HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι σηματοδοτεί η κρίση των αγορών

γράφει ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας Η κρίση των αγορών που βιώνουμε με την πτώση 11% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο σηματοδοτεί μία φάση...

γράφει ο οικονομολόγος Ηρακλής Ρούπας
Η κρίση των αγορών που βιώνουμε με την πτώση 11% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο σηματοδοτεί μία φάση γενικότερης κρίσης και αναδιάταξης της ροής των επενδυτικών κεφαλαίων.
Έπρεπε από καιρό η Κυβέρνηση να είχε αντιληφθεί πως η χώρα είναι μέρος του ευρύτερου πλαισίου των αγορών με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Ο χρόνος που χάθηκε για την "δημιουργική" διαπραγμάτευση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να λυθούν τα θέματα που εκκρεμούσαν προκειμένου σήμερα ως οικονομία να είμαστε στην φάση του να δεχθούμε την ρευστότητα επενδυτικών κεφαλαίων που μετά την εξισορρόπηση των αγορών θα αναζητήσουν πεδίο κέρδους και κερδοσκοπίας.
Το πρώτο το επιτυγχάνει μία χώρα εφόσον έχει μία αξιόπιστη πολιτική. Το δεύτερο εφόσον έχει πολιτική οπορτουνισμού ή άγνοιας καθώς οι ταλαντώσεις της οικονομίας διαμορφώνουν τις κερδοσκοπικές τάσεις. Δυστυχώς, στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε καμίας μορφής κεφάλαια.
Οι αγορές αναμένεται πλέον να εισέλθουν σε καθοδική φάση μέχρι τις αρχές του 2016. Άλλωστε, αφορμή ζητούσαν καθώς η άνοδος τους άρχισε να δημιουργεί φαινόμενα υπερδιόγκωσης. Την αφορμή την έδωσε η κρίση στην Κίνα.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Από το σημείο όμως αυτό εισερχόμαστε σε φάση επαναπροσδιορισμού των δεδομένων και της αξιολόγησης επενδυτικών επιλογών και επιχειρηματικών εξελίξεων παγκοσμίως.
Η εξέλιλη αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει μία θετική προοπτική προσέλκυσης κεφαλαίων αν ο "επαναπροσδιορισμός" των βασικών και αυτονόητων για τις υπόλοιπες οικονομίες μας βρει ως χώρα, ως Κυβέρνηση μετά τις εκλογές με βάση σχεδιασμού ρεαλιστικής προσαρμογής των δεδομένων και αξιών. Τότε θα έχουμε διαμορφώσει ένα πραγματικά ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.