HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΗΛΕΙΑ: Τοποθέτηση προτομής του Αλέξανδρου Παναγούλη στη Δίβρη

Την τοποθέτηση προτομής του Αλέξανδρου Παναγούλη στη Δίβρη, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπία...

Την τοποθέτηση προτομής του Αλέξανδρου Παναγούλη στη Δίβρη, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, μιλώντας την Πέμπτη 20 Αυγούστου στην έναρξη της εκδήλωσης "χορευτικό σεργιάνι" που πραγματοποιήθηκε και την εφετινή χρονιά στην πλατεία του χωριού. Όπως είπε ο Δήμαρχος, τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δίβρη το 2016, χρονιά που συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Διβριώτη αντιστασιακού.
Η κίνηση αυτή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έρχεται μετά από πρωτοβουλία ομάδας Διβριωτών που έχουν κάνει σχετική αναλυτική πρόταση θέλοντας, αφενός μεν να τιμήσουν τη μνήμη του παληκαριού που χάθηκε άδικα την Πρωτομαγιά του 1976, αφετέρου να σηματοδοτήσουν τη σχέση του Αλέξανδρου Παναγούλη με τη Δίβρη, σχέση που εν πολλοίς παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Για την εκδήλωση τιμής και μνήμης θα οργανωθεί μεταξύ αλλων μεγάλη συναυλία με τραγούδια βασισμένα σε στίχους του Αλέξανδρου Παναγούλη, η δημιουργία και προβολή ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες Διβριωτών κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.