HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ι.Μ.ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓ - Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό...


Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο.
Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος με συλλειτουργό τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ενώ πήραν μέρος οι Ιερείς του Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας στην προσφώνησή του, καλωσόρισε τον Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, υπογραμμίζοντας ότι είναι πάντοτε ιδιαίτερη ευλογία για το λαό της Αιγιαλείας η παρουσία του στην επαρχία μας, και ακολούθως τον παρεκάλεσε να προσεύχεται για τις δύσκολες στιγμές που περνάει το έθνος.
Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος μετέφερε τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την θερμή φιλοξενία του ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους φιλικούς δεσμούς του με την Ιερά Μητρόπολή μας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυρού Αγαθονίκου για την ζωή και το έργο του οποίου μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ π. Ιωακείμ Βενιανάκης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.