HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δηλώσεις συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων έτους 2015

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οπο...


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι για το έτος 2015 υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ.www.minagric.gr. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και λήγει στις 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει.
Σε περίπτωση που ο παραγωγός διαπιστώσει λάθος στην Δήλωση Συγκομιδής έχει την δυνατότητα σε συνεργασία με την αρμόδια ΔΑΟΚ με αίτησή του και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά να προβεί στις σχετικές διορθώσεις.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής : α) Οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών. β) Οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν προορίζεται για οικογενειακή κατανάλωση.
Επιπλέον της Δήλωσης Συγκομιδής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν και Δήλωση Παραγωγής στη ΔΑΟΚ της περιοχής τους όλοι όσοι οινοποιούν είτε σε δικά τους οινοποιεία ή παραδίδουν την σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με την μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό.
Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για Δηλώσεις Συγκομιδής που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων που προβλέπονται για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.
Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής, οπότε και στο αντίστοιχο πεδίο θα συμπληρώνεται και το αίτιο που την προκάλεσε.
Για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους αρμοδίους υπαλλήλους της ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας που υπάγεστε και συγκεκριμένα για την Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Μπαρμπετάκη Αφροδίτη (τηλέφωνο επικοινωνίας 2631361664), την Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Αχαΐας κ. Λιαρομμάτη Μάρθα (τηλέφωνο επικοινωνίας 2613613723) και την Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ηλείας κ. Κουμαδωράκη Στέλιο (τηλέφωνο επικοινωνίας 2621360167).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.