HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΕΧΟΥΡΙ: Με μεγάλη συμμετοχή έγιναν οι παραδοσιακές εκδηλώσεις το δεκαπενταύγουστο

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Λεχουριτών και Κερασοβινών για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο δημοτικό διαμέρισμα Λεχουρίου Καλαβ...

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Λεχουριτών και Κερασοβινών για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο δημοτικό διαμέρισμα Λεχουρίου Καλαβρύτων από Δευτέρα 10 έως και Κυριακή 16 Αυγούστου. 
Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν εκατοντάδες ντόπιους και κατοίκους του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων αλλά και παραθεριστών, οι οποίοι έτσι γνώρισαν τις ομορφιές του Λεχουρίου και της Κερασιάς ενώ παράλληλα συμμετείχαν στις ψυχαγωγικές δράσεις. 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες αφού ήθελε να γνωρίσει στους νεότερους και να θυμίσει στους παλαιότερους παραδοσιακούς τρόπους ψυχαγωγίας ξεκινώντας από το τάβλι και τη δηλωτή έως το δημοτικό τραγούδι και το παραδοσιακό πανηγύρι. 
Στις 10-14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τουρνουά παιχνιδιού τράπουλας (δηλωτής) και τάβλι όπου νικητές αναδείχθηκαν ο Γεώργιος Σκιντζής στο πρώτο και ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος στο δεύτερο. 
Την Πέμπτη 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα Λεχουριτο- κερασοβινών στη Μεγάλη βρύση όπου ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου έγινε αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα και ποτά στον προαύλιο χώρο.
Το Σάββατο 15 Αυγούστου στις 11μμ στην κεντρική πλατεία του Λεχουρίου πλήθος κόσμου διασκέδασε με δημοτική μουσική και τραγούδι. Ακολούθησε λαϊκό πρόγραμμα με τους Γιάννη Σταμάτη Μπουζούκι και Νεκτάριο Κυριαζή Τραγούδι.
Την Κυριακή 16 Αυγούστου σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Λαογραφικό Μουσείο – «Πύργος του Λεχουρίτη» και το Τοπικό Συμβούλιο στο Λεχούρι Καλαβρύτων, τιμήθηκε ο Λογοτέχνης-Συγγραφέας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Καμενιανίτης) για το συγγραφικό και ευρύτερο πνευματικό έργο του. Στην εκδήλωση μίλησαν ο δικηγόρος Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο λογοτέχνης-συγγραφέας Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, απήγγειλε η Μαριάνθη Χρονοπούλου πρόεδρος του συλλόγου Σκοτάνης και κοσμήτορας της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης ενώ την τιμητική πλακέτα απένειμε η ιδιοκτήτρια του Μουσείου Ελένη Πορετσάνου. Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιώργος Βασιλόπουλος. 

Παράλληλα το τριήμερο 16-18 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο γήπεδο μπάσκετ στις Σειρές του Δήμου Καλαβρύτων το 17ο τουρνουά Μπάσκετ της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας-Δήμου Καλαβρύτων με νικήτρια πρωταθλήματος την ομάδα ανδρών του Λεχουρίου με προπονητή τον Ανδρέα Θεοχάρη και εφήβων προπονητή τον Κώστα Θεοχάρη.

Οι αθλητές που έπαιξαν με την ομάδα ανδρών ήταν: Β. Βλάχος, Π. Γεωργόπουλος, Ν. Γιάνναρος, Α. Δέδος, Α. Θεοχάρης, Κ. Θεοχάρης, Γ. Κατσιγιάννης, Γ. Μπιλιάνης, Π. Σκόνδρας, Θ. Στούμπανος, Κ. Στούμπανος, Κ. Τσεκλένης. 

Οι αθλητές που έπαιξαν με την ομάδα εφήβων ήταν: Ν. Γιάνναρος, Γ. Κακούσης, Β. Κούρτης, Δ. Κυριαζής, Β. Μιχαλόπουλος, Δ. Μιχαλόπουλος, Κ. Ντίνος, Α. Παπαδόπουλος, Θ. Στούμπανος, Κ. Σκαρπέλος, Κ. Τσεκλένης. 

Ο Σύλλογος Λεχουριτών & Κερασοβινών «τα Εισόδια της θεοτόκου» ήταν υποστηρικτής του τουρνουά μπάσκετ.
Τέλος για την ενίσχυση του συλλόγου και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων διεξήχθη λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα που προσέφεραν οι: Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, Δημήτρης Αρβανίτης, Γιώργος Σκιντζής, Γεώργιος Τσεκλένης, Νίκος Σακελλαρόπουλος, Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, Νίκος Βούλγαρης, Γεώργιος Βασιλόπουλος, Γεώργιος Καζαζάκης, Γεώργιος Γεωργόπουλος, Δημήτριος Καζαζάκης (Μητσάρας), Ανδρέας Τσουκαλάς, Κωνσταντίνος Κομνηνός από Λεχούρι, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος (Μπολιάρης), Λάμπρος Κυριαζής, Θεόδωρος Σκιντζής, Κωνσταντίνος Κομνηνός από Κερασιά, Αναστάσιος Αρβανίτης, Μαρία Σακελλαροπούλου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Ανδρέας Παπλάς, Γεώργιος Κυριαζής, και Ανδρέας Σπηλιώτης.
το Δ.Σ. του
Σύλλογου των εν Πάτραις Λεχουριτών και Κερασοβινών 






ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.