HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: Το νεό Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων - Χαιρετισμός Προέδρου

NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ 2015-2017  Την Κυριακή 17 Μαϊου 2015 πραγματοποιήθηκε στ...


NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ 2015-2017 

Την Κυριακή 17 Μαϊου 2015 πραγματοποιήθηκε στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (Ευπόλιδος 12 – στη Πλατεία Κοτζιά - δίπλα από το Δημαρχείο Αθηνών) η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Σκοταναίων καθώς επίσης και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ έτους 2015-2017.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεως κ. Σταύρος Μουγγολιάς, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχε απαρτία, ξεκίνησε την διαδικασία, δίνοντας τον λόγο στον απερχόμενο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αναστάσιο Τσιώτο, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου κατά την διετία 2013 – 2015.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σ΄ όλες τις εκδηλώσεις όπως: ετήσιοι χοροί, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, αρτοκλασίες τόσο στην Αθήνα, όσο και στο χωριό, εκδρομές στην εορτή του πολυούχου του χωριού μας Αγίου Δημητρίου, συναντήσεις νεολαίας, εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου στη Γενέτειρά μας, τη Σκοτάνη, τις δύο τελευταίες διετίες, με αποκορύφωμα το 26ο και 27ο Συναπάντημα, όπως: παρουσίαση DVD ενός οδοιπορικού με τις διάφορες τοποθεσίες του χωριού μας, προβολή από διάφορα Λαογραφικά Μουσεία με σκοπό να δημιουργήσουμε την ιστορία του τόπου μας, τις ρίζες μας για να τιμήσουμε και εμείς με την σειρά μας τους προγόνους μας, εκδήλωση αφιερωμένη στον έγγαμο βίο, τιμώντας τα ζευγάρια του χωριού μας που έχουν δεθεί με τα δεσμά του γάμου για μισό αιώνα, ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης, τις παιδικές εκδηλώσεις, κ.α.
Ο κ. Αναστάσιος Τσιώτος ευχαρίστησε όλα τα μέλη, καθώς επίσης και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την αφιλοκερδή προσπάθεια και προσφορά τους για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων.
Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Χρονόπουλος διάβασε την έκθεση του Οικονομικού Απολογισμού έτους 2013-2015 η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, όπως επίσης και η απολογιστική έκθεση των πεπραγμένων από τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως.
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων από τον Πρόεδρο της Γ.Σ. και ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Μεταξύ των έντεκα υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. εκλέχτηκαν σύμφωνα με το Καταστατικό, εννέα υποψήφιοι και για την Ελεγκτική Επιτροπή, μεταξύ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων, εκλέχτηκαν τρεις.
Στις 22 Mαϊου 2015 μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας Συμβούλου κ. Mαριάνθης Γ. Χρονοπούλου συνεδρίασαν τα μέλη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και συγκροτήθηκαν σε σώμα για το 2015-2017 ως κάτωθι:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος - ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αντιπρόεδρος – ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΛΑΠΠΑΣ
Γενική Γραμματέας ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ
Ταμίας - ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ
Έφορος – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ
Μέλος - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡ. ΣΑΤΟΛΙΑΣ
Μέλος – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ. ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ
Μέλος – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος - ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος- ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
Μέλος- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝ. ΜΟΥΓΓΟΛΙΑΣ 


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Αγαπητές/Αγαπητοί Πατριώτισσες και Πατριώτες, Αγαπητή Νεολαία,
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου θεωρώ χρέος μου, να σας ευχαριστήσω όλους, όσοι με τιμήσατε με την ψήφο σας, αναλαμβάνοντας νέα καθήκοντα για την προσεχή διετία 2015-2017 και να δηλώσω ότι ταπεινή μας φιλοδοξία είναι να προσθέσουμε έναν ακόμη κρίκο, ισότιμο με τους προηγούμενους στην αλυσίδα που σηματοδοτεί την 40χρονη ιστορική πορεία του Συλλόγου Σκοταναίων. 
Η φωνή του γενέθλιου τόπου μας, ολοζώντανη και δυνατή μας καλεί να συνεχίσουμε το δρόμο των λαϊκών του παραδόσεων. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη ιστορία του Συλλόγου, αισιοδοξούμε πως θα τα καταφέρουμε. Όπλο μας και στήριγμά μας το μεράκι της προσπάθειας που μας κληρονόμησαν όσοι πριν από εμάς και για σαράντα χρόνια, οδήγησαν το Σύλλογο στο δρόμο της καταξίωσης.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η δύναμη του κάθε τόπου είναι οι άνθρωποί του. Μπορεί ένας τόπος να είναι προικισμένος και να ξεχωρίζει από μόνος του, αλλά αν οι άνθρωποί του δεν τον προάγουν θα μείνει καταδικασμένος. Και αυτό πρέπει να το πράττουν όλοι ανεξαιρέτως αλλά πάντα ενωμένοι. Όλοι μαζί σαν ένας. Αυτό έχει ανάγκη και ο δικός μας τόπος. 
Η παράδοση, όμως, δεν είναι «στασιμότητα, ούτε οπισθοδρόμηση». Είναι μια συνεχής ανανέωση. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο του πολιτισμού. Εμπλουτίζεται από γενιά σε γενιά με καινούργιες ιδέες, σχήματα και μορφές χωρίς όμως να αποκόβεται από τις ρίζες της. 
Γι΄ αυτό χρειαζόμαστε κοντά μας και τις νέες και τους νέους με κοκοβίτικες καταβολές. Πρέπει στα πλαίσια των δρώμενων του Συλλόγου ν΄ αφήσουν το αποτύπωμα της δικής τους εποχής με συνείδηση συνέχειας.
Τους καλούμε να γευτούν την ομορφιά της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας. Να γνωρίσουν τι σημαίνει αυτό που τονίζει ο Ν. Καζαντζάκης απευθυνόμενος στους νέους: «Το πρώτο χρέος της ζωής σου είναι να νοιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.» 
Aισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του Συλλόγου μας, το στοιχείο ότι τα περισσότερα μέλη του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου είναι άτομα που δεν έχουν γεννηθεί στο χωριό μας.
Θα καταβάλλω μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε δυνατή προσπάθεια με σύμπνοια, σύνεση, αισιοδοξία, πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεργασίας για την εκπλήρωση των στόχων. 
Θα συνεχίσω να προσφέρω, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια γιατί πιστεύω ότι δεν είναι τα πρόσωπα ή οι θέσεις που μεγαλουργούν, αλλά οι ιδέες που γεμίζουν με πάθος τους ανθρώπους. Γιατί οι ιδέες έρχονται μέσα από τη σκέψη. Οι σκέψεις πρέπει να γίνονται λέξεις και οι λέξεις να γίνονται πράξεις.
Με τη βεβαιότητα ότι τις προσπάθειές μας θα συνοδεύουν η αγάπη σας, η στήριξή σας και το χαμόγελό σας, θα μας δώσει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερη διάθεση και ζήλο την αξιόλογη ιστορική πορεία του Συλλόγου μας.
Εύχομαι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σε όλα τα μέλη, τις φίλες και φίλους, υγεία και καλή αντάμωση στο χωριό μας για το 28ο Συναπάντημα.
Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου
Πρόεδρος Συλλόγου Σκοταναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.