HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος στην Ιερά Μονή της Μακελλαριάς

γράφει η Κατερίνα Νικολακοπούλου Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου πεζοπορία - προ...


γράφει η Κατερίνα Νικολακοπούλου
Με τη χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου πεζοπορία - προσκύνημα στην Ι. Μ. της Μακελλαριάς.
Την παραμονή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 2015 και ώρα 6 το πρωί, περισσότεροι από ποτέ, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρωθήκαμε στο Κοινοτικό Γραφείο του χωριού μας, όπως είχε προγραμματιστεί και ακολουθήσαμε το δρόμο προς τον Άγιο Γεώργιο, διασχίζοντας το δάσος της Κάνισκας με προορισμό το μοναστήρι της Μακελλαριάς.
Όλη η διαδρομή ήταν υπέροχη. Συζητώντας σιγά-σιγά προχωρούσαμε μέσα στο δάσος, απολαμβάνοντας την ησυχία, το δροσερό αεράκι και τις φυσικές ομορφιές του τοπίου. Σε αρκετά σημεία κάναμε στάσεις για ξεκούραση και ξανασυνεχίζαμε.
Μετά από ένα τρίωρο «παραδεισένιας» πεζοπορίας μέσα στο δάσος, αντικρίσαμε την Ι. Μ. της Μακελλαριάς που ξεχώριζε επιβλητική πάνω στον πελώριο βράχο. Από μακρυά έμοιαζε σαν αετοφωλιά σε γυμνό και απόκρημνο βράχο θυμίζοντας Μετέωρα.
Όταν το ρολόι μας έδειχνε σχεδον 11 το πρωί είχαμε φθάσει στην είσοδο της Μονής. Όλοι μαζί με ευλάβεια και δέος προχωρήσαμε στο καθολικό της Μονής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Δίπλα στο καθολικό υπάρχει ένας νεότερος αλλά μεγαλύτερος ναός βυζαντινού ρυθμού, με ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο, αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα. Στο ναό αυτό φυλάσσεται πάνω σε πολυτελές ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μακελλαρίτισσας. Ανάψαμε κεράκι και προσκυνήσαμε την Αγία εικόνα της Παναγίας μας, εναποθέτοντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας.
Οι δυο μοναχές, πάντα φιλόξενες, μας καλοδέχτηκαν και μας προσέφεραν διάφορα κεράσματα στον όμορφο και γραφικό προαύλιο χώρο της Μονής. Έπειτα από λίγο αφού ξεκουραστήκαμε γυρίσαμε οδικώς στο χωριό μας.
Η Παναγιά ας είναι βοήθεια, σκέπη και προστασία όλων μας!
Και του χρόνου με Υγεία!
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Κατερίνα Νικολακοπούλου
H Kατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μετά το πέρας της Μέσης Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων σπούδασε Φιλολογία με ειδίκευση κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου ασχολείται με την αρθρογραφία.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.