώτης μας Κώστας Πίτας έψαλε το τροπάριο του Αγίου και όχι μόνο, δημιουργώντας αίσθημα κατάνυξης. Μια μικρή στάση στη βρύση στη Μπουλουμπαση όπου ο σύλλογος προσέφερε λουκούμια και μετά ο δρόμος της επιστροφής.
Βοήθεια μας και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναπάμε
. Τον Αύγουστο όμως εκτός από τις εκδηλώσεις είχαμε και σημαντικά έργα! 
'Έγιναν περαιτέρω εργασίες στο σχολείο στα αλώνια βάζοντας έτσι ένα ακόμα λιθαράκι στην μετατροπή του σχολείου σε χώρο αναψυχής ολων των Καρνεσαίων. Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκε όλο το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σχολείου έργο πραγματικά μεγάλο στις τόσο δύσκολες οικονομικές εποχές απαραίτητο όμως για την ασφάλεια όλων όσων θέλουν να επισκεφθούν και να χρησιμοποιήσουν το χώρο για την αναψυχή και τις εκδηλώσεις τους.
+ Ο φετινός Αύγουστος σημαδεύτηκε δυστυχώς από ένα δυσάρεστο γεγονός!  Στις 26 Αυγούστου ο μεγαλύτερος γιος συμπατριώτισσάς μας, ο Ηλίας Τσάκαλος έχασε την ζωή του σε δυστύχημα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία έλαβε χώρα τη Πέμπτη 27 Αυγούστου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κλειτορίας. 
Ο σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο και να αναπαύσει τη ψυχή του αγαπημένου τους.
Μετα πατριωτικών χαιρετισμών το ΔΣ του συλλόγου Άνω Κλειτορίας

επίσκεψη στο Ξωκλήσι του Αι Γιάννη του Νηστευτή 
Απο το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού
Το χορευτικό του Συλλόγου

Το Λάβαρο του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.