HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΓΟΡΤΥΝΙΑ: Παραδοσιακό αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο

φωτο από την εκδήλωση του 2014 Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με τους τοπικούς...

φωτο από την εκδήλωση του 2014
Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Βαλτεσινίκου θα αναπαραστήσουν για ακόμη χρονιά το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο, την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, ώρα 11.00 π.μ. στο αλώνι που είναι κοντά στο Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Είναι μια εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου που διοργανώνεται για 17η χρονιά,  σε μια προσπάθεια διατήρησης του συνδετικού κρίκου που ενώνει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας, με αναβίωση εθίμων και ηθών σχετικών με την αγροτική αυτή ασχολία των προγόνων μας για «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει κέρασμα και παραδοσιακή μουσική για χορό και διασκέδαση μετά το αλώνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.